Zucca tror på finalemirakel etter Rangers-seier

NEW YORK/OSLO (NRK.no): En råsterk Henrik Lundqvist sørget for at New York Rangers fortsatt kjemper om Stanley Cup-pokalen.

Se høydepunktene fra den fjerde finalekampen mellom New York Rangers og Los Angeles Kings.

SE HØYDEPUNKTENE: Mats Zuccarello Aasen og resten av New York Rangers kan juble etter å ha redusert til 1-3 i finalekamper. Se alle scoringene og Zuccarellos største sjanse her. Bilder med tillatelse fra Viasat Hockey.

Lundqvist

STOR KAMP: Henrik Lundqvist hadde flere glitrende redninger i natt.

Foto: Paul Bereswill / Afp

– Vi spiller den dårligste kampen så langt i finalen, men vinner. Det er deilig, sier Mats Zuccarello Aasen til NRK.no.

Etter tre strake tap i finaleserien, var hjemmelaget nødt til å vinne for å holde liv i titteldrømmen.

Og selv om 2-1-seieren smakte, må Rangers fortsatt vinne tre strake kamper for å kunne løfte trofeet. Vi må helt tilbake til 1942 for å finne et lag som klarte å snu 0-3 til 4-3 i finalen. Da snudde Toronto Maple Leafs serien mot Detroit Red Wings.

– Det er klart jeg har troen, sier Zuccarello.

– Det er veldig deilig å få den første seieren. Skal vi klare det, må vi begynne med én, svarer Zuccarello på spørsmål om dette var et steg nærmere et mirakel.

Zuccarello tok ingen målpoeng i kampen, men han fikk 19.05 minutter på isen og hadde flere gode involveringer.

Pangstart

Rangers, som tok ledelsen i både første og andre finalekamp, fikk igjen en god start mot Kings.

Etter åtte minutters spill fyrte John Moore av et slagskudd, og Benoit Pouliot styrte inn pucken på lekkert vis.

Kings svarte med å ta over mer og mer av banespillet, men utover i 2. periode kom det muligheter på løpende bånd til begge lag. Sju minutter ut i perioden doblet Martin St. Louis ledelsen etter å ha pirket inn returen fra Derek Stepans skudd.

Det fikk Madison Square Garden til å eksplodere, men det tok bare to minutter før Kings skapte ny nerve i kampen.

– Ikke umulig

Rangers-back Girardi var både uheldig og udyktig da køllen knakk på Kings' blålinje. Brown utnyttet feilen, fosset fra Rangers-spillerne og fintet ut Henrik Lundqvist.

Det ble det eneste nettsuset bak svensken, som vartet opp med hele 40 redninger. Det gir en redningsprosent på 97,6.

Like etter reduseringen fikk Zuccarello en gyllen mulighet til å øke ledelsen igjen, men nordmannen klarte ikke å sette pucken under tverrliggeren i det åpne målet.

I stedet fortsatte Kings å kjøre kampen, men oppofrende forsvarsspill og en glimrende sisteskanse sørget for at Rangers klarte å holde unna.

Dermed står det 3-1 i finaleserien før fredagens femte kamp i Los Angeles.

– Det er ikke umulig. Vi har snudd det før, sier Rangers-keeper Henrik Lundqvist til Viasat Hockey.

New York-laget lå også under 3-1 i kvartfinalen mot Penguins.

– Det blir tøft. De vil jo avgjøre så fort som mulig. Men vi skal gjøre det vanskelig for dem. Alt kan skje nå, sier Zuccarello.

Sportsnyheter

På vei til suverent VM-gull: Gikk to kilometer for langt

Italieneren Giuseppe Romele lå an til å ta sitt første gull i VM, men gikk feil da han skulle inn til mål. Han endte med å gå hele runden.

Skarstein rakk ikke starten i VM: – Dette skjer ikke ofte

Birgit Skarstein fikk en dramatisk åpning på tirsdagens 15-kilometer da hun ikke greide å møte tidsnok til start.

Siste nytt

 • Ronaldo og Rashford tilbake i trening – kan bli aktuelle mot Brentford

  Manchester United-manager Ralf Rangnick kan glede seg over at trioen Cristiano Ronaldo, Marcus Rashford og Paul Pogba er tilbake i trening.

  Det avslørte et bilde Ronaldo publiserte på Twitter mandag. Rangnick snakket om troppen på en pressekonferanse foran onsdagens møte med Brentford, og han hadde følgende å si om de tre stjernespillerne:

  – Cristiano og Marcus trente i går og trener i dag. Vi må vente til etter dagens trening for å se om de er klare. Per nå tror jeg at begge kan være tilgjengelige.

  – Paul hadde sin første trening med laget i går, og han viste hvilken ekstraordinær spiller han kan være, sier Rangnick om Pogba, som har vært ute med skade siden starten av november.

  – Han er ikke klar for kampene denne uken. Jeg håper at han kan være tilgjengelig etter vinterpausen når vi møter Middlesbrough i cupen (4/2) og Burnley (8/2). (NTB)

  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Smitteutbrudd i Storhamar håndball

  Seks Storhamar-spillere har testet positivt for koronavirus. Håndballklubben jobber på spreng med å få utsatt kamper, skriver Hamar Arbeiderblad.

  – Det er ikke bra. Vi har to kamper denne uka, og med så mange smittede i laget må vi prøve å få utsatt begge. Vi har dialog med håndballforbundet i Norge og EHF (Det europeiske håndballforbundet), sier daglig leder Kamilla Sundmoen i Storhamar til HA.

  Storhamar skal i utgangspunktet møte Larvik onsdag og Herning-Ikast i europaligaen lørdag.

  Klubben venter på testsvar for flere spillere, og det er dermed ikke utenkelig at antallet smittede spillere kan øke. Regelverket i norsk håndball sier at kamper kan utsettes dersom et lag har åtte eller flere spillere ute på grunn av koronaviruset. (NTB)

  Eliteserien håndball damer mellom Vipers Kristiansand og Storhamar Håndball Elite.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Uno-X invitert til nye storritt

  Sykkellaget Uno-X har fått plass i startfeltet til de prestisjetunge rittene La Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège denne sesongen.

  Det ble klart da oversikten over inviterte lag ble presentert tirsdag.

  Mandag ble det klart at Uno-X også sender ryttere til 2022-utgaven av Paris-Roubaix, rittet som i sykkelsporten går under kallenavnet «Helvetet i nord».

  Liege-Bastogne-Liege er i likhet med Paris-Roubaix et av de fem monumentene i internasjonal sykkelsport, mens La Flèche Wallonne er del av Ardenner-klassikerne.

  Rittene arrangeres av Amaury Sports Organisation, selskapet som også står bak Tour de France. Om Uno-X får plass i sommerens utgave av det franske storrittet er ennå ikke klart.

  Årets utgave av La Fleche Wallonne kjøres 20. april, tre dager etter Paris-Roubaix. Liege-Bastogne-Liege følge den 24. april.

  Også kvinnelaget til Uno-X er invitert til de to rittene. (NTB)

  NM sykkel fellestart
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal