NRK Meny
Normal

Zahl Pedersen roper varsko: - Hvor er rekrutteringen?

Cato Zahl Pedersen varsler om manglende rekruttering i norsk idrett for funksjonshemmede. - Vi må peke på helseministeren, sier Zahl Pedersen.

Cato Zahl Pedersen

Cato Zahl Pedersen forteller at idrett for funksjonshemmede er inne i en kraftig dalbunn.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Inge Andersen

Ingen Andersen, generalsekretær i idrettsforbundet, forteller at det er lagt relativt store ekstramidler i idrett for funksjonshemmede.

Foto: Solum, Stian Lysberg, Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Nils Erik Ulset sørget for medaljeregn for Norge under Paralympics i Vancouver 2010 med et gull og to sølv. Nå frykter Cato Zahl Pedersen,13 ganger gullvinner i Paralympics, for at det blir langt mellom gullene i fremtiden.

- Vi er i en kraftig dalbunn nå. Vi er seks utøvere på nasjonalt plan, og vi bør være minst det dobbelte i en toppidrett, Pedersen til NRK.

Han var en av deltagerne under tidenes første nasjonale konferanse med fokus på idrett for funksjonshemmede. Der var manglende rekruttering et hovedtema.

Generalsekretæren i idrettsforbundet var også tilstede. Han støtter Zahl Pedersen.

- Definitivt. Vi har en stor og betydelig jobb å gjøre der. Derfor har vi også lagt ganske mye ekstramidler i dette, og jeg vet det er flere særforbund som jobber bedre enn de gjorde for noen år siden, sier generalsekretær Inge Andersen til NRK.

Selv om Andersen forteller om "ganske mye ekstramidler", mener Zahl Pedersen at det er nettopp mer penger som skal til.

- Vi må peke på helseministeren. Dette er en investering i god helse. Vi vil heie på Tommy Urhaug og Nils Erik Ulset i fremtiden, og flere juniorer med dem, sier Zahl Pedersen.

Siste nytt

 • Jamaicas kvinnelag i bob til OL

  For første gang i historien har et jamaicansk kvinnelag kvalifisert seg til å konkurrere i toerbob i OL. I årets OL deltar Jazmine Fenlator-Victorian, Carrie Russell og Audra Segree. Jamaica har stilt med boblag i vinter-OL siden Calgary i 1988.

 • EM-smell for Danmark

  Danmark var store favoritter mot Tsjekkia mandag, men endte opp med å tape 28-27 i EM-duellen. Tsjekkerne avsluttet kampen med to utviste spillere, men klarte likevel å spille seg frem til straffe i siste sekund. Det endte med en ubetydelig bom.

  Men's EHF European Handball Championship
  Foto: Ognen Teofilovski / Reuters
 • Nok en skade for Dembélé

  Barcelonas Ousmane Dembélé var nylig tilbake fra skadeavbrekk, men må belage seg på nye uker på sidelinjen etter å ha pådratt seg en ny skade.

  Han gikk av med strekkskade i søndagens 4-2-seier over Real Sociedad.

  FBL-FRA-WC2018-TRAINING
  Foto: FRANCK FIFE / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Frankrike-Hviterussland
EM håndball menn: Før kampen Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Etter kampen Norge - Østerrike