NRK Meny
Normal

Zahl Pedersen roper varsko: - Hvor er rekrutteringen?

Cato Zahl Pedersen varsler om manglende rekruttering i norsk idrett for funksjonshemmede. - Vi må peke på helseministeren, sier Zahl Pedersen.

Cato Zahl Pedersen

Cato Zahl Pedersen forteller at idrett for funksjonshemmede er inne i en kraftig dalbunn.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Inge Andersen

Ingen Andersen, generalsekretær i idrettsforbundet, forteller at det er lagt relativt store ekstramidler i idrett for funksjonshemmede.

Foto: Solum, Stian Lysberg, Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Nils Erik Ulset sørget for medaljeregn for Norge under Paralympics i Vancouver 2010 med et gull og to sølv. Nå frykter Cato Zahl Pedersen,13 ganger gullvinner i Paralympics, for at det blir langt mellom gullene i fremtiden.

- Vi er i en kraftig dalbunn nå. Vi er seks utøvere på nasjonalt plan, og vi bør være minst det dobbelte i en toppidrett, Pedersen til NRK.

Han var en av deltagerne under tidenes første nasjonale konferanse med fokus på idrett for funksjonshemmede. Der var manglende rekruttering et hovedtema.

Generalsekretæren i idrettsforbundet var også tilstede. Han støtter Zahl Pedersen.

- Definitivt. Vi har en stor og betydelig jobb å gjøre der. Derfor har vi også lagt ganske mye ekstramidler i dette, og jeg vet det er flere særforbund som jobber bedre enn de gjorde for noen år siden, sier generalsekretær Inge Andersen til NRK.

Selv om Andersen forteller om "ganske mye ekstramidler", mener Zahl Pedersen at det er nettopp mer penger som skal til.

- Vi må peke på helseministeren. Dette er en investering i god helse. Vi vil heie på Tommy Urhaug og Nils Erik Ulset i fremtiden, og flere juniorer med dem, sier Zahl Pedersen.

Siste nytt

 • Boasson Hagen ble norgesmester

  Edvald Boasson Hagen fikk hard motstand under temporittet i sykkel-NM. Med fem kilometer igjen ledet 31-åringen med kun ni sekunder på 19 år gamle Andreas Leknessund som ble nummer to. Kristoffer Skjerping tok bronsen.

  Tour des Fjords 2018
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Nagelsmann tar over RB Leipzig

  Hoffenheims trener Julian Nagelsmann har vært svært ettertraktet. Etter neste sesong forlater han Hoffenheim til fordel for RB Leipzig, melder klubben i en pressemelding.

  Han har skrevet en treårskontrakt, og blir i Leipzig til 2023.

  Julian Nagelsmann
  Foto: Thomas Kienzle / AFP
 • VM trolig over for Australia-spiss

  Andrew Nabbout spiller neppe mer for Australia etter skulderskaden han pådro seg i torsdagens kamp mot Danmark, melder NTB. – Det ser ut til at han har pådratt seg en alvorlig skulderskade. Jeg tror VM er over for hans del, sier Australias landslagssjef Bert van Marwijk.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS
  Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal