NRK Meny
Normal

Warholms supertid vekker oppsikt: – Helt der oppe internasjonalt

NRKs friidrettsekspert mener at Karsten Warholm seiler opp som Norges fremste medaljehåp i VM og OL etter to kjempeløp i helgen.

Warholm

FRAMGANG: Karsten Warholms stormer videre mot verdenstoppen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Rodal

IMPONERT: Vebjørn Rodal har stor tro på Karsten Warholm.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Nå er han europeisk topp og han er helt der oppe internasjonalt, sier Vebjørn Rodal til NRK.

Norge leverte et skuffende OL med kun fire bronsemedaljer i Rio-lekene. Nå viser Karsten Warholm at han kan være med og bidra til norsk opptur allerede i VM i sommer.

I helgen sprang han inn til ny innendørsrekord på 400 meter i innendørs-NM i Ulsteinvik med tiden 45,96. Det er årsbeste i Europa og nest best i verden i 2017.

– Det var helt ubeskrivelig egentlig. Det var et energinivå som jeg aldri før har kjent, både i min egen kropp og atmosfæren i hallen generelt, sa Warholm til NRK etter at rekorden var et faktum.

– Norges fremste medaljehåp

Etter et skuffende OL i Rio har Norge et mål om å doble medaljefangsten og ta åtte medaljer i 2020. Vebjørn Rodal tror absolutt at Karsten Warholm kan være en av disse.

– Hvis vi overfører denne prestasjonen til hekk, så snakker vi om at han er den beste medaljekandidaten i internasjonale mesterskap. Da snakker jeg VM og OL også, sier OL-gullvinneren fra 1996.

Rodal gleder seg til å følge Warholms utvikling, som har vært oppadgående gjennom hele ungdomstiden og i starten av seniorkarrieren.

– Utfordringen er å holde seg frisk og skadefri og få lov til å bygge kontinuitet og trene hardt over god tid. Hvis han klarer det er han i hvert fall medaljekandidat på 400 meter hekk, og kanskje også på 400 meter uten hekk.

Overrasket over supertiden

Warholm jublar

SJOKKERTE: Karsten Warholm sprang inn til årsbeste i Europa i innendørs-NM i Ulsteinvik.

Foto: Arne Flatin / NRK

Selv om Warholm har levert gode resultater og vist utvikling over tid, hadde ikke Rodal trodd at talentet fra Ulsteinvik skulle levere så godt allerede nå.

– Jeg ble overrasket over at han sprang på 45-tallet i første forsøk innendørs. Det er krevende å løpe innendørs.

Hovedpersonen selv håper å fortsette utviklingen frem mot sommeren. Hvor god tid han kan klare utendørs, er for tidlig å si noe om.

– Det er vanskelig å si. I dag ga jeg alt. Forhåpentligvis blir det bedre igjen til sommeren. Det er hardt å springe inne, litt hardere enn ute faktisk, sa Warholm, som også ble norgesmester på 200-meter med tiden 20,91 søndag.

Siste nytt

 • Norske Mathias (18) til NHL-lag

  NHL-laget Calgary Flames har draftet den norske 18-åringen Mathias Emilio Pettersen fra Manglerud, opplyser klubben på Twitter. Det siste året har han spilt på Muskegon Lumberjacks i United States Hockey League.

  Mathias Emilio Pettersen
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Molde slo tilbake

  Molde vann 3–0 heime mot Stabæk i kveld. Dermed slo dei tilbake på første forsøk etter 1-0-tapet mot Kristiansund. Fredrik Aursnes og Eirik Hestad scora begge før kvarteret var spelt, medan innbytar Mattias Moström slo til med eit lekkert mål i det 90. minutt.

  Fredrik Aursnes og Eirik Hestad
  Foto: Arne Flatin / NRK
 • Vil sende dommaren til Haag

  Serbia-trenar Mladen Krstajic er svært skuffa over at Aleksandar Mitrovic ikkje fekk straffe i 2-1-tapet mot Sveits. – Dommaren (tyske Felix Brych) burde ha blitt sendt til Haag, rasar Krstajic – og siktar til byen der den internasjonale straffedomstolen ligg.

  FBL-WC-2018-SRB-PRESSER
  Foto: OZAN KOSE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: England - Panama
Veien til VM: Uruguay og Senegal
FIFA Fotball-VM 2018: Japan - Senegal
VM fotball: Japan - Senegal
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Japan - Senegal
4-4-2 Radiosporten: 4-4-2 Radiosporten og FIFA Fotball-VM 2018 Japan - Senegal
4-4-2 Radiosporten: 4-4-2 Radiosporten og FIFA Fotball-VM 2018 Japan - Senegal
4-4-2 Radiosporten: 4-4-2 Radiosporten og FIFA Fotball-VM 2018 Japan - Senegal
4-4-2 Radiosporten: 4-4-2 Radiosporten og FIFA Fotball-VM 2018 Japan - Senegal
4-4-2 Radiosporten: 4-4-2 Radiosporten og FIFA Fotball-VM 2018 Japan - Senegal