Fryktet skade etter Warholm-smell: – Jeg er helt ødelagt

Karsten Warholm var helt i kjelleren etter at han ble sist i finalen på 400 meter.

Karsten Warholm,

BLYTUNGT: Det ble med drømmen om to EM-gull på to dager for Karsten Warholm.

Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix

Det gikk såpass sent at trener Leif Olav Alnes fryktet at Warholm hadde pådratt seg en skade.

– Det var den store bekymringen min, for han er tøff og pleier ikke å gi seg. Men det viste seg bare at han ikke hadde noe å kjøre med. Det er jo et umenneskelig kjør han har vært igjennom, så det er veldig smart at han gav seg hvis han kjenner noe, sier Alnes til NRK etter å ha sett nordmannen løpe inn til sisteplass.

– Kjenner det i hele kroppen

Warholm selv kan forsikre om at det er så enkelt som at han er sliten etter jakten på gull både på 400 meter hekk og 400 meter flatt.

–Jeg kjenner det i hele kroppen, jeg er helt ødelagt. Jeg kan ikke huske å ha løpt så sakte på 400 meter, sier han til NRK.

Gullmedaljevinneren fra 400 meter hekk torsdag forklarer det med det knalltøffe opplegget han har satset på ved å prøve seg på begge distanser.

– Denne dobbelen er steinhard. Det er dobbelt så mye, og jeg kjenner det nå. Å nullstille seg etter en dag som i går er vanskelig, og jeg klarte det sikkert ikke. Det var en av mine største dager i går, sier han.

– Glad jeg gjorde det

– Er det galskap å prøve seg på begge?

– Galskap? Ja ja, for all del. Det er jeg som har doblet opp, men jeg er glad for at jeg gjorde. Plutselig prøver jeg igjen, hvem vet?

Fra kommentatorboksen så også NRK-ekspert Vebjørn Rodal at Warholm var helt sluttkjørt.

– Jeg hadde faktisk sett for meg at han sto for to medaljer her, men det var slutt på krefter, til og med for Karsten Warholm, sa han.

Siste nytt

 • Ødegaard med tre målgivende

  Vitesse vant 4-1 over Zwolle i den nederlandske æresdivisjonen lørdag og kampen ble avgjort med tre hjørnespark – alle tre signert Martin Ødegaard. Alle hjørnesparkene havnet hos Bryan Linssen som satte inn tre mål. Dauda Mohammed scoret det fjerde.

  Martin Ødegaard
  Foto: Robin Van Lonkhuijsen / AFP
 • Carlsen med sliteseier mot 14-åring

  Magnus Carlsen fikk det tøft i åpningen av storturneringen i Karlsruhe lørdag. Han møtte 14 år gamle Vincent Keymer fra Tyskland, og det tok nesten syv timer og 81 trekk før Carlsen klarte å slå unggutten.

  Magnus Carlsen
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Juventus sikret ligagullet

  Juventus snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Fiorentina og kunne juble for Serie A-gull, fem kamper før slutt. Ligatittelen er klubbens åttende på rad. Alex Sandro og selvmål av German Pezzella sørget for Juventus-seier. Nikola Milenkovic scoret 0-1-målet.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Luca Bruno / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal