Zahl Pedersen roper varsko: - Hvor er rekrutteringen?

Cato Zahl Pedersen varsler om manglende rekruttering i norsk idrett for funksjonshemmede. - Vi må peke på helseministeren, sier Zahl Pedersen.

Cato Zahl Pedersen

Cato Zahl Pedersen forteller at idrett for funksjonshemmede er inne i en kraftig dalbunn.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Inge Andersen

Ingen Andersen, generalsekretær i idrettsforbundet, forteller at det er lagt relativt store ekstramidler i idrett for funksjonshemmede.

Foto: Solum, Stian Lysberg, Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Nils Erik Ulset sørget for medaljeregn for Norge under Paralympics i Vancouver 2010 med et gull og to sølv. Nå frykter Cato Zahl Pedersen,13 ganger gullvinner i Paralympics, for at det blir langt mellom gullene i fremtiden.

- Vi er i en kraftig dalbunn nå. Vi er seks utøvere på nasjonalt plan, og vi bør være minst det dobbelte i en toppidrett, Pedersen til NRK.

Han var en av deltagerne under tidenes første nasjonale konferanse med fokus på idrett for funksjonshemmede. Der var manglende rekruttering et hovedtema.

Generalsekretæren i idrettsforbundet var også tilstede. Han støtter Zahl Pedersen.

- Definitivt. Vi har en stor og betydelig jobb å gjøre der. Derfor har vi også lagt ganske mye ekstramidler i dette, og jeg vet det er flere særforbund som jobber bedre enn de gjorde for noen år siden, sier generalsekretær Inge Andersen til NRK.

Selv om Andersen forteller om "ganske mye ekstramidler", mener Zahl Pedersen at det er nettopp mer penger som skal til.

- Vi må peke på helseministeren. Dette er en investering i god helse. Vi vil heie på Tommy Urhaug og Nils Erik Ulset i fremtiden, og flere juniorer med dem, sier Zahl Pedersen.

Siste nytt

 • Olympiatoppens OL-mål: 32 medaljer

  – Vår offisielle målsetting for troppen til OL er 32 medaljer, sier toppidrettssjef Tore Øverbø.

  Det kom fram da toppidrettssjefen og hans team i Olympiatoppen holdt et mediemøte onsdag.

  Målet er seks medaljer lavere enn resultatet i Pyeongchang i 2018 hvor Norge tok 39 OL-medaljer.

  Tallknuserne i Nielsen's Gracenote spår at Norge får 22 gull, 13 sølv og ni bronse. Medaljeprognosene er 12 medaljer mer enn Olympiatoppens medaljemål.

  Hvem som kvalifiserer seg til OL blir bestemt mellom 20. desember og 20. januar. OL-troppen vil ligge på rundt 90 utøvere informerer vinteridrettssjef Helge Bartnes.

  Therese Johaug
 • Stempler Solskjær-sak som løgn

  Paul Pogba tar avstand fra The Suns artikkel om at han har et surt forhold til Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær. Han kaller det «falske nyheter».

  Det gjør han i et innlegg på Twitter. Pogba skriver at «store løgner lager overskrifter» og legger ved en skjermdump av The Suns artikkel. Den er stemplet med påskriften «fake news».

  Avisen hevdet onsdag formiddag at Pogba var rasende på Solskjær etter å ha blitt satt på benken fra start i 0-5-tapet for Liverpool søndag. Franskmannen kom innpå rett etter hvilen, men etter et kvarter ble han utvist for en overivrig takling på Naby Keita.

  Pogba mistet også ballen på midtbanen i forkant av Liverpools siste scoring.

  Solskjær er under hardt press, men ligger inntil videre an til å fortsette som United-manager. Neste kamp er mot Tottenham i London lørdag kveld.

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Laurence Griffiths / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal