NRK Meny
Normal

Warholms supertid vekker oppsikt: – Helt der oppe internasjonalt

NRKs friidrettsekspert mener at Karsten Warholm seiler opp som Norges fremste medaljehåp i VM og OL etter to kjempeløp i helgen.

Warholm

FRAMGANG: Karsten Warholms stormer videre mot verdenstoppen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Rodal

IMPONERT: Vebjørn Rodal har stor tro på Karsten Warholm.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Nå er han europeisk topp og han er helt der oppe internasjonalt, sier Vebjørn Rodal til NRK.

Norge leverte et skuffende OL med kun fire bronsemedaljer i Rio-lekene. Nå viser Karsten Warholm at han kan være med og bidra til norsk opptur allerede i VM i sommer.

I helgen sprang han inn til ny innendørsrekord på 400 meter i innendørs-NM i Ulsteinvik med tiden 45,96. Det er årsbeste i Europa og nest best i verden i 2017.

– Det var helt ubeskrivelig egentlig. Det var et energinivå som jeg aldri før har kjent, både i min egen kropp og atmosfæren i hallen generelt, sa Warholm til NRK etter at rekorden var et faktum.

– Norges fremste medaljehåp

Etter et skuffende OL i Rio har Norge et mål om å doble medaljefangsten og ta åtte medaljer i 2020. Vebjørn Rodal tror absolutt at Karsten Warholm kan være en av disse.

– Hvis vi overfører denne prestasjonen til hekk, så snakker vi om at han er den beste medaljekandidaten i internasjonale mesterskap. Da snakker jeg VM og OL også, sier OL-gullvinneren fra 1996.

Rodal gleder seg til å følge Warholms utvikling, som har vært oppadgående gjennom hele ungdomstiden og i starten av seniorkarrieren.

– Utfordringen er å holde seg frisk og skadefri og få lov til å bygge kontinuitet og trene hardt over god tid. Hvis han klarer det er han i hvert fall medaljekandidat på 400 meter hekk, og kanskje også på 400 meter uten hekk.

Overrasket over supertiden

Warholm jublar

SJOKKERTE: Karsten Warholm sprang inn til årsbeste i Europa i innendørs-NM i Ulsteinvik.

Foto: Arne Flatin / NRK

Selv om Warholm har levert gode resultater og vist utvikling over tid, hadde ikke Rodal trodd at talentet fra Ulsteinvik skulle levere så godt allerede nå.

– Jeg ble overrasket over at han sprang på 45-tallet i første forsøk innendørs. Det er krevende å løpe innendørs.

Hovedpersonen selv håper å fortsette utviklingen frem mot sommeren. Hvor god tid han kan klare utendørs, er for tidlig å si noe om.

– Det er vanskelig å si. I dag ga jeg alt. Forhåpentligvis blir det bedre igjen til sommeren. Det er hardt å springe inne, litt hardere enn ute faktisk, sa Warholm, som også ble norgesmester på 200-meter med tiden 20,91 søndag.

Siste nytt

 • Russisk OL-komité støttar deltaking

  Russlands OL-komite vil støtte utøvarar som deltar i OL i Korea under nøytralt flagg, melder nyheitsbyrået RIA.

  IOC har utestengt Russland frå OL på grunn av dopingjukset i Sotsji i 2014, men vil tillate at inviterte russiske utøvarar får delta under nøytralt flagg.

 • – Flaut, sa Zucca

  Mats Zuccarello scora på straffe, men New York Rangers tapte likevel 1-2 etter straffer for Dallas. – Det er pinleg å spele to periodar utan å vinne ein einaste nærkamp, seier Zuccarello til NTB.

  Rangers fekk si utlikning fire minutt før full tid. – Vi fekk det poenget vi fortente minst sidan eg kom hit, seier Zucca.

  Mats Zuccarello
  Foto: Bill Kostroun / AP
 • Ingen Stina Nilsson i Toblach

  En forkjølet Stina Nilsson deltar ikke i de to verdenscuprennene i langrenn i Toblach til helgen.

  Nilsson vant sprinten i Davos sist lørdag. I søndagens 10 kilometer i fri teknikk endte hun på 31.-plass.

  Verdenscup ski nordiske grener.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal