Hopp til innhold

Warholm frykter reisekritikk: – Vil ikke bli hakkekylling

Karsten Warholm og trener Leif Olav Alnes har innført en rekke egne ekstratiltak for å føle seg trygge nok til å konkurrere i «røde» Monaco og sesongens første Diamond League-stevne.

Karsten Warholm

KONKURRANSEKLAR: Karsten Warholm er etter nøye vurdering på plass i Monaco, hvor han stiller på favorittdistansen 400 meter hekk fredag.

Foto: Berit Roald / NTB Scanpix

De gjorde en nøye avveining før de, etter samråd med Norges Friidrettsforbund og helsemyndighetene, til slutt bestemte seg for å reise til Monaco selv om landet har betegnelsen «rødt» smittenivå. Foreløpig føler de det er trygt.

– Jeg tror mye handler om hva man gjør det til. Det er viktig å ha i mente at dette er vår jobb med lik linje på alle andres. Jeg anser dette som hakket viktigere enn å handle Pepsi Max på andre siden av grensen, jeg gjør det, sier Warholm.

Bager med mat og vaskeutstyr

Når NRK snakker med duoen, rundt et døgn etter ankomst fyrstedømmet, har de fortsatt ikke vært ute av leiligheten de har leid like ved stadion for unngå et utøverhotell. Forholdsreglene er mange, med blant annet testregime og munnbindkrav, før sesongens første skikkelige Diamond League-stevne i Monaco førstkommende fredag.

– Og Leif vasket hele leiligheten på 170 grader her i går, forteller Warholm.

Karsten Warholm spiser turmat i Monaco

Warholm og Alnes har med egen mat på turen til Monaco.

Foto: PRIVAT

– Det har sjeldent vært en hedersbetegnelse å være paranoid, men i disse tidene her er jeg stolt av det, svarer trener Alnes etterfulgt av sin sedvanlige latter.

Og en ekstra bag med vaskemidler er ikke det eneste ekstratiltaket Warholm og Alnes har innført for å minimere all smitterisiko. De har med seg både eget treningsutstyr og matvarer.

– Leif Olav overtalte meg til å ta med en hel bag med mat, så jeg var innom sportsbutikken og kjøpte sånn «Real turmat», så nå har vi vakuumpakket lapskaus. Vi er på campingtur i Monaco vi, humrer Warholm.

– Litt redd for stigmaet

– Er du redd for å få kritikk for å reise til et «rødt land»?

– Man vil jo ikke skuffe folk, vil ikke bli hakkekylling, noe som jeg tror det er lett å bli i disse tider hvis man trår litt feil. Men det er slik at vi kan garantere at vi gjør alt vi kan for at det skal være den tryggeste mulige situasjonen.

– Man er selvfølgelig litt redd for stigmaet, men håper folk kan forstå litt og tror på at vi gjør det vi kan, legger han til.

Warholm og Alnes i Monaco

GUTTA PÅ TUR: Karsten Warholm og Leif Olav Alnes på balkongen i leiligheten i Monaco.

Foto: NRK

Utenfor leiligheten må de bruke munnbind. Kun utøverne får ta disse av under trening og selve konkurransen. De er begge forberedt på 10 dagers karantene når de returnerer til Norge.

– Jeg tror det er opp til hver enkelt å gjøre det beste de kan, for å være stolt av de valgene de har tatt i ettertid. Hvis vi ikke har noe å leve for og noe å leve av så blir det også litt trist, mener Alnes.

Tror på rask tid

Warholm har ikke konkurrert siden han satte bestenotering i verden på 300 meter hekk under Impossible Games i juni. Hans argeste utfordrere stiller ikke i Monaco, men tyrkiske Yasmani Copello er blant de fem løperne på startstreken.

– Formen føles bra. Vi hadde aldri lagt ut på denne reisen om vi ikke trodde vi hadde gode sjanser for å springe fort. Men det er ingen garantier i sport, og det er vanskelig å si hva det kan bli.

Noe nytt rekordløp tør han derimot ikke å spå.

– Vi må huske at fjorårssesongen var enormt bra, så å gjøre noe lignende uten å ha hatt noen konkurranser blir vanskelig. Men det er alltids lov å gi det et forsøk.

Warholm

MED AVSTAND: Warholm og trener Alnes under Impossible Games på Bislett i juni. I Monaco får ikke trenerne være nær utøverne, eller på tribunen, og må hele tiden være påført munnbind.

Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix

Planen var egentlig å løpe 400 meter flatt i det neste Diamond League-stevnet i Stockholm 23. august.

– Vi må først ta Monaco, så er det ulike opsjoner, men igjen handler det om å ha kontroll på risiko. Den endelig beslutningen er ikke fattet og ingenting er hugget i stein, forklarer Alnes.

 • Se Diamond League fra Monaco på NRK 1 kl. 20.00 fredag. I tillegg til Warholm, stiller også Filip og Jakob Ingebrigtsen på 1500 meter, mens Henrik Ingebrigtsen og Per Svela løper 5000 meter.

Sportsnyheter

Premier League - Arsenal v Chelsea

Leken Ødegaard ydmyket Chelsea: – En magiker

Arsenal dundret inn både én, to, tre, fire og fem scoringer mot Chelsea. Etter to målgivende hagler det med komplimenter til Martin Ødegaard.

Siste nytt

 • Vålerengas stortalent forsvinner fra klubben

  Stian Solberg (18) bidro til å sende Vålerenga til NM-finalene i ishockey, men nå er stortalentet tapt for Oslo-klubben. Solberg har signert en toårskontrakt med den svenske SHL-klubben Färjestad.

  Solberg sier han takket nei til et tilbud fra Färjestad i fjor.

  – Jeg følte ikke at det var riktig tid. Jeg har hatt et bra år denne sesongen, så jeg føler egentlig at det er helt perfekt å dra i år, sier Solberg til NRK.

  Vålerengas sportsdirektør, Anders Myhrvold, sier han overtalte Solberg til å bli værende i fjor.

  – Siden har han utvikla seg til å bli eliteseriens beste back. Han har alle egenskapene som skal til for å spille i NHL i framtida, sier Myhrvold.

  Til sommeren vil også verdens beste ishockeyklubber kjempe for å sikre seg Solberg under den såkalte NHL-draften.

  Der vil én av NHL-klubbene mest sannsynlig sikre seg rettighetene til Solberg i fire år, en slags opsjon som gir dem mulighet til å hente nordmannen når som helst.

  – Han er en ambisiøs, ung spiller som det prates om i forbindelse med NHL. Han kommer til å bli valgt av en NHL-klubb i år, det er hundre prosent sikkert, sier Färjestads sportsdirektør, Rickard Wallin.

  Men selv om en NHL-klubb trolig sikrer seg rettighetene til Solberg til sommeren, vil han etter alt å dømme spille for Färjestad en stund framover.

  – Vi skal støtte Stian med å bli proff i Sverige før vi prater om neste steg, som er spill i Nord-Amerika, sier Wallin.

  Färjestad vant grunnserien i SHL forrige sesong, og regnes blant Sveriges beste lag.

  – Jeg elsker Vålerenga, men det blir gøy å prøve noe nytt og spille for en enda større klubb, sier Solberg til NRK.

  Solberg og Vålerenga tapte NM-finalene mot Storhamar tirsdag kveld.

  Stian Solberg jubler
  Foto: NTB
 • Landslaget bekrefter: Har satt av friplass til Johaug

  Therese Johaug var ikke til stede da langrennslandslagene for kommende sesong ble presentert i Holmenkollen onsdag.

  35-åringen trenger imidlertid bare å slå på tråden og si «Jeg vil være med».

  Landslaget gir Johaug en friplass om hun finner motivasjon og bestemmer seg for å satse.

  – Dersom Therese utover våren bestemmer seg for at hun satser 100 prosent inn mot VM i Trondheim, så skal hun selvfølgelig inn på laget der, sier landslagssjef Ulf Morten Aune.

  Landslagsledelsen har ikke satt en endelig frist for når Johaug må bestemme seg:

  – Men den fristen er ganske naturlig. Det kan ikke bli høst og jul før Therese bestemmer seg, men det skal hun få lov til å gjøre helt på fritt grunnlag, sier Aune.

  Se hele landslagsuttaket her.

  NM ski Nordiske grener Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Guardiola bekrefter: Haaland mister Premier League-oppgjøret mot Brighton

  Manchester City-trener Pep Guardiola må klare seg uten spydspiss og Premier League-toppscorer Erling Braut Haaland i torsdagens nøkkelkamp borte mot Brighton.

  Det opplyste spanjolen på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

  Haaland var i likhet med lagkamerat Phil Foden ikke til stede på tirsdagens trening. Nordmannen var heller ikke med i helgens FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. I kampen i forveien, Mesterliga-nederlaget mot Real Madrid, måtte nordmannen ut med en skade.

  Manchester City er i førersetet i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger fire poeng bak Arsenal på tabelltopp, men har to kamper til gode på rødtrøyene fra London. Opp til Liverpool på annenplass er avstanden ett poeng med én kamp mindre spilt.

  _g_QDc2r5f8
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal