Normal

Warholm om Norge-suksessen: – Et helt sykt EM

BERLIN (NRK): Karsten Warholm trengte litt tid på å rydde opp etter det han mener ble et europamesterskap for historiebøkene, sett med norske øyne.

warholm på rommet

SYSTEM I ROTET?: Karsten Warholm har bodd på dette hotellrommet under mesterskapet i Berlin. Nå drar han hjem - med en ny gullmedalje i bagasjen.

Foto: Yasmin Sunde Hoel / NRK

– Jeg føler meg mye mer hjemme når det er rotete. Sånn sett er alt som det skal her, sier Karsten Warholm.

Europamesteren møter NRK på hotellrommet som han og trener Leif Olav Alnes har delt under mesterskapet i Berlin. De er i ferd med å rydde ut før de skal dra hjem til Norge. En jobb som ser ut til å ville ta litt tid...

– Det blir godt å komme hjem nå. Jeg har hatt litt brakkesyka, sier Warholm.

– Har gode samtaler

22-åringen nådde målet om å ta EM-gull på 400 meter hekk. Men vel så mye gleder han seg over at det andre på det norske laget har oppnådd, sier han.

– Det har vært et helt sykt EM. Først og fremst for Norge, og også for min del. Det har vært helt fantastisk å se først og fremst Ingebrigtsene, og også de andre her. Det har vært et EM for historiebøkene, slik jeg ser det, sier Warholm, som har skværet opp med Henrik Ingebrigtsen etter at de hadde en liten disputt etter NM i fjor.

warholm på senga

Warholm og Alnes forteller at de blant annet har brukt hotellkjelleren til å trene. Slik unngikk de den aller verste varmen som har vært i Berlin.

Foto: Yasmin Sunde Hoel / NRK

– Kan dere lære av hverandre?

– Vi driver med veldig forskjellige ting, og trener derfor ganske ulikt. Men vi begynner å få et veldig godt lag, og vi har gode samtaler og ting vi kan lære av hverandre likevel, sier Warholm.

Helt vilt

Jakob Ingebrigtsen vant både 1500 meter og 5000 meter, og i tillegg tok Henrik Ingebrigtsen sølv på sistnevnte øvelse.

– Det er ikke så ofte vi får med oss såpass mange medaljer fra internasjonale mesterskap, fastslår Warholm, og legger til:

– Jeg må bare hylle Jakob. Han er helt klart EM-kongen med sine to gull. Det er helt sykt å kunne levere sånn. Det er helt vilt.

rydding av rommet

Trener Leif Olav Alnes og treningspartner Amalie Iuel pakker ned og gjør seg klare til å dra hjem fra Berlin.

Foto: Yasmin Sunde Hoel / NRK

Selv er Warholm fornøyd med sitt EM, men allerede nå er han klar på at neste år må han levere enda bedre.

Da er det VM i Qatar, og der møter Warholm de aller beste konkurrentene sine. Den aller beste blir trolig Abderrahman Samba, som løper for nettopp Qatar.

– Neste år må vi ta enda et steg. Han kommer til å være grisepreppa før VM på hjemmebane. Det vil bli tøft, men man kan banne på at vi skal prøve, sier Warholm.

«Drøye» resultat på 400 meter hekk

I år har han løpt nesten et sekund raskere enn tiden han vant VM med i fjor, men selv ikke det ser ut til å være nok i lengden.

I 400 meter hekk har det nemlig vært et slags generasjonsskifte, og det er stadig flere som løper godt nede på 47-tallet.

– Det er klart at når resultatene er så drøye som nå, også historisk, så blir det mer oppmerksomhet. Det er mange som løper fortere enn folk har gjort på flere tiår, og man merker at det kommer et dragsug. Til og med Copello (nr. to i EM, red. anm) løper jo et halvsekund fortere enn han har gjort nå. Det er veldig gøy å få være med på, sier Warholm.

Siste nytt

 • RBK-stevning sendt til retten

  Rosenborg Ballklub skal nå offisielt være stevnet for retten, ifølge advokaten til Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun: – Begge stevningene er nå sendt til retten, bekrefter Andreas Messelt Ekker overfor NRK. Organisasjonssjef i RBK, Trond Alstad, sier de ikke har mottatt stevningen. Utover det vil verken han eller styreleder Ivar Koteng kommentere saken.

 • Isco blindtarmoperert

  Real Madrid-stjernen Isco fikk tirsdag diagnosen akutt blindtarmbetennelse og ble innlagt for operasjon, melder NTB. I tillegg til onsdagens bortekamp mot Sevilla mister 26-åringen helt sikkert også helgens byderby mot Atlético Madrid. Ifølge spanske medier regner Real Madrid med å måtte greie seg uten Isco i inntil en måned.

  FBL-EUR-C1-REAL MADRID-ROMA
  Foto: GABRIEL BOUYS / AFP
 • Ex-United-spiller tatt for doping

  Tidligere Manchester United-spiller Giuseppe Rossi har testet positivt på et forbudt medikament, bekrefter antidopingbyrået Nado Italia.

  Prøven skal ha vist spor av en type øyemedisin som kan brukes for å fjerne spor av andre stoffer.

  Rossi er klubbløs, men spilte for Genova da prøven ble tatt i mai.

  Giuseppe Rossi
  Foto: Simone Arveda / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Team Ingebrigtsen