Bendtner etter Wengers avgang: – Har endret fotballen i England

Fredag kom nyheten om at Arsène Wenger er ferdig i Arsenal. Han er mye av grunnen til at Nicklas Bendtner endte opp i Arsenal.

wenger

SJEF: Arsène Wenger i aksjon i Premier League-kampen mot Newcastle sist helg.

Foto: Lindsey Parnaby / AFP

– Man skal hylle hans prestasjoner, det han har gjort med Arsenal, og det han har stått i spissen for. Man må ha kjemperespekt for det han har fått til, sier Bendtner til NRK.

Nicklas Bendtner er nå i Rosenborg, men har ni år bak seg i Arsenal. Han kom til klubben i 2005, og forlot klubben ni år senere. Dog tilbrakte han flere år på utlån.

– Det er på grunn av ham at jeg kom til Arsenal. Det var fordi jeg liker måten hans å spille på, og hvordan han ser på ting. Nå blir det spennende å se hvem som tar over, og hvem klubben ser på som hans etterfølger, sier Bendtner til NRK.

Nicklas Bendtner

BENDTNER: Nicklas Bendtner hadde Arsène Wenger som trener i Arsenal.

Foto: Andrew Yates / AFP

– Takknemlig

– Etter en grundig vurdering og etter diskusjoner med klubben føler jeg tiden er inne for å trekke meg tilbake etter sesongen, sa Arsène Wenger til klubbens hjemmeside da nyheten kom fredag.

Franskmannen ble ansatt i Arsenal i oktober 1996. Over 21 år senere er det slutt.

– Jeg er takknemlig for at jeg har fått lede klubben i så mange år, sier Wenger.

NRKs fotballkommentator, Christian Nilssen mener Wenger er unik i en sport der tålmodigheten med managere er borte og der trenere får sparken så fort resultatene uteblir.

– Han er den siste av de managerne som tilhører en helt annen tidsalder som har hatt total kontroll på klubben sin, og som har vært med i så lang tid. Han er antageligvis, slik den moderne fotballen er blitt, den siste manageren som kommer til å sitte så lenge i en engelsk toppklubb, sier Nilssen.

DEN GANG: Arsène Wenger blir presentert for Arsenal-fansen i 1996.

Foto: Jiji Press / AFP

Oppfordring til fansen

Eier Stan Kroenke mener dette er en av de tyngste dagene i klubbens historie. Wenger har tatt tre ligatitler, syv pokaler i FA-cupen og 20 strake sesonger i mesterligaen. Wenger har ledet Arsenal i 22 sesonger.

Etter å ha mottatt kritikk i flere år for å bringe for få trofeer til klubben fra Nord-London, mener fotballekspert Lars Tjernås at fansen nå bør gi han honnør.

Laster Twitter-innhold

Franskmannen har i løpet av disse årene skapt flere storlag. I 2003-2004-sesongen fikk laget hans tilnavnet «The Invincibles». Klengenavnet fikk mannskapet hans etter å ha spilt 49 kamper på rad uten tap.

Wenger sender samtidig ut en takk til klubben.

– Jeg vil gjerne takke støtteapparatet, spillerne, styret og fansen som gjør denne klubben så spesiell. Jeg oppfordrer fansen til å støtte laget slik at vi klarer å avslutte så høyt oppe som mulig på tabellen, fortsetter han.

MISNØYE: Tross at Arsène Wenger har løftet klubben til formidable høyder har deler av Arsenal-fansen laget plakater om at franskmannen må bort.

Foto: Lindsey Parnaby / AFP

Siste nytt

 • Leicester tapte viktige poeng

  Leicester fikk det ikke helt til å stemme i dagens kamp mot Norwich. Med uavgjort 1-1 tok den åtte kamper lange seiersrekken slutt her. Det betyr også at Liverpool nå har fått en ledelse på 10 poeng til «The Foxes». Også Chelsea misset viktige poeng i dagens kamp mot Bournemouth. Joshua Kings lag vant 1-0 på bortebane etter en VAR-avgjørelse. Dermed ligger Chelsea på en foreløpig fjerdeplass på tabellen i den engelske serien, 20 poeng bak serieleder Liverpool som forlenget sin rekke uten tap ytteligere med 2-0 over Watford. De røde er nå ubeseiret i 34 ligakamper.

  Premier League - Leicester City v Norwich City
  Foto: Andrew Boyers / Reuters
 • Sociedad heldt Barcelona til 2-2

  Martin Ødegaard hadde ein fot med i det meste då Real Sociedad spela 2-2 mot Barcelona framfor rekordpublikum på 36.000.

  Mikel Oyarzabal gav heimelaget 1-0 på straffe. Antoine Griezmann og Luis Suarez snudde til 2-1 for Barca, men Alexander Isak utlikna.

  Alexander Isak utliknar til 2-2 mot Barcelona
  Foto: Alvaro Barrientos / AP
 • Pallen glapp for Norge

  Det vart den sure 4.-plassen for dei norske hopparane i tyske Klingenthal. Johansson kniva mot japanske Ryoyu Kobayashi som hoppa 135,5 meter i siste hopp. Johansson landa på 130 meter. Polen vann lagkonkurransen suverent, medan Austerrike sikra seg 2.-plassen. – Det må vi bite i oss, for vi er eit bra lag. Mest overraska over at siste hoppet ikkje gå lengre. Det kjendest betre ut, seier Robert Johansson.

  Johann André Forfang, som var henta inn som reserve for Daniel-André, leverte to svake hopp. Han kalla seg sjølv det svakaste leddet etter konkurransen.

  Verdenscupåpning i langrenn, hopp og kombinert.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal