Hopp til innhold

Ammerud-drapet: – Siktet innrømmer å ha båret offer i koffert

Mannen som ble funnet drept i en koffert ved Ammerud skole fredag, skal ha blitt drept i leiligheten til en av de siktede. En medsiktet mann erkjenner å ha utøvd vold og fraktet offeret til funnstedet.

Krimteknikere i skogen på Ammerud

DELT OPP: Krimteknikere jobbet fredag i skogen ved Ammerud skole. Politiet sperret av et stort område for å sikre bevis i etterkant av funnet av en død mann.

Foto: Martin H. W. Zondag / NRK

Det var fredag politiet rykket ut til Ammerud, etter melding om funn av en død person ved Ammerud skole. Kort tid etter kunne politiet slå fast at det trolig var snakk om et drap. Deler av liket skal ha vært partert og ble funnet i en koffert, får NRK opplyst.

Politiet pågrep opprinnelig fem personer i forbindelse med saken. To er sluppet, og mandag fremstilles tre personer for varetektsfengsling.

Krangling i leilighet

Vitner så fredag morgen to personer som bar en koffert i området der liket ble funnet. Advokat Benedict de Vibe representerer en 26-åring fra Oslo, som tidligere er dømt for vold og forsøk på ran. Ifølge de Vibe erkjenner hans klient å ha begått vold mot offeret, en Oslo-mann i 30-årene, i forkant av drapet.

– Han har forklart seg om foranledningen. Det ble først utøvd vold og senere begått drap. Min klient deltok i voldsutøvelsen, men ikke i det etterfølgende drapet og parteringen. Volden var ifølge ham ikke dødelig, sier de Vibe.

– Han har ikke tatt del i drapet, ei heller det som skjedde etterpå, men han har vært med på å bære bort kofferten.

– Hva var foranledningen til dette?

– Det ble en kraftig uoverensstemmelse inne i leiligheten de befant seg i, noe mer ønsker jeg ikke å si nå.

Erkjenner drap

Unni Fries forsvarer en 24 år gammel mann som erkjenner straffskyld for drapet. Mannen, som tidligere er dømt for flere tilfeller av vold mot politibetjenter og er kamsportutøver, ble mandag varetektsfengslet i fire uker. Han samtykket selv til dette.

Fries sier hennes klient, som disponerer en leilighet i nærheten av funnstedet, ikke ønsker å kommentere saken nærmere.

– Han ønsker at politiet skal få etterforske saken uten hans forklaringer kommer fram i media, sier forsvareren.

Krimteknikere på Ammerud

Krimteknikere var fredag i arbeid i et større område ved Ammerud skole. Etter noen timers arbeid ble det satt opp et telt, like nedenfor den såkalte «Bananblokka».

Foto: Martin H. W. Zondag / NRK

Skulle skjule liket

Grete Lien Metlid, leder for Seksjon for volds- og seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt, sier til NRK at hun ikke ønsker å kommentere motivet for drapet på det nåværende tidspunkt.

Grete Lien Metlid

Grete Lien Melid, leder for Seksjon for volds - og seksualforbrytelser, ved Oslo politidistrikt.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Alle som er pågrepet her har forklart seg, så politiet har fått et bedre bilde av hva som har skjedd, sier Metlid.

Hun bekrefter at drapet skjedde i en leilighet en av de siktede disponerte på Ammerud, og at offeret deretter ble båret bort i en koffert.

– Vi mener dette ble gjort for å skjule drapet. Slik det ser ut nå er det en kjennskap her mellom offer og siktet, men vi ønsker ikke å si noe mer foreløpig.

Krimteknikere på Ammerud

Krimteknikere undersøker en konteiner på Ammerud fredag.

Foto: Martin H. W. Zondag / NRK

Kvinne nekter straffskyld

I tillegg til de to Oslo-mennene, framstilles en 27 år gammel kvinne for fengling mandag. Kvinnen nekter straffskyld, og vil begjære seg løslatt, opplyser forsvarer Heidi Ysen til NRK. Kvinnen skal ikke være straffedømt tidligere.

Ammerud skole