Hopp til innhold

Warholm om Norge-suksessen: – Et helt sykt EM

BERLIN (NRK): Karsten Warholm trengte litt tid på å rydde opp etter det han mener ble et europamesterskap for historiebøkene, sett med norske øyne.

warholm på rommet

SYSTEM I ROTET?: Karsten Warholm har bodd på dette hotellrommet under mesterskapet i Berlin. Nå drar han hjem - med en ny gullmedalje i bagasjen.

Foto: Yasmin Sunde Hoel / NRK

– Jeg føler meg mye mer hjemme når det er rotete. Sånn sett er alt som det skal her, sier Karsten Warholm.

Europamesteren møter NRK på hotellrommet som han og trener Leif Olav Alnes har delt under mesterskapet i Berlin. De er i ferd med å rydde ut før de skal dra hjem til Norge. En jobb som ser ut til å ville ta litt tid...

– Det blir godt å komme hjem nå. Jeg har hatt litt brakkesyka, sier Warholm.

– Har gode samtaler

22-åringen nådde målet om å ta EM-gull på 400 meter hekk. Men vel så mye gleder han seg over at det andre på det norske laget har oppnådd, sier han.

– Det har vært et helt sykt EM. Først og fremst for Norge, og også for min del. Det har vært helt fantastisk å se først og fremst Ingebrigtsene, og også de andre her. Det har vært et EM for historiebøkene, slik jeg ser det, sier Warholm, som har skværet opp med Henrik Ingebrigtsen etter at de hadde en liten disputt etter NM i fjor.

warholm på senga

Warholm og Alnes forteller at de blant annet har brukt hotellkjelleren til å trene. Slik unngikk de den aller verste varmen som har vært i Berlin.

Foto: Yasmin Sunde Hoel / NRK

– Kan dere lære av hverandre?

– Vi driver med veldig forskjellige ting, og trener derfor ganske ulikt. Men vi begynner å få et veldig godt lag, og vi har gode samtaler og ting vi kan lære av hverandre likevel, sier Warholm.

Helt vilt

Jakob Ingebrigtsen vant både 1500 meter og 5000 meter, og i tillegg tok Henrik Ingebrigtsen sølv på sistnevnte øvelse.

– Det er ikke så ofte vi får med oss såpass mange medaljer fra internasjonale mesterskap, fastslår Warholm, og legger til:

– Jeg må bare hylle Jakob. Han er helt klart EM-kongen med sine to gull. Det er helt sykt å kunne levere sånn. Det er helt vilt.

rydding av rommet

Trener Leif Olav Alnes og treningspartner Amalie Iuel pakker ned og gjør seg klare til å dra hjem fra Berlin.

Foto: Yasmin Sunde Hoel / NRK

Selv er Warholm fornøyd med sitt EM, men allerede nå er han klar på at neste år må han levere enda bedre.

Da er det VM i Qatar, og der møter Warholm de aller beste konkurrentene sine. Den aller beste blir trolig Abderrahman Samba, som løper for nettopp Qatar.

– Neste år må vi ta enda et steg. Han kommer til å være grisepreppa før VM på hjemmebane. Det vil bli tøft, men man kan banne på at vi skal prøve, sier Warholm.

«Drøye» resultat på 400 meter hekk

I år har han løpt nesten et sekund raskere enn tiden han vant VM med i fjor, men selv ikke det ser ut til å være nok i lengden.

I 400 meter hekk har det nemlig vært et slags generasjonsskifte, og det er stadig flere som løper godt nede på 47-tallet.

– Det er klart at når resultatene er så drøye som nå, også historisk, så blir det mer oppmerksomhet. Det er mange som løper fortere enn folk har gjort på flere tiår, og man merker at det kommer et dragsug. Til og med Copello (nr. to i EM, red. anm) løper jo et halvsekund fortere enn han har gjort nå. Det er veldig gøy å få være med på, sier Warholm.

Siste nytt

  • Windingstad avslutter samarbeid

    Alpinist Rasmus Windingstad avslutter samarbeidet med skimerket Stöckli. Det bekrefter han selv på Instagram.

    30-åringen skriver at han er takknemlig for samarbeidet over de siste fire årene.

    – Det var på tide å gå videre og prøve noe nytt, spent på de kommende sesongene, skriver Windingstad.

    Han bekrefter dermed at han ikke er helt ferdig med alpinkarrieren enda, men røper ikke hvilket skimerke han kjører på kommende sesong.

    Stöckli har blant annet stjernen Marco Odermatt blant sine utøvere.

    Audi FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom
    Foto: SEAN M. HAFFEY / AFP
  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal