NRK Meny
Normal

Warholms supertid vekker oppsikt: – Helt der oppe internasjonalt

NRKs friidrettsekspert mener at Karsten Warholm seiler opp som Norges fremste medaljehåp i VM og OL etter to kjempeløp i helgen.

Warholm

FRAMGANG: Karsten Warholms stormer videre mot verdenstoppen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Rodal

IMPONERT: Vebjørn Rodal har stor tro på Karsten Warholm.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Nå er han europeisk topp og han er helt der oppe internasjonalt, sier Vebjørn Rodal til NRK.

Norge leverte et skuffende OL med kun fire bronsemedaljer i Rio-lekene. Nå viser Karsten Warholm at han kan være med og bidra til norsk opptur allerede i VM i sommer.

I helgen sprang han inn til ny innendørsrekord på 400 meter i innendørs-NM i Ulsteinvik med tiden 45,96. Det er årsbeste i Europa og nest best i verden i 2017.

– Det var helt ubeskrivelig egentlig. Det var et energinivå som jeg aldri før har kjent, både i min egen kropp og atmosfæren i hallen generelt, sa Warholm til NRK etter at rekorden var et faktum.

– Norges fremste medaljehåp

Etter et skuffende OL i Rio har Norge et mål om å doble medaljefangsten og ta åtte medaljer i 2020. Vebjørn Rodal tror absolutt at Karsten Warholm kan være en av disse.

– Hvis vi overfører denne prestasjonen til hekk, så snakker vi om at han er den beste medaljekandidaten i internasjonale mesterskap. Da snakker jeg VM og OL også, sier OL-gullvinneren fra 1996.

Rodal gleder seg til å følge Warholms utvikling, som har vært oppadgående gjennom hele ungdomstiden og i starten av seniorkarrieren.

– Utfordringen er å holde seg frisk og skadefri og få lov til å bygge kontinuitet og trene hardt over god tid. Hvis han klarer det er han i hvert fall medaljekandidat på 400 meter hekk, og kanskje også på 400 meter uten hekk.

Overrasket over supertiden

Warholm jublar

SJOKKERTE: Karsten Warholm sprang inn til årsbeste i Europa i innendørs-NM i Ulsteinvik.

Foto: Arne Flatin / NRK

Selv om Warholm har levert gode resultater og vist utvikling over tid, hadde ikke Rodal trodd at talentet fra Ulsteinvik skulle levere så godt allerede nå.

– Jeg ble overrasket over at han sprang på 45-tallet i første forsøk innendørs. Det er krevende å løpe innendørs.

Hovedpersonen selv håper å fortsette utviklingen frem mot sommeren. Hvor god tid han kan klare utendørs, er for tidlig å si noe om.

– Det er vanskelig å si. I dag ga jeg alt. Forhåpentligvis blir det bedre igjen til sommeren. Det er hardt å springe inne, litt hardere enn ute faktisk, sa Warholm, som også ble norgesmester på 200-meter med tiden 20,91 søndag.

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund