Zlatan-rekord Estland
Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Zlatan Ibrahimovic

 • Zlatan brennhet i ny Milan-seier


  Zlatan Ibrahimovic scoret, lagde straffe og fikk en scoring annullert for offside da Milan slo Roma 2-1 i søndagens toppoppgjør på Stadio Olimpico.

  Etter 26 minutter hamret svensken inn et frispark fra drøye 20 meter, før han trodde han hadde scoret sitt andre etter 50 minutter.

  Etter en VAR-sjekk ble målet annullert for offside, men 40-åringen var ikke ferdig av den grunn. Fem minutter senere ble han meid ned i Roma-boksen og skaffet straffe, som Franck Kessie satte i mål.

  Milan-back Theo Hernández fikk sitt andre gule kort og ble vist ut med 25 minutter igjen, men Romas eneste redusering kom først på overtid ved Stephan El Shaarawy.

  Milan er ubeseiret i Serie A denne sesongen og à poeng med serieleder Napoli, som slo Stefan Strandbergs Salernitana 1-0 tidligere søndag.

  Zlatan Ibrahimovic feirer etter å ha scoret for Milan mot Roma
  Foto: Alberto Lingria / Reuters
 • Zlatan fyller 40 år

  Sveriges aller største fotballstjerne Zlatan Ibrahimovic fyller 40 år søndag. Svensken har en vanvittig CV og har blant annet vunnet den nasjonale ligaen i fire land, med fem ulike klubber.

  I anledning stjernens fødselsdag har det kommet inn en rekke gratulasjoner. Svenske Aftonbladet har blant annet snakket med hans tidligere lagkamerat i Barcelona Sergio Busquets, som hadde denne gaveideen til Zlatan:

  – Hvis jeg skulle gitt ham noe spesielt, ville det vært et maleri av ansiktet hans. Han ville sikkert likt å se på seg selv og det maleriet hver dag.

  Ibrahimovic skulle egentlig spilt kamp for AC Milan mot Atalanta søndag, men stoppes av en skade. Svensken har kontrakt med den italienske klubben frem til sommeren neste år. Lørdag ble det også klart at han ikke blir med det svenske landslaget i de kommende VM-kvalifiseringskampene.

  FIFA World Cup - UEFA Qualifiers - Sweden Press Conference
  Foto: Tt News Agency / Reuters
 • Zlatan tilbake før sin 40-årsdag

  Zlatan Ibrahimovic skal vere kampklar etter kneskaden som stoppa han frå å spele EM for Sverige.

  Bilete lagt ut på Milans twitterkonto viser Ibrahimovic i full trening onsdag. 39-åringen skadde seg mot slutten av førre sesong. Det gjorde at han ikkje kunne delta i europameisterskapet.

  Sky Sport Italia skriv at Ibrahimovic skåra to gonger i ein internkamp på treningsanlegget Milanello denne veka. Gazzetta dello Sport melder òg at svensken er tilbake i slag.

  Milan spelar seriekamp mot Lazio 12. september. Det er tre veker før Ibrahimovic fyller 40 år. Det skjer 3. oktober.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Alessandro Garofalo / Reuters
John Carew er i SVTs studio i forbindelse med VM og hyller Zlatan

Carew: – Zlatan er ikke lenger en sirkusartist

Siste nytt

 • Williams-grunnleggar død

  Frank Williams, gjennom mange år ein av motorsportens fremste profilar, er død. Han blei 79 år gammal.

  Williams oppretta Formel 1-laget som ber hans etternamn, og han leidde det i mange år. På hans vakt vant laget sju VM-titlar for førarar og lagmesterskapet heile ni gonger.

  – Det er med stor sorg at vi på vegne av Williams-familien kan stadfeste at Sir Frank Williams er død, heiter det i ei utsegn frå laget.

  – Etter å ha blitt innlagt på sjukehus fredag sovna han fredfullt inn i dag tidleg, omgitt av familien.

  Williams-førar George Russell heidra han også på Twitter.

  – I dag seier vi farvel til mannen som definerte dette laget. Sir Frank var eit vedunderleg menneske, og eg vil aldri gløyme tida vår saman, skrev han.

  Frank Williams selde laget i fjor og var etter det ikkje lenger direkte involvert på leiarsida.

  Frank Williams
  Foto: ALEXANDER KLEIN / AFP
 • Berget kan ha avgjort gullstrid

  Jo Inge Berget stod for kampens einaste mål då Malmö vant 1–0 over Kalmar søndag. Bergets lag sikrar seriegullet dersom AIK og Elfsborg spelar uavgjort måndag.

  Serietoar Djurgården snubla heime mot Varberg tidlegare på dagen, og dermed kunne Malmö ta eit godt grep om ligatittelen med siger borte mot Kalmar.

  Det tok si tid, men i det 83. minutt kom vinnarmålet, signert Berget. Nordmannen fekk eit innlegg i boksen og var iskald i avslutningsaugneblinken. Ein flott touch og ei roleg avslutning med utsida av foten gjorde at Berget og Malmö kunne sleppe jubelen laus til slutt.

  – Det var godt å setje den. No har vi gjort vår del av jobben, så får vi sjå korleis det blir i morgon, sa Berget til Discovery Plus. Han starta på benken, men blei bytta inn vel halvvegs i 2. omgang.

  Jo Inge Berget
  Foto: Anders Bjuro/TT / AP
 • Tviberg sikret topp 10-plassering

  Maria Tviberg ble beste norske med en åttendeplass i slalåmrennet i Killington. Det er en tangering av hennes karrierebeste i slalåm.

  – Jeg var veldig, veldig nervøs. Jeg er veldig fornøyd og utrolig glad for at jeg kom til mål. Til syvende og siste er det den intensiteten jeg ønsker å kjøre med til mål, sa Tviberg til Viasports reporter.

  Seierskampen stod mellom Mikaela Shiffrin og Petra Vlhova. Sistnevnte ledet etter første omgang, men gjorde en enorm feil i andre og dermed gikk seieren til Shiffrin på hjemmebane.

  – Det var en skikkelig kamp i dag. Jeg kunne høre publikum på start og det var fantastisk, sa en tårevåt Shiffrin på Viasports sending, etter seieren som tydeligvis betydde mye.

  Kristin Lysdahl var beste norske etter den første omgangen, men dessverre for 25-åringen falt hun i andre omgang og kjørte ut. Thea Louise Stjernesund og Mina Fürst Holtmann havnet på henholdsvis nest siste og sisteplass av de som kom i mål.

  Audi FIS Alpine Ski World Cup - Women's Slalom
  Foto: TOM PENNINGTON / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal