Hopp til innhold

Bendtner etter Wengers avgang: – Har endret fotballen i England

Fredag kom nyheten om at Arsène Wenger er ferdig i Arsenal. Han er mye av grunnen til at Nicklas Bendtner endte opp i Arsenal.

wenger

SJEF: Arsène Wenger i aksjon i Premier League-kampen mot Newcastle sist helg.

Foto: Lindsey Parnaby / AFP

– Man skal hylle hans prestasjoner, det han har gjort med Arsenal, og det han har stått i spissen for. Man må ha kjemperespekt for det han har fått til, sier Bendtner til NRK.

Nicklas Bendtner er nå i Rosenborg, men har ni år bak seg i Arsenal. Han kom til klubben i 2005, og forlot klubben ni år senere. Dog tilbrakte han flere år på utlån.

– Det er på grunn av ham at jeg kom til Arsenal. Det var fordi jeg liker måten hans å spille på, og hvordan han ser på ting. Nå blir det spennende å se hvem som tar over, og hvem klubben ser på som hans etterfølger, sier Bendtner til NRK.

Nicklas Bendtner

BENDTNER: Nicklas Bendtner hadde Arsène Wenger som trener i Arsenal.

Foto: Andrew Yates / AFP

– Takknemlig

– Etter en grundig vurdering og etter diskusjoner med klubben føler jeg tiden er inne for å trekke meg tilbake etter sesongen, sa Arsène Wenger til klubbens hjemmeside da nyheten kom fredag.

Franskmannen ble ansatt i Arsenal i oktober 1996. Over 21 år senere er det slutt.

– Jeg er takknemlig for at jeg har fått lede klubben i så mange år, sier Wenger.

NRKs fotballkommentator, Christian Nilssen mener Wenger er unik i en sport der tålmodigheten med managere er borte og der trenere får sparken så fort resultatene uteblir.

– Han er den siste av de managerne som tilhører en helt annen tidsalder som har hatt total kontroll på klubben sin, og som har vært med i så lang tid. Han er antageligvis, slik den moderne fotballen er blitt, den siste manageren som kommer til å sitte så lenge i en engelsk toppklubb, sier Nilssen.

DEN GANG: Arsène Wenger blir presentert for Arsenal-fansen i 1996.

Foto: Jiji Press / AFP

Oppfordring til fansen

Eier Stan Kroenke mener dette er en av de tyngste dagene i klubbens historie. Wenger har tatt tre ligatitler, syv pokaler i FA-cupen og 20 strake sesonger i mesterligaen. Wenger har ledet Arsenal i 22 sesonger.

Etter å ha mottatt kritikk i flere år for å bringe for få trofeer til klubben fra Nord-London, mener fotballekspert Lars Tjernås at fansen nå bør gi han honnør.

Laster Twitter-innhold

Franskmannen har i løpet av disse årene skapt flere storlag. I 2003-2004-sesongen fikk laget hans tilnavnet «The Invincibles». Klengenavnet fikk mannskapet hans etter å ha spilt 49 kamper på rad uten tap.

Wenger sender samtidig ut en takk til klubben.

– Jeg vil gjerne takke støtteapparatet, spillerne, styret og fansen som gjør denne klubben så spesiell. Jeg oppfordrer fansen til å støtte laget slik at vi klarer å avslutte så høyt oppe som mulig på tabellen, fortsetter han.

MISNØYE: Tross at Arsène Wenger har løftet klubben til formidable høyder har deler av Arsenal-fansen laget plakater om at franskmannen må bort.

Foto: Lindsey Parnaby / AFP

Sportsnyheter

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

Siste nytt

  • VAR-drama da Aston Villa snublet mot Chelsea

    Det ble 2-2 mellom Aston Villa og Chelsea på Villa Park lørdag kveld, etter en opphenting fra bortelaget. VAR sørget for at Chelsea ikke stakk av med seieren.

    Dermed tapte Villa viktige poeng i kampen om Mesterliga-plass. De ligger foreløpig som nummer fire, med tre kamper mer spilt, og syv poeng foran Tottenham på 5. plass.

    Aston Villa tok ledelsen allerede etter fire minutter. Marc Cucurella var uheldig og scoret selvmål.

    Et kvarter ut i kampen scoret Chelsea-spiss Nicolas Jackson, men etter en VAR-sjekk ble scoringen annullert for offside. Senere i omgangen var Jackson nære på med en heading, men denne gangen var det stolpen som hindret utligningen for Chelsea.

    I stedet var det Aston Villa som doblet ledelsen med et langskudd fra Morgan Rogers.

    Det tok 62 minutter før bortelaget fikk sin uttelling. Chelsea vant ballen etter høyt press og Noni Madueke curlet ballen i lengste hjørne og reduserte for gjestene.

    Og Chelsea var ikke ferdig. Ti minutter før slutt vartet Conor Gallagher opp med en nydelig utligning for gjestene.

    Cole Palmer var centimeter unna å sende Chelsea i ledelsen på overtid, men Robin Olsen reddet ut til hjørnespark.

    Hjørnesparket endte opp hos Axel Disasi, som trodde han sluttførte snuoperasjonen da han scoret 3-2 med en heading via Olsen. VAR ville dog ha et ord med i laget, og annullerte scoringen for en dytt i forkant.

    Chelsea blir med det værende på niendeplass, 19 poeng bak Villa.

    Gallagher
    Foto: Reuters
  • Ruud enkelt videre i Madrid

    Casper Ruud lå under 0-2 i første sett, men deretter dominerte kan kampen mot Miomir Kecmanovic i 2. runde av ATP 1000-turneringen i Madrid.

    Dette er en av de mest prestisjetunge turneringene utenom de fire Grand Slam-turneringene.

    Ruud vant kampen 6-4, 6-1.

    I neste runde venter britiske Cameron Norrie, som slo brasilianske Joao Fonseca 6-1, 6-4.

    – Jeg nyter virkelig å være på grusen, det er min favorittid av sesongen. Nå er vi tilbake på grusen i Europa og det liker jeg godt. Det var ikke lett i dag. Det var en litt trøblete start og det tok tid å bli vant til det. Jeg er fornøyd med prestasjonen, sa Ruud etter seieren.

    (NTB/NRK)

    Casper Ruud Madrid
    Foto: Ana Beltran / Reuters
  • Leverkusen unngikk sesongens første tap – utlignet på overtid

    Nok en gang kunne Leverkusen puste lettet ut etter et utligningsmål på overtid. Den ubeseirede rekken strekker seg til 46 kamper med 2-2 mot Stuttgart.

    Leverkusen har hatt som vane å redde seg fra tap med flere overtidsscoringer denne sesongen, men det så ikke ut til at det skulle gjenta seg mot Stuttgart. Gjestene ledet 2-1 da Leverkusen fikk frispark over tilleggstiden.

    I feltet dukket Robert Andrich opp og banket ballen i mål til ellevill jubel.

    Leverkusen sikret seriegullet tidligere i april. Det er klubbens aller første Bundesliga-tittel.

    Chris Führich og Deniz Undav sørget for at Stuttgart ledet 2-0 etter en snau times spill før Amine Adli reduserte like etterpå.

    Leverkusen kan fortsatt vinne både europaligaen og den tyske cupen i tillegg til Bundesliga. Det gjenstår maksimalt sju kamper for laget. De møter Roma i semifinalen i europaligaen og Kaiserslautern i cupfinalen.

    Alonso var tidligere i sesongen ønsket både som ny manager i både Liverpool og Bayern München, men han har valgt å bli i Leverkusen også neste sesong. (NTB)

    Bayer Leverkusen
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal