Warholm med ny bestenotering i verden helt mutters alene på Bislett

BISLETT (NRK): På et så godt som folketomt stadion, leverte Karsten Warholm med ett mål for øyet: Nemlig bestenotering i verden på uvante 300 meter hekk.

Se Warholms bestenotering på Bislett torsdag.

Det klarte han så til de grader. Warholm løp fort – veldig fort.

Over målstreken noterte han seg for tiden 33,79 sekunder. Det er 69 hundredeler bedre enn Chris Rawlinson, briten som hadde «verdensrekorden» med 34,48 sekunder.

– Det er fryktelig fort, det kan jeg fortelle, sier en svært imponert NRK-kommentator, Jann Post.

Warholm var åpenbart imponert selv.

– Det er sjukt. Det var litt morsomt fordi Leif Olav (treneren) sa «kanskje du kan slå rekorden med over et halvt sekund» og jeg sa «nei, er du syk i hodet». Men jeg har trent bra og da han sa det hadde jeg litt trua, og så satt den da. Det er så nydelig, sier hovedpersonen selv – før han legger til:

– Jeg føler meg veldig bra. De er så fint å kjenne på det adrenalinet igjen og vise hva jeg er god for. Jeg savner jo litt folk her, men jeg vet mange sitter hjemme og heier.

Karsten Warholm etter 300 meter hekk på Impossible Games. 11.06.2020

STRÅLENDE FORNØYD: Karsten Warholm, var strålende fornøyd etter å ha løpt over målstreken.

Foto: Robert Rønning / NRK

Krasjet i hekk før start

Warholm står riktignok notert med tiden 34,26 sekunder på denne distansen fra et innendørsstevne for noen år tilbake. Men i anledning «Impossible Games» på Bislett torsdag kveld, hadde han før løpet uttalt at han kom til å gå for bestenotering i verden på øvelsen.

For selv om publikum uteble som følge av norske myndigheters restriksjoner, må det ha vært motivasjon i seg selv at stevnet i hovedstaden har blitt solgt til over 100 land.

Om det var overtenning eller noe annet, er foreløpig usikkert, men Warholm presterte faktisk å krasje med en hekk på oppvarmingen. Han forteller til NRK at han følte seg selvsikker før hendelsen, ble kanskje litt preget, men at adrenalinet gjorde at han glemte det meste før start.

Warholms fot

MÅTTE TEIPE ETTER HEKK-KRASJ: Karsten Warholm, her i samtale med pressen etter løpet på Bislett torsdag. Tåen hadde fått seg en liten trøkk.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

For Warholm «peppet» seg opp i kjent stil. Det ble en del brøl foran de tomme tribunene. Han benyttet naturligvis sin favorittbane nummer syv i løpet og gikk lynraskt ut fra start. Akkurat slik han er vant til.

De siste 200 meterne gikk like raskt. Dermed ble det ny bestenotering i verden på mannen fra Ulsteinvik.

Iuel slått med bare to hundredeler

På samme øvelse på damesiden, var det knyttet spenning til Warholms teampartner, Amalie Iuel. Hun skulle løpe mot sveitsiske Lea Sprunger og danske Sara Slott Petersen.

Det endte med å bli en ren dansk-norsk duell.

For inn på de siste hundre meterne var det Slott Petersen og Iuel seieren stod mellom. Der var det Slott Petersen som trakk det lengste strået og vant med tiden 39,42 sekunder.

Iuel var bare to fattige hundredeler dårligere enn sin danske rival.

En svært andpusten Iuel sa til NRK at opplevelsen av å løpe på Bislett var deilig, men la til at det var litt rart med stillheten.

– Man er vant til å høre publikum rope og brøle med en gang startskuddet har gått. Det var nesten så jeg følte noe manglet. Men det var gøy, sier hun.

Amalie Iuel løper vanligvis 400 meter hekk, men på Bislett løper hun 300 meter hekk og får tiden 39,44. Hun er like bak danske Sara Petersen 39,42 som vinner foran det norske håpet og sveitsiske Léa Sprunger.

Amalie Iuel løper vanligvis 400 meter hekk, men på Bislett løper hun 300 meter hekk og får tiden 39,44. Hun er like bak danske Sara Petersen 39,42 som vinner foran det norske håpet og sveitsiske Léa Sprunger.

Siste nytt

 • Ruud tapte semifinale mot Djokovic

  Casper Ruud yppet seg lenge mot verdensener Novak Djokovic, men serberen var til slutt for sterk Ruud.

  Djokovic vant 2-0 i sett (7-5 og 6-3). Ruud hadde settball i det første settet, men klarte ikke å avgjøre de avgjørende ballene.

  – Man ser at han spiller på Rafael (Nadals) akademi. De har en lik måte å spille på. Jeg måtte kjempe for de fleste poengene, og første settet kunne gått begge veier, sa Djokovic om nordmannen.

  Semifinalen i ATP 1000-turneringen var likevel Ruuds største prestasjon i karrieren. Aldri før har en nordmann kommet så langt i en så stor tennisturnering.

  Ruud
  Foto: Clive Brunskill / AFP
 • Kongepokal til Ingebrigtsen og Iuel

  Jakob Ingebrigtsen er tildelt kongepokalen for herrar og Amalie Iuel får den for innsatsen på 400 meter hekk under NM.

  – Det er veldig gøy. Stort å bli heidra som kongen av NM, sa Ingebrigtsen.

  – Utruleg gøy. Veldig fornøgd, var kommentaren til den ferske pokalvinnaren Iuel.

  Karsten Warholm har teke imot kongepokalen fem gonger tidlegare, medan det var Karoline Bjerkeli Grøvdal som fekk kongepokalen for kvinner i fjor.

  Det er første gong sidan 1963 at pokalen går til ein mannleg 1500-meter-løpar.

  – Eg hadde ikkje forventa det. Både det at det er så mange utøvarar som melder seg på i kampen, så er det ikkje noko som eg har sett meg som mål. Eg spring alltid for gull, men dette gjere meisterskapet ekstra gøy i år, sa Ingebrigtsen til NRK.

  NM friidrett 2020
  Foto: Ørn E. Borgen / NTB
 • Amalie Iuel sikra seg gull

  Amalie Iuel var tung i beina på oppløpssida, men hadde få problem med å ta NM-gull på 400 meter hekk.

  Ho kom i mål på 55.63.Både sølvvinnar Andrea Rooth og bronsevinnar Nora Kollerød Wold sette personleg rekord.

  – Det var veldig gøy å levere opp mot årsbeste her under NM. Eg kjende syra, så eg er veldig fornøgd, sa Iuel til NRK.

Sendeplan

Kl. Program Kanal