Zlatan testet positivt for korona – mister Bodø/Glimt-kampen

Zlatan Ibrahimovic er satt i hjemmekarantene etter å ha avlagt en positiv koronaprøve, samme dag som hans Milan møter Bodø/Glimt i Europaliga-kvalifisering.

Zlatan

UTE: Zlatan Ibrahimovic har testet positivt for korona og er satt i karantene.

Foto: Miguel Medina / AFP

Zlatan Ibrahimovic har testet positivt for korona. Det melder den italienske klubben på sine egne nettsider.

Dermed mister 39-åringen kveldens Europaliga-kvalifisering mot Bodø/Glimt.

Superspissen er satt i hjemmekarantene etter den positive prøven.

Zlatans koronaprøve kommer fra ekstra tester gjort etter at det onsdag ble kjent at Milan-forsvarer Leo Duarte hadde avlagt en positiv prøve. Alle andre Milan-spillere og støtteapparat har testet negativt på den andre koronatesten.

Laster Twitter-innhold

Uvisst kamputslag

Det er foreløpig usikkert om de positive prøvene til Duarte og Ibrahimovic vil ha noe å si for om kveldens kamp spilles som planlagt.

– Vi har akkurat fått beskjed om dette. Daglig leder og arrangementansvarlig jobber med saken, sier pressekontakt i Bodø/Glimt, Regine Boym, til NRK på telefon fra Milano.

– Vi vet ingenting utover det som står på AC Milans nettsider. Vi tar det som det kommer. Det foregår mye bak kulissene med kampdelegat, UEFA og AC Milan. Vi avventer situasjonen, sier pressekontakten.

Hvordan er stemningen i Milano nå?

– Nei, vi er godt forberedt og klare. Dette har vi gledet oss til, sier Boym.

Overfor NRK bekrefter UEFA at kampen spilles som planlagt.

Hadde ikke lagt Zlatan-plan

Svensken vendte noe overraskende tilbake til Milan og italiensk fotball i vinter, etter et par sesonger i LA Galaxy.

Overgangen var en stor suksess både for Milan og Zlatan Ibrahimovic. Etter sesongen startet opp igjen var Milan det store formlaget i Serie A, og laget har ikke tapt en kamp siden mars.

Tidligere i dag, før Zlatan-prøven ble kjent, sa Bodø/Glimts keepertrener Jonas Kolstad at de ikke hadde lagt en spesiell plan for å stoppe Milans stjerneangriper.

– Jeg tror at hvis man begynner å prate for mye om hvor god motstanderen er, er det en dempende ting. Det er klart, de aller fleste spillerne våre har vokst opp med Zlatan som en av verdens aller beste spillere, og er klar over hvilke kvaliteter han har. Jeg tror alle gleder seg til å møte ham, sier Kolstad.

Slik blir det ikke. Uten publikum på tribunene og uten Zlatan på banen skader trolig ikke Glimts sjanse til avansementet.

Siste nytt

 • Ruud tapte mot stortalent

  Casper Ruud (21) tapte mot stortalentet Jannik Sinner (19) i den første runden av ATP 500-turneringa i Wien. Det blei eit jamt første sett, men Ruud tapte til slutt 7-2 i tie break. Italienaren som er rangert som nummer 43 i verda vann det andre settet 6-3.

  Tennis - Australian Open - Melbourne, Australia
  Foto: Toru Hanai / Reuters
 • Dumoulin hoppar av Vueltaen

  Tom Dumoulin var blant dei store favorittane i Vuelta a Espana. No kastar nederlendaren inn handkleet, står av rittet og avsluttar sykkelsesongen.

  Det stadfestar laget til nederlendaren, Jumbo-Visma, onsdag.

  Sju etappar er sykla i det som er årets siste store etapperitt. For Dumoulin har Vueltaen vorte eit gedigent vonbrot. 53.-plass, nesten 43 minutt bak samanlagt-leiar Richard Carapaz, var fasiten etter etappen på tysdag.

  Tom Dumoulin
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP
 • Utsetter EM-kvalifiseringskamp

  Som følge av virussituasjonen kommer ikke Latvia til Norge for å møte Sander Sagosen i den første kampen i EM-kvalifiseringen 4. november.

  Det europeiske håndballforbundet (EHF) har besluttet å utsette kampen på ubestemt tid, opplyser Norges Håndballforbund.

  Åpningskampen i EM-kvalifiseringen mot Latvia skulle vært spilt i Nadderud Arena onsdag 4. november.

  Sagosen
  Foto: Vidar Ruud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal