NRK Meny
Normal

Bygger selvtillit med gamle superløp

VAL DI FIEMME (NRK.no): Heidi Weng har sett sine beste konkurranser for å få selvtillit før VM-debuten.

Heidi Weng i Val di Fiemme

Heidi Weng prøver å legge minst mulig press på seg selv i VM-debuten.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Heidi Weng slo igjennom med et brak for snart et år siden. Først kom hun på pallen i Lahti, og så ble hun nummer to i den fire etapper lange verdenscupfinalen i Stockholm og Falun – kun slått av Marit Bjørgen.

Nå er 21-åringen fra Ytre Enebakk klar for sin VM-debut. Den får hun på 15 km fellesstart med skibytte lørdag.

– Jeg prøver å ikke ha for høye forventninger, for da blir jeg bare så skuffa hvis jeg ikke klarer det. Og jeg er egentlig ganske flink til det. Jeg tenker at det er vanlig verdenscuprenn, og ikke noe press og stress, sier Weng til NRK.no.

LES OGSÅ: Bjørgen gråt fire dager før gulløpet

Ekstra motivasjon

Og Weng er en outsider. En som har potensial til å komme på seierspallen på en god dag, men som samtidig har gjort jobben sin hvis hun er inne blant de ti beste.

Oppkjøringa har ikke vært optimal. Høydesamlinga i Seiser Alm ble vesentlig kortere enn planlagt på grunn av sykdom etter NM, der Weng for øvrig tok bronse på lørdagens VM-distanse bak Marit Bjørgen og Therese Johaug.

Sykedagene brukte hun til å bygge selvtillit.

– Jeg så på alle de gode løpene jeg har gått, Falun i fjor og toppidrettsveka i Aure sist sommer. Jeg studerte teknikken for å se hva jeg gjorde bra sammenliknet med andre løp der jeg har gått dårlig. Det gjorde at jeg ble ekstra motivert for å gjøre det bra, sier Weng.

Tårer for Falla

Ekstra motivert ble hun også av å se Maiken Caspersen Falla ta sin første individuelle VM-medalje på torsdagens sprint. Weng satt på utøverhotellet og fulgte venninnens bronseløp.

– Vi så det sammen på hotellet. Alle skrek og heiet ekstra på Maiken, for jeg synes hun fortjente det så fælt. Da det holdt, kjente jeg at tårene nesten kom, innrømmer Weng, som selvfølgelig også gleder seg over forbildet Marit Bjørgens gull.

– Når det blir to pallplasser av de norske, er det helt rått. Jeg blir veldig inspirert av det og får veldig lyst til å gjøre det bra selv, fastslår hun.

Siste nytt

 • Kombinertgutta har signert avtalen

  Jørgen Graabak bekrefter overfor NRK at landslagsutøverne har signert utøverkontrakten med Norges skiforbund.

  NM kombinert sprint
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sykdom i Sverige-leiren

  Pontus Jansson, Filip Helander og Marcus Rohdén er rammet av magesyke før den viktige kampen mot Tyskland i morgen. – De tre ble dårlige i magen i går kveld, og vi lot dem bli hjemme for sikkerhets skyld, sa landslagssjef Janne Andersson.

  VM fotball 2018, Sverige - Sør-Korea.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Skarstein satte ny verdensrekord

  Birgit Skarstein forbedret sin egen verdensrekord med 23 sekunder på 2000 meter roing i Linz. Den forrige rekorden på 10:47,86 ble satt i Beograd for tre uker siden. – Det føltes som jeg svevde gjennom hele løpet, sier Skarstein etter rekorden.

  birgit skarstein
  Foto: Balint Czucz

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM fotball: Nigeria - Island
FIFA Fotball-VM 2018: Nigeria - Island
FIFA Fotball-VM 2018: Nigeria - Island
FIFA Fotball-VM 2018: Serbia - Sveits