Hopp til innhold

Warholm lekte seg videre til semifinale – «jogget» over målstreken

DOHA/OSLO (NRK): Han er regjerende verdensmester, har vunnet alt han har stilt opp på i år og har årsbeste i verden. VM-forsøket på 400 meter hekk ble ingen test for Karsten Warholm.

AFP_1KQ1W6

ENKEL SEIER: For Karsten Warholm, som her leker med konkurrentene på oppløpet i Doha fredag kveld.

Foto: GIUSEPPE CACACE

– Ufattelig deilig, sier Karsten Warholm til NRK, på spørsmål om hvordan det var å endelig komme i gang med VM.

– Det har vært noen lange dager. Det var på tide å komme i gang. Runde én er alltid nervøs. Du vil at det skal gå rolig, samtidig vil du ikke gjøre noen tabber. Det er godt å være ferdig med den, fortsetter han.

– Lekende lett

23-åringen fra Ulsteinvik jogget nærmest over målstreken til et selvfølgelig avansement til semifinalen lørdag ettermiddag.

Kravet for å gå videre var å bli blant de fire beste. I tillegg går de fire beste tidene til semifinale. Warholm vant heatet enkelt og løp over målstreken til tiden 49.28. Thomas Barr fra Irland ble nummer to, mens Jabir Madari Pillyalil og Kemar Mowatt tok tredje- og fjerdeplassen.

NRKs kommentatorduo likte det de fikk se av det norske VM-gullhåpet.

– Han viser ikke svakheter i det hele tatt. Det var lekende lett, sier Jann Post, som også la til at «det er viktig at Warholm får det billig» når han skal gjennomføre tre løp på fire dager.

– Sånn gjør en rutinert favoritt sitt forsøksheat, var dommen fra Vebjørn Rodal.

Lest denne? Warholm om Qatar: – Jeg har innsett at jeg bare får være en forbasket hykler

Warholm

GIRET SEG OPP: Karsten Warholm gjør seg her klar før konkurransen fredag kveld.

Møter rivalene senere

Warholm var satt opp i heat 1 under forsøket på 400 meter hekk på VMs åpningsdag. I det heatet var verken amerikanske Rai Benjamin eller hjemmefavoritten Abderrahman Samba fra Qatar å finne. Begge ansett for å være nordmannens aller største rivaler i VM. De to vant sine heat like enkelt som Warholm.

Benjamin hadde tydelig slått seg da han møtte NRK etter sitt løp. Han blødde fra beinet og forteller at han traff den første hekken. Han sier imidlertid at det går helt fint og at han følte han fikk gjennomført en «god første runde».

– Det ble solid og jeg er ganske glad for det, sier han, og understreker at alt bare handler om å spare litt krefter og fokusere på å komme seg videre.

X90013

INGEN PROBLEMER: For Karsten Warholm, som her viser tommel opp etter forsøksheatet.

Foto: AHMED JADALLAH

Innfridde

Med sine 46.92 sekunder, årsbeste i verden og nest raskest gjennom tidene satt i Zürich for en snau måned siden, var Warholm sitt heats soleklare favoritt.

Og bare for å illustrere forskjellen på Warholm og resten av feltet i heat 1: Jamaicanske Kemar Mowatt og Amere Lattin fra USA har sesongbeste som kan regnes som noe i nærheten av 23-åringen. Men begge snaue to sekunder dårligere enn Warholm.

Selve løpet var ikke noen utfordring. Etter 200 meter ble det tydelig at han hadde opparbeidet seg et solid forsprang. Han forteller at «det svarte da han trykket til» i sin sedvanlige raske åpning. Så valgte han å ta det helt med ro de siste 200 meterne. Noe som kan være fornuftig.

– Når du gir på, så blir det annerledes. Det var planen og jeg kjente at når jeg åpnet hardt, så fikk jeg bra respons, kommenterer Warholm.

For går alt som det skal i semifinalen lørdag ettermiddag (klokken 17.05), løper Warholm finale i øvelsen mandag kveld klokken 21.40.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ronaldo med verdensrekord og måldobbel for Portugal

  Cristiano Ronaldos Portugal lekte seg til 4-0-seier over Liechtenstein i EM-kvalifiseringen torsdag kveld.

  Ronaldo, som scoret to av kampens mål ble fotballhistoriens mestspillende landslagsspiller med sin 197. opptreden for hjemlandet.

  João Cancelo sendte Portugal i ledelsen etter kun åtte minutter med et lavt skudd via to spillere.

  Bernardo doblet ledelsen like etter pausen, før Ronaldo klinket til med to raske mål med drøye ti minutters mellomrom.

  Torsdagens oppgjør var tidligere Belgia-sjef Roberto Martínez' første som trener for det portugisiske landslaget.

  cristiano ronaldo
  Foto: Armando Franca / AP
 • England brøt forbannelsen mot Italia – Kane ble historisk

  For første gang siden 2012 vant England over Italia i Napoli.

  Italienerne åpnet best, men England fikk maks ut av et hjørnespark fra Bukayo Saka etter 12 minutter. Harry Kane var først på ballen, men skøyt på sisteskansen. Ballen spratt videre til Declan Rice som sendte England i ledelsen.

  Italia bar preg av et rotete forsvar i store deler av kampen, og Di Lorenzo ble synderen med hands innenfor 16-meteren like før pause.

  Kaptein Kane fikk en gylden mulighet til å doble ledelsen med straffespark, og det gjorde Tottenham-spissen som satte rekord med sin 54. landslagsscoring. Han passerte med det Wayne Rooneys målrekord for England.

  Få minutter senere fikk Jack Grealish en gigantisk mulighet til å sette 3–0 etter en strålende assist fra Kane. Men på magisk vis gikk ballen utenfor mål.

  Etter hvilen hadde italienerne funnet ny giv.

  Med drøye ti minutter spilt av andre omgang fant Lorenzo Pellegrini debutant Mateo Retegui som satte ballen sikkert i nettveggen.

  Luce Shaw pådro seg to gule kort på to minutter med to stygge taklinger. England måtte dermed spille de siste ti ordinære spilleminuttene med ti mann.

  Et desperat Italia mestret likevel ikke å utligne mot engelskmennene som gikk seirende ut.

 • Hovland ute av matchplay-turneringen i Texas – ble knust av sørkoreaner

  Golfesset Viktor Hovland tapte klart for sørkoreanske Kim Si-woo og er dermed ute av matchplay-turneringen i Austin før siste puljekamp.

  Med null poeng på to kamper er nordmannen uten sjanser til å avansere foran turneringens siste runde. Der skal Hovland møte amerikanske Chris Kirk. Både Matt Kuchar og Kim Si-woo har vunnet minst én kamp, og siden de møter hverandre fredag, er det ingen mulighet for Hovland til å gå videre.

  Nordmannen havnet tidlig under for Kim torsdag og greide aldri å slå tilbake. Til slutt var sørkoreaneren foran med fire hull vunnet og tre hull igjen å spille. Dermed var oppgjøret avgjort.

  Hovland tapte for amerikanske Kuchar onsdag og måtte dermed vinne neste kamp for å ha håp om avansement i turneringen. Det er kun puljevinneren som går videre til utslagsrundene som starter lørdag.

  Også i fjorårets utgave måtte Hovland pakke bagen etter puljespillet. Da tapte han i omspill i kampen om avansement.

  (NTB)

  Players Championship Golf
  Foto: Eric Gay / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste