Warholm tangerte verdensrekorden: – Det er drøyt

Karsten Warholm (20) leverte et superløp da han tangerte verdensrekorden på 300 meter hekk innendørs under landskampen i Finland.

Karsten Warholm satte rekord

SE VIDEO: Karsten Warholm omtales ofte som et av verdens største friidrettstalenter. Her viser han hvorfor. 20-åringen tangerte verdensrekorden på 300 meter hekk innendørs på første forsøk.

– Det er drøyt. Det er stor stemning, rett og slett, sier trener Leif Olav Alnes til NRK.

Warholm løp inn til tiden 34.92 i under landskampen i friidrett mellom Norge, Sverige, Island og Finland i Tampere.

Dermed deler han bestenoteringen med sør-afrikanske Llewellyn Herbert som løp på samme tid i 1999.

– Vi ville jakte på verdensrekorden, så det er utrolig kjekt å se at det gikk, sier treneren.

Brølte av glede

karsten

- Det er veldig motiverende å få til dette, sier Warholms trener.

Foto: Martti Kainulainen / Lehtikuva / NTB scanpix

Warholm, ofte omtalt som et av verdens største friidrettstalenter, har vist en forrykende formutvikling etter at han bestemte seg for å satse mer på hekk.

– Det er ikke bare å bestille slike rekorder. Det er lov å prøve, og av og til lykkes man. Det gjorde vi i dag, sier en lykkelig trener.

Warholm selv var minst like fornøyd.

– Jeg må si jeg er veldig fornøyd. Løpet startet ganske fort og jeg måtte jobbe hardt mot slutten, men det kom seg ganske bra. Jeg er lykkelig for det, sier Warholm i et intervju lagt ut på Friidrettsforbundets Facebook-side.

Han var helt i egen klasse i konkurransen i Finland og løp i mål i ensom majestet.

Treneren forteller at Warholm måtte rett videre til ny konkurranse etter rekordløpet. Da var det stafett for Norge som sto på programmet.

– Karsten er jo kul når sånt skjer. Han brølte slik han pleier, og så var det rett videre til neste konkurranse og fullt fokus på det, sier Alnes og ler.

– Gir bekreftelse

Warholm pleier normalt å løpe 400 meter hekk. Den kortere innendørsdistansen er ikke like vanlig å løpe, men treneren understreker at prestasjonen fortsatt er sterk.

– Det er en veldig god tid. Det er denne øvelsen innendørs som ligger nærmest til det han spesialiserer seg til, og dette gir en bekreftelse på at treningen vi gjør gir fremgang. Han har løftet seg veldig, og jeg tror ikke han hadde greid å ta denne tiden for ett år siden, sier Alnes.

Mye tyder på at 20 år gamle Warholm er på vei mot noe som kan bli stort.

Forrige helg løp han 400 meter i innendørs-NM i Ulsteinvik. Tiden hans var den nest beste i verden i 2017.

Siste nytt

 • Kampen om topp fire lever

  Leicester hadde skjebnen i egne hender og kunne beholdt den med seier, men i stedet var det Chelsea som ledet an og vant 2–1. Det betyr at det fortsatt er åpent hvilke to lag av Chelsea, Leicester og Liverpool som sikrer seg mesterligaspill neste sesong.

  Det ble ordentlig høy temperatur på tampen av kampen. Antonio Rüdiger og Ricardo Pereira havnet i en skikkelig konfrontasjon etter at sistnevnte stemplet Ben Chilwell, og flere spillere melde seg på. Flere fra benken strømmet også til for å hjelpe til. Likevel endte det hele kun i to gule kort, ett til Pereira og ett til Daniel Amartey som bidro fra benken.

  Slik tabellen ser ut nå har Chelsea 67 poeng, Leicester 66 og Liverpool har 63 – men med en kamp mindre spilt. Vinner Liverpool mot Burnley onsdag har de like mange poeng som Leicester, men bedre målforskjell. Da avgjøres alt i siste runde.

  Antonio Rüdiger sendte Chelsea i føringen, hjemmelaget dominerte i store deler av kampen og doblet med drøye 20 minutter igjen. Werner gikk i bakken innenfor sekstenmeteren og en iskald Jorginho trillet straffen i mål.

  Kelechi Iheanacho tente et håp for Leicester-seier med 15 ordinære minutter igjen, men selv om ikke det ikke var en kampavgjørende scoring så hjelper det på Leicesters målforskjell. Ayoze Pérez hadde også en gigantmulighet for gjestene på tampen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Peter Cziiborra / AP
 • Brigton snudde mot ligamesteren

  Tilskuerne ble vitne til et fyrverkeri av en fotballkamp da Brigton snudde 0-2 til 3-2 hjemme mot Manchester City.

  Brighton fikk en tung start på kampen da Ilkay Gündogan scoret etter et knapt minutt. City ble så redusert til ti mann da João Cancelo fikk det røde kortet. Likevel økte Foden til 2-0 etter pause, og det så litt mørkt ut for vertene.

  Men like etter at Foden scoret puttet Leandro Trossard for Brigton og snuoperasjonen var i gang. Adam Webster utlignet til 2-2 og Dan Burn sikret 3-2 seier med sin scoring i det 76. minutt.

  Premier League - Brighton & Hove Albion v Manchester City
  Foto: Mike Hewitt / Reuters
 • Landslagsspiller legger opp

  Ingrid Moe Wold (31) legger opp etter sesongen. Backen spiller for Everton og har 59 landskamper for Norge siden debuten i 2012.

  – Jeg føler bare at tiden er inne nå. Jeg er 31, så det er ikke sånn at jeg er 25 og fortsatt har mange år på meg. Jeg har hatt en lang, god og innholdsrik karriere. Og i løpet av dette året her så har man fått tid til å tenke og føle på en del ting, så da bare følte jeg at tiden var inne, sier Wold til NRK.

  På spørsmål om koronaåret har hatt noe å si for avgjørelsen, svarer hun både óg.

  – Det har jo sikkert påvirket litt, men samtidig så er det en naturlig del av dette føler jeg. Jeg hadde EM som mål og det skulle egentlig vært i sommer, ikke sant, sier Wold.

  Hun har også 68 aldersbestemte landskamper og har vært en markant skikkelse i norsk kvinnefotball i 15 år. Hun har sju seriemesterskap og fem cuptitler for LSK Kvinner.

  – Jeg har oppnådd mer enn jeg kunne drømme om og er stolt og ydmyk over karrieren min, skriver Wold i innlegg på Twitter og Instagram, der hun først annonserte at hun velger å legge opp.

  Belgium Norway Soccer
  Foto: Francisco Seco / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal