NRK Meny
Normal

Bygger selvtillit med gamle superløp

VAL DI FIEMME (NRK.no): Heidi Weng har sett sine beste konkurranser for å få selvtillit før VM-debuten.

Heidi Weng i Val di Fiemme

Heidi Weng prøver å legge minst mulig press på seg selv i VM-debuten.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Heidi Weng slo igjennom med et brak for snart et år siden. Først kom hun på pallen i Lahti, og så ble hun nummer to i den fire etapper lange verdenscupfinalen i Stockholm og Falun – kun slått av Marit Bjørgen.

Nå er 21-åringen fra Ytre Enebakk klar for sin VM-debut. Den får hun på 15 km fellesstart med skibytte lørdag.

– Jeg prøver å ikke ha for høye forventninger, for da blir jeg bare så skuffa hvis jeg ikke klarer det. Og jeg er egentlig ganske flink til det. Jeg tenker at det er vanlig verdenscuprenn, og ikke noe press og stress, sier Weng til NRK.no.

LES OGSÅ: Bjørgen gråt fire dager før gulløpet

Ekstra motivasjon

Og Weng er en outsider. En som har potensial til å komme på seierspallen på en god dag, men som samtidig har gjort jobben sin hvis hun er inne blant de ti beste.

Oppkjøringa har ikke vært optimal. Høydesamlinga i Seiser Alm ble vesentlig kortere enn planlagt på grunn av sykdom etter NM, der Weng for øvrig tok bronse på lørdagens VM-distanse bak Marit Bjørgen og Therese Johaug.

Sykedagene brukte hun til å bygge selvtillit.

– Jeg så på alle de gode løpene jeg har gått, Falun i fjor og toppidrettsveka i Aure sist sommer. Jeg studerte teknikken for å se hva jeg gjorde bra sammenliknet med andre løp der jeg har gått dårlig. Det gjorde at jeg ble ekstra motivert for å gjøre det bra, sier Weng.

Tårer for Falla

Ekstra motivert ble hun også av å se Maiken Caspersen Falla ta sin første individuelle VM-medalje på torsdagens sprint. Weng satt på utøverhotellet og fulgte venninnens bronseløp.

– Vi så det sammen på hotellet. Alle skrek og heiet ekstra på Maiken, for jeg synes hun fortjente det så fælt. Da det holdt, kjente jeg at tårene nesten kom, innrømmer Weng, som selvfølgelig også gleder seg over forbildet Marit Bjørgens gull.

– Når det blir to pallplasser av de norske, er det helt rått. Jeg blir veldig inspirert av det og får veldig lyst til å gjøre det bra selv, fastslår hun.

Siste nytt

 • VG: Northug-avgjørelse på onsdag

  Ifølge VG er det ikke tatt noen avgjørelse på om Petter Northug reiser til Planica for å gå sprinten som kan sikre OL-plass. Northug har vært syk den siste uka.

  – Det avgjøres i løpet av onsdagen, skriver landslagssjef Vidar Løfshus i en SMS til VG.

  Petter Northug
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Rask remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spilte remis med svart mot nederlenderen Anish Giri i Wijk aan Zee-turneringen i Nederland. Carlsen hadde spilt to remis og vunnet ett parti før møtet med Giri. Etter partiet står han med 2,5 poeng.

  VM lynsjakk Magnus Carlsen
  Foto: Christian Kråkenes
 • Lillebror Pedersen til Godset

  Sebastian Pedersen (18) gjør som storebror Marcus (27) og blir Strømsgodset-spiller.

  18 år gamle Sebastian er spiss i likhet med broren, og han har skrevet under en kontrakt som binder ham til Strømsgodset ut 2019-sesongen.

  Sebastian Pedersen
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Frankrike-Hviterussland
EM håndball menn: Før kampen Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Etter kampen Norge - Østerrike