Hopp til innhold

20 ekstra politifolk i Oslo i helgen

20 ekstra politifolk utstyres med kart over områder hvor det tidligere er begått overfallsvoldtekter i Oslo.

Voldtekt i Slottsparken natt til søndag 23.10

En kvinne i 20-årene ble lørdag voldatt av to menn på vei hjem fra byen. I Oslo er det registrert 48 overfallsvoldtekter hittil i år.

Foto: Martin Roalsø/NRK

Disse skal patruljere områder av byen der kvinner er ekstra utsatt for voldtekt.

– Dette er en uheldig utvikling og vi må gjøre alt vi kan for å stoppe den. Er vi til stede håper vi at vi skremmer bort potensielle voldtektsmenn, sier politimester i Oslo Anstein Gjengedal til NRK.

Samtidig skal alle politipatruljer være spesielt oppmerksomme i områder av byen der det har vært flere voldtekter på nattestid i helgene.

Hittil i år har det vært 48 overfallsvoldtekter og de aller fleste av disse har skjedd i helgene.

Anstein Gjengedal

Politimester Anstein Gjengedal setter inn 20 ekstra politifolk i Oslos gater fra fredag kveld.

Foto: Roald, Berit / Scanpix

– Samtlige politipatruljer vil få utdelt et kart hvor de mest utsatte områdene er, altså de områdene hvor det har vært flere overfallsvoldtekter i år, sier Gjengedal.

Aktive ut julebordsesongen

Kommunen har tidligere satt inn kommunale vektere som tiltak i kampen mot de mange overfallsvoldtektene i Oslo. I tillegg jobber de med å utvide nattbusstilbudet samt å bedre utebelysningen i byen.

De 20 ekstra patruljerende polititjenestemennene skal i første omgang være aktive ut julebordsesongen.

– Hvis publikum ser noen som blir utsatt for noe er det fortsatt viktig at de melder fra til oss så raskt som mulig. Da har vi mye større sjanse for å pågripe en eventuell gjerningsperson, sier Gjengedal.

Kart over voldtekter i Oslo

Politipatruljer i Oslo vil få utdelt et kart hvor de mest utsatte områdene er, altså de områdene hvor det har vært voldtekter i år.

Foto: Oslo-politiet