– Det er ingen som savner Usain Bolt her nå

BERLIN (NRK): Jakob Ingebrigtsen (17) pekes ut som EM-konge, og har i løpet av et døgn blitt friidrettens nye superstjerne.

Jakob Ingebrigsten

NY STJERNE: Jakob Ingebrigtsen står med to gull i Berlin. Her feirer han gullet på 5000-meter.

Foto: Michael Dalder / Reuters

– Han er et fenomen som denne sesongen har vokst fram til å bli friidrettsverdens største stjerne. Han kom inn som en frelser. Det føles som han kan fylle luken etter tomrommet Usain Bolt etterlot seg.

Slik beskrives Ingebrigtsen av Aftonbladet-kommentator Mats Wennerholm.

– Han ble EM-kongen da han løp inn til gull på 5000-meter, skriver Wennerholm videre.

Usain Bolt

PROFIL: Usain Bolt har vært den store stjerna i friidrett i en årrekke.

Foto: Lucy Nicholson / Reuters

– Går berserk for en gutt fra Norge

– Hvor skal man starte? spør Anders Junge Ernst i danske Ekstra Bladet, og forklarer:

– Han er ingen ny stjerne i friidrett, men han er en av dem som blinker aller sterkest akkurat nå.

– Jeg er tom for ord. Jeg vet faktisk ikke hva jeg skal si. Det er en av de største historiene i friidrett, sier Steve Cram i BBC.

Ingebrigtsen tok to EM-gull på et døgn med seier på både 1500 og 5000-meter. Han er den første som tar gull på de to distansene i samme mesterskap i EM-historien. Da trekker flere linjene til Usain Bolt etter den magiske kvelden i Berlin lørdag.

– Her er det en enorm konkurranse, og de gjør det på den største aftenen noensinne. Det er ingen her som savner Usain Bolt nå. Det er 65.000 mennesker her, og de går berserk på grunn av en gutt fra Norge. han har virkelig løpt seg inn i historien, sier Svein Arne Hansen.

Han er president i det europeiske friidrettsforbundet (EAAF), og han var en stolt mann etter norsk dobbeltseier på 5000-meteren.

– Når du ser en 17-åring leke på den måten, og at halve feltet forsøker å slå en gutt, det er utrolig. Som president i EAAF er jeg utrolig stolt, sa Hansen.

Friidretts-EM: Jakob og Henrik Ingebrigtsen løper finale på 5000 meter

GULL OG SØLV: Henrik Ingebrigtsen (til venstre) med lillebror Jakob etter 5000-meteren lørdag.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Gjert klarer ikke å holde følge

Paula Radcliffe tar også frem store ord for å beskrive 17-åringen fra Sandnes.

– Han gjør som han vil, og ingen tør å løpe forbi ham, selv om han bare er 17 år. Å være kapabel til å løpe på den måten er helt utrolig, sier Radcliffe ifølge BBC.

Gjert Ingebrigtsen

STOLT: Gjert Ingebrigtsen.

Foto: NRK

Gjert Ingebrigtsen var minst like stolt. Med to gull på to dager får han lønn for strevet som er gjort de siste årene. Nå føler han seg klar for VM neste år, og OL om to år.

– Det er vanskelig å sette ord på det. Vi har jobbet målbevisst med Jakob i mange år. Vi hadde ikke sett at det skulle gå så fort. Han tar voldsomme steg, og vi klarer ikke å holde følge, sier Gjert Ingebrigtsen.

Siste nytt

 • Lyon overrasket med seier

  Lucas Tousarts nydelige scoring var nok da Lyon slo Juventus 1-0 i mesterligaens åttedelsfinale. Scoringen gir Lyon et godt utgangspunkt foran bortekampen i Torino 17. mars. Juventus og Cristiano Ronaldo slet stort med å komme seg til de store målsjansene i Frankrike.

  Tousart
  Foto: PHILIPPE DESMAZES
 • Ramos så rødt da City snudde kampen

  Isco sendte Real Madrid i føringen mot Manchester City i mesterligaens åttedelsfinale, men to raske scoringer fra Gabriel Jesus og Kevin de Bruyne (straffe) gjorde at gjestene tar med seg et glimrende utgangspunkt før returkampen. Fem minutter før slutt gikk det fra vondt til verre for Real Madrid da kaptein Sergio Ramos ble utvist etter å ha taklet Jesus som bakerste mann.

  Ramos
  Foto: SERGIO PEREZ / Reuters
 • Trekker voldtektstiltale mot Sarr

  Tiltalen mot den tidligere Molde-spilleren Babacar Sarr er trukket etter en polititabbe. Det skriver VG onsdag kveld.

  Tidligere i februar ble Sarr tiltalt for en voldtekt i Oslo. Politiet har ikke underettet senegaleseren om at etterforskningen mot ham er gjenopptatt, etter å tidligere ha vært henlagt.

  Fristen for å gi beskjed om omgjøring er tre måneder og dette har politiet altså ikke gjort. Derfor besluttet statsadvokat Ingrid Vormeland Salte at tiltalen trekkes onsdag.

  Sarr ble frikjent for en sovevoldtekt i Molde i 2018, men påtalemyndigheten anket frifinnelsen. Ankesaken har blitt utsatt tre ganger fordi Sarr ikke har møtt i retten og 28-åringen er nå internajsonalt etterlyst.

  Eliteserien fotball 2017: Sandefjord-Molde (3-3)
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal