Zucca scoret og ble kåret til banens beste

Mats Zuccarello Aasen scoret det viktige tredje målet da New York Rangers tok en etterlengtet hjemmeseier med 4–1 over Minnesota Wild i NHL søndag.

NHL/ NHL: Minnesota Wild at New York Rangers

Mats Zuccarello Aasen jubler for sin scoring i søndagens etterlengtede hjemmeseier for New York Rangers.

Etter kampen ble han trukket frem som en av banens tre beste spillere, sammen med Carl Hagelin og Derick Brassard.

Akkurat dét er kanskje ikke så rart: Nordmannens slagskudd på pasning fra Derrick Brassard snaut halvannet minutt før slutt i 2. periode ga Rangers tomålsledelse, og den ga laget aldri fra seg.

Poengplukker

Wild scoret først i Madison Square Garden, der Rangers hadde tapt 10 av sine 12 siste hjemmekamper. Benoit Pouliot og Carl Hagelin vendte kampen med hvert sitt mål før Zuccarello noterte sitt 25. målpoeng for sesongen.

Allerede fredag noterte han sin 17. assist i høst og satte ny personlig rekord i NHL med 24 målpoeng i en sesong. Det forhindret ikke at det ble hjemmetap i nabooppgjøret mot New York Islanders.

Søndag ble det endelig hjemmejubel på Manhattan. Chris Kreider fastsatte resultatet framspilt av Rick Nash på en overgang vel halvveis i tredje periode.

Ikke juleferie

Kampen var den åttende av ni strake hjemmekamper for Rangers, og laget hadde vunnet bare en av de sju første. Ikke rart det var glede over seieren.

Zuccarello spilte 16.19 minutter, fikk pluss 1 i sin del av kampen (han var på isen også ved Pouliots utligning, men det var i overtallsspill) og hadde tre skudd på mål.

Rangers har ennå ikke spilt ferdig før jul. Mandag kommer Toronto Maple Leafs på besøk til Madison Square Garden.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».