Hopp til innhold

Warholm med ny bestenotering i verden helt mutters alene på Bislett

BISLETT (NRK): På et så godt som folketomt stadion, leverte Karsten Warholm med ett mål for øyet: Nemlig bestenotering i verden på uvante 300 meter hekk.

Se Warholms bestenotering på Bislett torsdag.

Det klarte han så til de grader. Warholm løp fort – veldig fort.

Over målstreken noterte han seg for tiden 33,79 sekunder. Det er 69 hundredeler bedre enn Chris Rawlinson, briten som hadde «verdensrekorden» med 34,48 sekunder.

– Det er fryktelig fort, det kan jeg fortelle, sier en svært imponert NRK-kommentator, Jann Post.

Warholm var åpenbart imponert selv.

– Det er sjukt. Det var litt morsomt fordi Leif Olav (treneren) sa «kanskje du kan slå rekorden med over et halvt sekund» og jeg sa «nei, er du syk i hodet». Men jeg har trent bra og da han sa det hadde jeg litt trua, og så satt den da. Det er så nydelig, sier hovedpersonen selv – før han legger til:

– Jeg føler meg veldig bra. De er så fint å kjenne på det adrenalinet igjen og vise hva jeg er god for. Jeg savner jo litt folk her, men jeg vet mange sitter hjemme og heier.

Karsten Warholm etter 300 meter hekk på Impossible Games. 11.06.2020

STRÅLENDE FORNØYD: Karsten Warholm, var strålende fornøyd etter å ha løpt over målstreken.

Foto: Robert Rønning / NRK

Krasjet i hekk før start

Warholm står riktignok notert med tiden 34,26 sekunder på denne distansen fra et innendørsstevne for noen år tilbake. Men i anledning «Impossible Games» på Bislett torsdag kveld, hadde han før løpet uttalt at han kom til å gå for bestenotering i verden på øvelsen.

For selv om publikum uteble som følge av norske myndigheters restriksjoner, må det ha vært motivasjon i seg selv at stevnet i hovedstaden har blitt solgt til over 100 land.

Om det var overtenning eller noe annet, er foreløpig usikkert, men Warholm presterte faktisk å krasje med en hekk på oppvarmingen. Han forteller til NRK at han følte seg selvsikker før hendelsen, ble kanskje litt preget, men at adrenalinet gjorde at han glemte det meste før start.

Warholms fot

MÅTTE TEIPE ETTER HEKK-KRASJ: Karsten Warholm, her i samtale med pressen etter løpet på Bislett torsdag. Tåen hadde fått seg en liten trøkk.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

For Warholm «peppet» seg opp i kjent stil. Det ble en del brøl foran de tomme tribunene. Han benyttet naturligvis sin favorittbane nummer syv i løpet og gikk lynraskt ut fra start. Akkurat slik han er vant til.

De siste 200 meterne gikk like raskt. Dermed ble det ny bestenotering i verden på mannen fra Ulsteinvik.

Iuel slått med bare to hundredeler

På samme øvelse på damesiden, var det knyttet spenning til Warholms teampartner, Amalie Iuel. Hun skulle løpe mot sveitsiske Lea Sprunger og danske Sara Slott Petersen.

Det endte med å bli en ren dansk-norsk duell.

For inn på de siste hundre meterne var det Slott Petersen og Iuel seieren stod mellom. Der var det Slott Petersen som trakk det lengste strået og vant med tiden 39,42 sekunder.

Iuel var bare to fattige hundredeler dårligere enn sin danske rival.

En svært andpusten Iuel sa til NRK at opplevelsen av å løpe på Bislett var deilig, men la til at det var litt rart med stillheten.

– Man er vant til å høre publikum rope og brøle med en gang startskuddet har gått. Det var nesten så jeg følte noe manglet. Men det var gøy, sier hun.

Amalie Iuel løper vanligvis 400 meter hekk, men på Bislett løper hun 300 meter hekk og får tiden 39,44. Hun er like bak danske Sara Petersen 39,42 som vinner foran det norske håpet og sveitsiske Léa Sprunger.

Amalie Iuel løper vanligvis 400 meter hekk, men på Bislett løper hun 300 meter hekk og får tiden 39,44. Hun er like bak danske Sara Petersen 39,42 som vinner foran det norske håpet og sveitsiske Léa Sprunger.

Sportsnyheter

Manchester United

United ydmyket og får slakt – ekspert ber forsvarsstjerne gi seg

Manchester United gikk på sitt 13. tap for sesongen mot Crystal Palace. Spesielt forsvarsvikarene og manageren får sterk kritikk etter det som blir kalt årsverste av storklubben.

Siste nytt

  • Ny skadesmell for kriserammede LSK – midtbanespiller operert

    LSK Kvinner må klare seg uten finske Emma Peuhkurinen i flere måneder som følge av en kneskade.

    Det opplyser klubben selv i egne kanaler.

    Peuhkurinen pådro seg kneskaden på trening i forrige uke. Hun er ikke aktuell for spill før etter sommeren.

    – Emma skadet dessverre kneet sitt under en trening på slutten av forrige uke. Etter undersøkelser, ble det bekreftet en meniskskade, som ble operert mandag denne uken. Emma blir først å se tilbake på fotballbanen på høstparten av sesongen 2024, sier medisinsk ansvarlig Simen Gilje Bergan i en uttalelse.

    Nylig mistet LSK Kvinner også den svenske angriperen Amanda Johnsson Haahr til skade. Hun ble skadd i toppserieoppgjøret mot Lyn. Undersøkelser i etterkant viste at 28-åringen står foran en lengre periode på sidelinjen.

    LSK opplyste nylig at klubben er i økonomisk krise og gjør umiddelbare tiltak. Alle ansatte som ikke er spillere, er delvis permittert.

    LSK har uttalt at «det handler om klubbens videre eksistens». (NTB)

    Toppserien i fotball 2024: LSK Kvinner - Brann (4-2)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Dahl blir trener for rekruttlandslagene

    Tinus Dahl er ansatt som trener for rekruttlandslagene i langrenn. Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding. Han skal ha ansvar for både menn og kvinner.

    – Jeg er veldig spent og gleder meg til å snakke med alle løperne og møte gjengen for første gang. Det er en gruppe med dyktige og kompetente løpere. Sammen skal vi forme kulturen, finne felles filosofi og løfte hverandre, sier Dahl.

    Landslagssjef Ulf Morten Aune og fagsjef Per Elias Kalfoss har ledet ansettelsesprosessen.

    – Tinus er en systematisk og hardtarbeidende trener som kan vise til strålende resultater for Team Elon Oslofjord. Vi har sikret oss en meget god trener for Equinor rekruttlandslag. Denne ansettelsen viser også at det er gode muligheter til å avansere på karrierestigen i NSF-systemet, sier de i pressemeldingen.

    Dahl har tidligere trent Team Elon Oslofjord og Lyn Ski.

    Tinus Dahl
    Foto: Norges Skiforbund
  • Daley klar for sitt femte OL

    Stuper Tom Daley får delta i sitt femte OL, det ble klart da han tirsdag ble presentert som en del av det britiske laget. 29-åringen tok en pause fra sporten etter at han vant gull i forrige OL, men kommer til å delta igjen i Paris-lekene.

    FINA Diving World Cup 2021 and Tokyo 2020 Olympics Aquatics Test Event
    Foto: NAOKI OGURA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal