Warholm om NM-kritikken: – Jeg blir lei meg

Karsten Warholm fikk kritikk for at han droppet NM i friidrett. Det går inn på den ferske OL-mesteren.

Warholm

LEI SEG: Karsten Warholm syns det er trist at folk tror han ikke ønsker å løpe i NM.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Jeg blir litt lei meg når jeg får kritikk, men jeg er i en rolle der jeg må tåle det. Jeg tror de som kjenner meg vet at jeg innerst inne har gode intensjoner, men det kan av og til straffe seg å prøve å være for snill også. Uansett hva du gjør, så vil ikke alle applaudere. Det er den verdenen jeg må leve i, sier Karsten Warholm.

Uken før NM, gikk debatten heftig for seg i Friidretts-Norge. Arrangøren hadde gjort endringer i programmet for at utøverne som skulle delta i Diamond League-finalen torsdag skulle få løpe NM-finaler.

Kort fortalt fikk Warholm lov til å stå over forsøksheatet tidligere på dagen og var direktekvalifisert til finalen. Det ble heftig kritisert.

– Kan ikke gjøre alle til lags

Blant dem som gikk lengst i kritikken var Øyvind Strømmen Kjerpeset. Han ble nummer fire på 400 meter flatt, øvelsen Warholm skulle løpe.

– Et av de mest sentrale prinsippene i idrett og friidrett er rettferdighet. Spesielt i et norsk mesterskap. I NM skal alle stille på like premisser. Noe som er fullstendig fraværende når forsøk og finale avholdes på samme dag, og noen utøvere skal stå over forsøksheatet, skrev Kjerpeset i en Facebook-gruppe der saken ble diskutert.

Warholm endte til slutt med å stå over øvelsen, men ikke før det hadde kommet en del kritikk i hans retning. At han stod over, hjalp naturligvis ikke.

– Jeg prøver å stå fjellstøtt i det. Jeg vet ikke, jeg er litt sånn... Jeg er et følelsesmenneske innerst inne. Jeg er en fyr som prøver å gjøre mitt aller beste, så er det kjipt om folk tror jeg stod over NM fordi jeg ikke ville løpe. Det er helt feil. Jeg hadde en kropp som strittet imot, sier Warholm til NRK etter årets siste 400 meter hekk på ISTAF-stevnet i Berlin.

En konkurransen Warholm for øvrig vant med tiden 48.08.

Warholm

FØR START: Karsten Warholm under oppvarmingen til sesongens siste 400 meter hekk i Berlin.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Grunnen til at Warholm til slutt stod over i NM var at han var redd for skader da han kjente kroppen ikke var helt med fredag morgen.

– Av og til skulle jeg ønske at folk kunne være i min kropp og vite hvordan det fungerer. Selv om det går bra på banen og man vinner, så er det på en måte ting man må ta hensyn til med kroppen og det mentale som folk ikke ser, sier Warholm og fortsetter:

– Sånn er det med oss alle, vi har alle våre ting, man vil jo gjerne ble likt, men man kan ikke alltid gjøre alle til lags.

Forstår Warholm

Warholm får støtte av Karoline Bjerkeli Grøvdal. Også hun løp Diamond League-finalen. Grøvdal vant også 5000 meter fredag ettermiddag og ISTAF-stevnet søndag kveld.

Kongepokal vinner i friidrett 2021

KONGEPOKAL: Karoline Bjerkeli Grøvdal vant kongepokalen med sin 5000 meter fredag. Søndag løp hun 1500 meter i Berlin, men var et stykke bak sin personlige rekord.

Foto: Norges Friidrottsförbund / NTB

– Nå tror jeg på en måte det er viktigst å prioritere helsa og beina. Det er utrolig kjipt å avslutte en sesong med en overbelastning eller en strekk fordi kroppen begynner å bli sliten. Jeg tror det er viktig å stå av litt og ikke velge så mange konkurranser, sier Grøvdal.

– Er det riktig å tilpasse NM-programmet?

– Ja, det mener jeg. De får syns hva de vil, men jeg syns det er bra at arrangøren har forståelse for at vi vil være med i NM, men også være med i andre konkurranser, sier den ferske kongepokalvinneren.

Korthekkeløper Vladimir Vukicevic, som også løp i Berlin søndag, forstår Warholm.

– Jeg forstår Karsten veldig godt. Han har hatt en fantastisk sesong, og det er klart at når du presterer på det nivået han gjør, så koster det noe ekstremt fysisk, men mest av alt mentalt. Du ser det i dag, han kommer hit og løper, men det er ikke mye igjen på tanken selv for han. Så at han ikke løp i NM, har jeg stor forståelse for, og jeg respekterer det, sier Vukicevic til NRK.

Også Gjert Ingebrigtsen fikk lørdag spørsmål om hva han syns om kritikken. Jakob Ingebrigtsen slapp å løpe fredagens forsøk på 1500 meter før han sikret NM-gull og kongepokal i finalen lørdag.

– Vi vil gjerne til NM, men det må være praktisk mulig. Du kan ikke stå og måtte velge mellom NM og Diamond League-finale. Det syns jeg blir dumt. Vi er for rettferdighet på alle nivåer, men det må også være praktisk mulig. Jeg tror alle ønsker at alle skal være med i NM, sa Ingebrigtsen.

Sportsnyheter

Solbakken overrasket med debutant og ekstern trenerhjelp

ULLEVAAL (NRK): Landslagssjef Ståle Solbakken avsluttet pressekonferansen med å avsløre at han henter ekspertise fra Premier League og Brentford.

Siste nytt

 • Brann går glipp av 3,7 millioner

  Brann får ikke tilbake nærmere fire millioner kroner i koronastøtte etter at en klage på Lotteritilsynets vedtak er blitt avslått, skriver Bergensavisen.

  Brann mente å ha tapt 10.380.166 kroner i forbindelse med arrangement, hovedsakelig hjemmekamper, under den koronastengte perioden. Med rett til 70 prosent av dette, altså drøyt 7,2 millioner, var det dette Brann mente klubben skulle ha, skriver avisen.

  I alt trekkes det 3,7 millioner kroner, penger staten beholder etter vedtaket i Lotteritilsynet.

  Brannledelsen uttaler seg om skandalen.
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Zlatan med i Sveriges VM-tropp

  Zlatan Ibrahimovic er tatt ut i Sveriges tropp til VM-kvalifiseringskampene mot Kosovo og Hellas til tross for skadeproblemer. 39-åringen har vært den siste tiden vært plaget av en akillesskade og har vært ute i flere kamper i høst.

  World Cup Qualifiers Europe - Group B - Kosovo v Sweden
  Foto: Laura Hasani / Reuters
 • Sikter mot tilskuerrekord i EM

  Spania planlegger for 68.000 tilskuere i finalekampene i EM-sluttspillet i håndball for menn i 2028. Tilskuerfesten vil i så fall finne sted på Atletico Madrids hjemmebane. Det er den spanske avisen Marca som melder dette.

  Verdensrekorden for tilskuere på en håndballkamp er 44.189 og ble satt i en kamp mellom Rhein-Neckar Löwen og Hamburg i 2014. Spanjolene søker om mesterskapet sammen med Portugal, og tildelingen skjer i november. Også Norge, Sverige og Danmark søker om mesterskapet i 2028.

  Håndball EM herrer 2020
  Foto: Vidar Ruud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal