Krimteknikere i skogen på Ammerud
Foto: Martin H. W. Zondag / NRK

Drap på Ammerud

Oppsummert

En 34-åring ble drept og partert på Ammerud i 2016. Tre personer er tiltalt i saken. To menn for drapet, og en kvinne for å ha forlatt offeret i hjelpeløs tilstand.

 • 16 års fengsel for Ammerud-drapet

  Ein 29 år gammal mann er i Borgarting lagmannsrett dømd til 16 års fengsel for å ha drepe Dan Johnny Myhre (35) med i ein leilegheit på Ammerud i Oslo i april 2016. Ein 28 år gammal mann er allereie dømd til 17 års fengsel for drapet, skriv NTB.

 • Tre dømt i drapssak på Ammerud

  Tre tiltalte etter parteringsdrapet på Ammerud, ble tirsdag dømt til fengsel i 16 år, 17 år og 1 år og 7 måneder. Statsadvokaten omtalte drapet på 35 år gamle Dan Johnny Myhre som brutalt og urovekkende under sin prosedyre i Oslo tingrett i mai.

 • Protesterer på forvaring

  Tirsdag ba aktor om forvaring for to av de tiltalte for Ammerud-drapet. Forsvarer for mannen som har erkjent drap mener det ikke er grunnlag for forvaring, og ber om at han anses på mildeste måte. Dom er ventet 8. juni.

 • Forsvarer ber om tre års fengsel

  Forsvareren for mannen som nekter for Ammerud-drapet ber om tre års fengsel for legemsbeskadigelse og likskjending. Forsvarer for kvinnen som er tiltalt for å deltatt i parteringen og for å ikke ha forsøkt å stanse drapshandlingen,ber om frifinnelse.

 • Ber om forvaring for Ammerud-drap

  Aktor ber om forvaring på 17 år, med en minstetid på 11 år og 4 måneder for 28-åringen og 16 år, med en minstetid på 10 år og 8 måneder for 26-åringen som er tiltalt for drap og partering av en 34-åring. Han ber om to års ubetinget fengsel for en kvinne.

Reporter Svein Vestrum Olsson rapporterer direkte fra Oslo tingrett.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no