NRK Meny
Normal

Fryktet skade etter Warholm-smell: – Jeg er helt ødelagt

Karsten Warholm var helt i kjelleren etter at han ble sist i finalen på 400 meter.

Karsten Warholm,

BLYTUNGT: Det ble med drømmen om to EM-gull på to dager for Karsten Warholm.

Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix

Det gikk såpass sent at trener Leif Olav Alnes fryktet at Warholm hadde pådratt seg en skade.

– Det var den store bekymringen min, for han er tøff og pleier ikke å gi seg. Men det viste seg bare at han ikke hadde noe å kjøre med. Det er jo et umenneskelig kjør han har vært igjennom, så det er veldig smart at han gav seg hvis han kjenner noe, sier Alnes til NRK etter å ha sett nordmannen løpe inn til sisteplass.

– Kjenner det i hele kroppen

Warholm selv kan forsikre om at det er så enkelt som at han er sliten etter jakten på gull både på 400 meter hekk og 400 meter flatt.

–Jeg kjenner det i hele kroppen, jeg er helt ødelagt. Jeg kan ikke huske å ha løpt så sakte på 400 meter, sier han til NRK.

Gullmedaljevinneren fra 400 meter hekk torsdag forklarer det med det knalltøffe opplegget han har satset på ved å prøve seg på begge distanser.

– Denne dobbelen er steinhard. Det er dobbelt så mye, og jeg kjenner det nå. Å nullstille seg etter en dag som i går er vanskelig, og jeg klarte det sikkert ikke. Det var en av mine største dager i går, sier han.

– Glad jeg gjorde det

– Er det galskap å prøve seg på begge?

– Galskap? Ja ja, for all del. Det er jeg som har doblet opp, men jeg er glad for at jeg gjorde. Plutselig prøver jeg igjen, hvem vet?

Fra kommentatorboksen så også NRK-ekspert Vebjørn Rodal at Warholm var helt sluttkjørt.

– Jeg hadde faktisk sett for meg at han sto for to medaljer her, men det var slutt på krefter, til og med for Karsten Warholm, sa han.

Siste nytt

 • Djokovic og Federer møtes i finalen

  Novak Djokovic kan bli den første som vinner alle ATP Masters 1000-turneringene når han møter Roger Federer til finalen i Cincinnati. De to har ikke har møtt hverandre siden januar 2016. Finalen spilles søndag kveld klokken 22.00.

  Cincinnati Tennis
  Foto: John Minchillo / AP
 • Mareritt for Skjelvik og Kamara

  Zlatan Ibrahimovic ville ikke spille på kunstgresset i Seattle. Uten ham tapte Los Angeles Galaxy 0-5 for Sounders i lørdagens MLS-kamp. Jørgen Skjelvik og Ola Kamara spilte begge fra start.

  Minnesota United Galaxy Soccer
  Foto: Marcio Jose Sanchez / AP
 • VM-sølvvinner må ta pause

  Milans kroatiske landslagsforsvarer Ivan Strinic har fått konstatert et hjerteproblem og tar pause fra fotballen på ubestemt tid. Det opplyste den italienske fotballklubben lørdag kveld. Hjerteproblemet ble oppdaget i en rutineundersøkelse.

  strinic
  Foto: Rebecca Blackwell / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Baseball, finale
NM-veka
NM-veka: Baseball
NM-veka: Baseball
NM-veka: Friidrett
NM-veka: NM i friidrett
NM-veka: Friidrett og cricket
NM-veka: Cricket, finale
NM-veka: Cricket
NM-veka: Cricket
NM-veka: Kajakkpolo