Warriors slo nok en NBA-rekord

Golden State Warriors er kanskje tidenes basketball-lag. I natt satte de nok en vanvittig NBA-rekord.

SPO-BKO-BKN-2016-NBA-FINALS---GAME-FOUR

USTOPPELIG: Stephen Curry (t.v.) scoret hele 38 poeng i nattens kamp. Her med Andre Iguodala.

88 seiere i løpet av én sesong. Det har ingen lag klart før dem.

Og fortsatt har Golden State Warriors mulighet for enda en seier.

Tidenes beste?

California-laget har vært ustoppelige denne sesongen. I seriespillet vant de hele 73 av sine 82 kamper. Med det slo de det legenadariske Chicago Bulls-laget fra 1995/96-sesongen. Bulls, med blant andre Michael Jordan på laget vant den gangen 72 av sine kamper.

I natt, i den fjerde finalekampen i sluttspillet, slo de altså enda en NBA-rekord. Warriors slo Cleveland Cavaliers 108-97, og leder nå 3-1 i kamper i finalen av NBA-sluttspillet.

Den tidligere rekorden delte Warriors med Bulls-laget fra 95/96-sesongen. Det Bulls-laget har blitt beskrevet som tidenes beste lag, men nå er altså Warriors i ferd med å slå alle rekordene til Bulls anno 96/96.

Laster Twitter-innhold

I tillegg er Warriors fra før regjerende mestere i NBA. Siden 1985 har kun fem lag klart å vinne tittelen to år på rad. Nå er Warriors kun én seier unna å bli det sjette laget som gjør det.

Og statistikken viser at ingen lag i historien har tapt finaleserien etter å ha ledet 3-1 i kamper.

– Kamp fem blir den tøffeste. Alle avgjørende kamper er vanskelige. Dette er ikke over, sa Warriors-trener Steve Kerr på pressekonferansen etter kampen.

Flest trepoengere i en sluttspillkamp

Seiersrekorden var ikke den eneste Warriors slo i nattens kamp.

Denne sesongen har Stephen Curry knust rekorden i antall trepoengere i NBA. Anført av Curry satte Warriors-laget også rekord i antall trepoengere i en sluttspillkamp.

Hele 17 ganger senket Golden State Warriors tre poeng. Curry og Klay Thompson, de såkalte «Splash Brothers», stod for elleve av dem.

– I dag var vi virkelig oppsatt på å få jobben gjort. Vi har en bred tropp, og det kommer folk fra benken og avgjør kampen for oss, sa Golden States Klay Thompson til ESPN.

Den femte finalekampen spilles natt til mandag, klokken 03.00 norsk tid.

• Gulliksen usikker før den svenske cupfinalen

Tobias Gulliksen måtte stå over Djurgårdens 1-0-seier over Gais grunnet en skade i kneet søndag kveld. Dermed står cupfinalen i fare for nordmannen.

– Det har litt bedre, men vi får se. Kneet er hovent, så vi sjekker i morgen, sa han til Aftonbladet.

Gulliksen var ikke med i kamptroppen etter at han pådro seg en skade. Allerede er det duket for cupfinale mot Erik Botheims Malmö.

Europa conference leauge 2023/2024 : Bodø/Glimt - Ajax (1-2 e.e.o.)
  • Thorstvedt-mål ikke nok for Sassuolo

Kristian Thorstvedts scoring hjalp lite da Sassuolo tapte 1-5 borte mot Fiorentina i Serie A søndag kveld.

Grønntrøyene fortsetter dermed på 19.-plass og har fem poeng opp til Empoli på trygg plass når det gjenstår fire kamper av sesongen.

Thorstvedt skapte fornyet håp for gjestene da han banket inn 1-2-scoringen etter 57 minutter.

Dessverre for siddisen og resten av Sassuolo-laget økte Nicolás González til 3-1 det påfølgende minuttet. Vertene var imidlertid ikke ferdig der, for bare ni minutter etter Thorsvedts scoring hadde Fiorentina satt inn ytterligere to mål.

Dermed begynner det å se fryktelig skummelt ut for Thorstvedt & co. I kampen om å beholde plassen skal Sassuolo opp mot Inter (h), Genoa (b), Cagliari (h) og Lazio (b).

Emil Konradsen Ceide startet kampen på benken, men kom inn etter 73 minutter. Marcus Holmgren Pedersen så hele oppgjøret fra sidelinjen. (NTB)

Kristian Thorstvedt
  • Daland reddet uavgjort for Cercle Brugge – Vetlesen med mål og assist i Brugge-seier

Jesper Daland berget 1-1 for Cercle Brugge hjemme mot Anderlecht, mens Hugo Vetlesen herjet i Brugges 3-0-seier borte mot Genk i belgisk fotball søndag kveld.

Den belgiske ligaen har gått over i sluttspillsfasen, hvor Anderlecht topper mesterskapsgruppen. Det er imidlertid bare målforskjell som skiller Brugge på 2.-plass.

Søndag gjestet Vetlesen & co. Genk, som har falt av i toppkampen etter 0-3-tapet.

Kyriani Sabbe sendte gjestene i ledelsen etter 38 minutter, før Vetlesen doblet halvveis inn i andre omgang. Fire minutter senere gjorde nordmannen seg tellende igjen da han spilte opp Igor Thiago på 3-0-målet.

Antonio Nusa startet også for gjestene, men ble byttet ut til pause.

Cercle Brugge er også hektet av i gullkampen, men Daland ga imidlertid en håndsrekning til landsmann Vetlesen i kampen om ligagullet da han sikret 1-1 etter 51 minutter.

Kristian Arnstad satt hele kampen på benken for Anderlecht. (NTB)