Hopp til innhold

Bilfører siktet etter dødsulykke i Operatunnelen

En 20 år gammel kvinne er død og fire skadet etter en kollisjon i Operatunnelen i Oslo natt til lørdag. Bilføreren, en mann i 20-årene, er siktet av politiet.

Bergingsbiler ved inngangen til Operatunnelen, etter at en personbil kjørte i feil kjøreretning og kolliderte med et vogntog inne i tunnelen tidlig lørdag morgen.

En personbil kolliderte med et vogntog i Operatunnelen i Oslo tidlig lørdag.

Foto: Annika Byrde / NTB

Det satt fem personer i personbilen som kolliderte med et vogntog i tunnelen. Politiet fikk melding om ulykken klokken 4.30 lørdag morgen.

Lørdag formiddag bekreftet politiet at én person er død etter ulykken.

Ifølge politiet kjørte personbilen i feil kjøreretning inne i tunnelen. En av de som var i bilen satt fastklemt. Personen ble erklært død på stedet. De fire andre fra personbilen ble sendt til Ullevål sykehus med skader.

Kom i feil kjøreretning

Sjåføren av vogntoget ble ikke alvorlig skadet, opplyser politiet.

– Trailersjåføren er lettere eller ikke fysisk skadd, men selvfølgelig preget av hendelsen, og er ivaretatt av helsepersonell, sier operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter til NRK.

Politiet har et ganske klart bilde av hva som skjedde før ulykken, etter å ha sett på videoopptak fra tunnelen.

– Det viser at personbilen dessverre har kommet kjørende i motgående, altså i feil, kjøreretning i tunnelen, forteller Nysæter.

Han sier at ulykkesanalysegruppa fra Statens vegvesen kom til stedet for å bistå politiet. Havarikommisjonen er også varslet om ulykken.

Klokken 07.47 meldte politiet at veien var ryddet og åpen for fri ferdsel igjen.

Bilføreren siktet

Politiet har siktet føreren av bilen, etter dødsulykken i operatunnelen lørdag, bekrefter politiadvokat Gard Busterud til NRK søndag.

VG omtalte siktelsen først.

Føreren var en mann i slutten av 20-årene. De øvrige passasjerene i bilen er mellom 17 og 20 år.

Sjåføren er siktet for uaktsom forvoldelse av en annen persons død. Denne bestemmelsen blir ofte brukt i trafikkulykker med dødsfølge.

Avhør var søndag ettermiddag ikke gjennomført ennå fordi de skadede fikk behandling, melder NTB.