Warholm med ny bestenotering i verden helt mutters alene på Bislett

BISLETT (NRK): På et så godt som folketomt stadion, leverte Karsten Warholm med ett mål for øyet: Nemlig bestenotering i verden på uvante 300 meter hekk.

Se Warholms bestenotering på Bislett torsdag.

Det klarte han så til de grader. Warholm løp fort – veldig fort.

Over målstreken noterte han seg for tiden 33,79 sekunder. Det er 69 hundredeler bedre enn Chris Rawlinson, briten som hadde «verdensrekorden» med 34,48 sekunder.

– Det er fryktelig fort, det kan jeg fortelle, sier en svært imponert NRK-kommentator, Jann Post.

Warholm var åpenbart imponert selv.

– Det er sjukt. Det var litt morsomt fordi Leif Olav (treneren) sa «kanskje du kan slå rekorden med over et halvt sekund» og jeg sa «nei, er du syk i hodet». Men jeg har trent bra og da han sa det hadde jeg litt trua, og så satt den da. Det er så nydelig, sier hovedpersonen selv – før han legger til:

– Jeg føler meg veldig bra. De er så fint å kjenne på det adrenalinet igjen og vise hva jeg er god for. Jeg savner jo litt folk her, men jeg vet mange sitter hjemme og heier.

Karsten Warholm etter 300 meter hekk på Impossible Games. 11.06.2020

STRÅLENDE FORNØYD: Karsten Warholm, var strålende fornøyd etter å ha løpt over målstreken.

Foto: Robert Rønning / NRK

Krasjet i hekk før start

Warholm står riktignok notert med tiden 34,26 sekunder på denne distansen fra et innendørsstevne for noen år tilbake. Men i anledning «Impossible Games» på Bislett torsdag kveld, hadde han før løpet uttalt at han kom til å gå for bestenotering i verden på øvelsen.

For selv om publikum uteble som følge av norske myndigheters restriksjoner, må det ha vært motivasjon i seg selv at stevnet i hovedstaden har blitt solgt til over 100 land.

Om det var overtenning eller noe annet, er foreløpig usikkert, men Warholm presterte faktisk å krasje med en hekk på oppvarmingen. Han forteller til NRK at han følte seg selvsikker før hendelsen, ble kanskje litt preget, men at adrenalinet gjorde at han glemte det meste før start.

Warholms fot

MÅTTE TEIPE ETTER HEKK-KRASJ: Karsten Warholm, her i samtale med pressen etter løpet på Bislett torsdag. Tåen hadde fått seg en liten trøkk.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

For Warholm «peppet» seg opp i kjent stil. Det ble en del brøl foran de tomme tribunene. Han benyttet naturligvis sin favorittbane nummer syv i løpet og gikk lynraskt ut fra start. Akkurat slik han er vant til.

De siste 200 meterne gikk like raskt. Dermed ble det ny bestenotering i verden på mannen fra Ulsteinvik.

Iuel slått med bare to hundredeler

På samme øvelse på damesiden, var det knyttet spenning til Warholms teampartner, Amalie Iuel. Hun skulle løpe mot sveitsiske Lea Sprunger og danske Sara Slott Petersen.

Det endte med å bli en ren dansk-norsk duell.

For inn på de siste hundre meterne var det Slott Petersen og Iuel seieren stod mellom. Der var det Slott Petersen som trakk det lengste strået og vant med tiden 39,42 sekunder.

Iuel var bare to fattige hundredeler dårligere enn sin danske rival.

En svært andpusten Iuel sa til NRK at opplevelsen av å løpe på Bislett var deilig, men la til at det var litt rart med stillheten.

– Man er vant til å høre publikum rope og brøle med en gang startskuddet har gått. Det var nesten så jeg følte noe manglet. Men det var gøy, sier hun.

Amalie Iuel løper vanligvis 400 meter hekk, men på Bislett løper hun 300 meter hekk og får tiden 39,44. Hun er like bak danske Sara Petersen 39,42 som vinner foran det norske håpet og sveitsiske Léa Sprunger.

Amalie Iuel løper vanligvis 400 meter hekk, men på Bislett løper hun 300 meter hekk og får tiden 39,44. Hun er like bak danske Sara Petersen 39,42 som vinner foran det norske håpet og sveitsiske Léa Sprunger.

Siste nytt

 • Trenerikonet Walter Smith er død

  Den tidligere Skottland-, Rangers- og Everton-sjefen Walter Smith er gått bort, 73 år gammel.

  Det opplyser Rangers på sitt nettsted. Smith var manager i klubben i elleve år, fordelt på to perioder, og senere styreleder og direktør.

  Smith hadde slitt med sykdom i flere måneder før han nylig gikk bort. Rangers opplyser ikke når han døde.

  Smith vant ligaen ti ganger med Rangers, og han ledet også klubben til en rekke cuptitler og til finalen i Uefa-cupen i 2008.

  Han trente også Everton i fire sesonger, og han løftet Skottland 70 plasser på Fifa-rankingen som landslagssjef der fra 2004 til 2007.

  Walter Smith
  Foto: Jon Super / AP
 • Tennisturnering avlyst

  Tennisturneringen Kooyong Classic, som arrangeres i forkant av Grand Slam-turneringen Australian Open, avlyses på grunn av usikre koronaregler.

  Det betyr at tennisstjernene har én turnering mindre å velge mellom i opptakten til årets første Grand Slam-turnering i Melbourne i Australia. Kooyong Classic spilles i samme by.

  Årsaken er at arrangøren ikke er sikker på hvilke regler som vil være gjeldende i januar, melder nyhetsbyrået AFP.

  Sist uke fastslo Australias immigrasjonsminister Alex Hawke at kun fullvaksinerte spillere får delta i Australian Open.

  En lekket epost fra kvinnenes tennisforbund WTA hevder derimot at de kvinnelige spillerne kan reise til Melbourne uten å være vaksinert, så lenge de gjennomgår hotellkarantene i to uker og tester seg for koronaviruset regelmessig.

  Kooyong Classic
  Foto: William West / AFP
 • Dyrhaug legger opp

  Niklas Dyrhaug legger opp som langrennsløper. Det bekrefter han selv på Instagram.

  Det gjør han i en alder av 34 år. Han har tatt VM-gull både i 2015 og 2017. I tillegg tok han bronse på 15 km klassisk i 2017.

  – Det er en tid for alt. Nå er det min tur til å legge skiene på hylla. Det har vært en utrolig reise, og jeg er stolt og glad over alt jeg har oppnådd, skriver han.

  Han ble i 2020 vraket fra landslaget. Siden den gang har han samarbeidet med Martin Johnsrud Sundby om et privatlag.

  Han påpeker at han har slitt med å komme tilbake i toppform etter en skulderskade han pådro seg i Pyeongchang i 2018.

  – Jeg er veldig takknemlig for hva skisporten har lært meg. Det har vært livet mitt i 20 fantastiske år. Alt jeg kan si er tusen takk, skriver Dyrhaug.

  34-åringen gjorde i sommer comeback etter en skade og operasjon og vant blant annet Kobberløpet på rulleski. Tidligere i år ble det kjent at han fra vinteren av skal være ekspertkommentator for Nents langrennssatsing.

  Høydesamling langrennslandslaget menn
  Foto: Berit Roald / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal