Bendtner etter Wengers avgang: – Har endret fotballen i England

Fredag kom nyheten om at Arsène Wenger er ferdig i Arsenal. Han er mye av grunnen til at Nicklas Bendtner endte opp i Arsenal.

wenger

SJEF: Arsène Wenger i aksjon i Premier League-kampen mot Newcastle sist helg.

Foto: Lindsey Parnaby / AFP

– Man skal hylle hans prestasjoner, det han har gjort med Arsenal, og det han har stått i spissen for. Man må ha kjemperespekt for det han har fått til, sier Bendtner til NRK.

Nicklas Bendtner er nå i Rosenborg, men har ni år bak seg i Arsenal. Han kom til klubben i 2005, og forlot klubben ni år senere. Dog tilbrakte han flere år på utlån.

– Det er på grunn av ham at jeg kom til Arsenal. Det var fordi jeg liker måten hans å spille på, og hvordan han ser på ting. Nå blir det spennende å se hvem som tar over, og hvem klubben ser på som hans etterfølger, sier Bendtner til NRK.

Nicklas Bendtner

BENDTNER: Nicklas Bendtner hadde Arsène Wenger som trener i Arsenal.

Foto: Andrew Yates / AFP

– Takknemlig

– Etter en grundig vurdering og etter diskusjoner med klubben føler jeg tiden er inne for å trekke meg tilbake etter sesongen, sa Arsène Wenger til klubbens hjemmeside da nyheten kom fredag.

Franskmannen ble ansatt i Arsenal i oktober 1996. Over 21 år senere er det slutt.

– Jeg er takknemlig for at jeg har fått lede klubben i så mange år, sier Wenger.

NRKs fotballkommentator, Christian Nilssen mener Wenger er unik i en sport der tålmodigheten med managere er borte og der trenere får sparken så fort resultatene uteblir.

– Han er den siste av de managerne som tilhører en helt annen tidsalder som har hatt total kontroll på klubben sin, og som har vært med i så lang tid. Han er antageligvis, slik den moderne fotballen er blitt, den siste manageren som kommer til å sitte så lenge i en engelsk toppklubb, sier Nilssen.

DEN GANG: Arsène Wenger blir presentert for Arsenal-fansen i 1996.

Foto: Jiji Press / AFP

Oppfordring til fansen

Eier Stan Kroenke mener dette er en av de tyngste dagene i klubbens historie. Wenger har tatt tre ligatitler, syv pokaler i FA-cupen og 20 strake sesonger i mesterligaen. Wenger har ledet Arsenal i 22 sesonger.

Etter å ha mottatt kritikk i flere år for å bringe for få trofeer til klubben fra Nord-London, mener fotballekspert Lars Tjernås at fansen nå bør gi han honnør.

Laster Twitter-innhold

Franskmannen har i løpet av disse årene skapt flere storlag. I 2003-2004-sesongen fikk laget hans tilnavnet «The Invincibles». Klengenavnet fikk mannskapet hans etter å ha spilt 49 kamper på rad uten tap.

Wenger sender samtidig ut en takk til klubben.

– Jeg vil gjerne takke støtteapparatet, spillerne, styret og fansen som gjør denne klubben så spesiell. Jeg oppfordrer fansen til å støtte laget slik at vi klarer å avslutte så høyt oppe som mulig på tabellen, fortsetter han.

MISNØYE: Tross at Arsène Wenger har løftet klubben til formidable høyder har deler av Arsenal-fansen laget plakater om at franskmannen må bort.

Foto: Lindsey Parnaby / AFP

Siste nytt

 • Windingstad tok NM-gull

  Rasmus Windingstad tok NM-gull i storslalåm i Hemsedal lørdag. Leif Kristian Nestvold-Haugen og Andreas Amdahl ble nummer to og tre. Henrik Kristoffersen endte på en niendeplass.

  Windingstad.
  Foto: Alessandro Trovati / AP
 • NM-gull til Monsen

  19 år gamle Marte Monsen fra Aron Skiklubb vant NM-gull i storslalåm i Hemsedal lørdag. Hun vant foran Thea Louise Stjernesund og Kaja Nordbye.

 • Norge langt bak i Planica

  Robin Pedersen, Robert Johansson, Marius Lindvik og Johann André Forfang fikk det tøft i lagkonkurransen i Planica lørdag. De norske gutta ble nummer seks, og var hele 125 poeng bak Polen som vant. Tyskland ble nummer to, mens Slovenia ble nummer tre.

  Verdenscup skiflyging i Planica.
  Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal