Hopp til innhold

Warholm frykter reisekritikk: – Vil ikke bli hakkekylling

Karsten Warholm og trener Leif Olav Alnes har innført en rekke egne ekstratiltak for å føle seg trygge nok til å konkurrere i «røde» Monaco og sesongens første Diamond League-stevne.

Karsten Warholm

KONKURRANSEKLAR: Karsten Warholm er etter nøye vurdering på plass i Monaco, hvor han stiller på favorittdistansen 400 meter hekk fredag.

Foto: Berit Roald / NTB Scanpix

De gjorde en nøye avveining før de, etter samråd med Norges Friidrettsforbund og helsemyndighetene, til slutt bestemte seg for å reise til Monaco selv om landet har betegnelsen «rødt» smittenivå. Foreløpig føler de det er trygt.

– Jeg tror mye handler om hva man gjør det til. Det er viktig å ha i mente at dette er vår jobb med lik linje på alle andres. Jeg anser dette som hakket viktigere enn å handle Pepsi Max på andre siden av grensen, jeg gjør det, sier Warholm.

Bager med mat og vaskeutstyr

Når NRK snakker med duoen, rundt et døgn etter ankomst fyrstedømmet, har de fortsatt ikke vært ute av leiligheten de har leid like ved stadion for unngå et utøverhotell. Forholdsreglene er mange, med blant annet testregime og munnbindkrav, før sesongens første skikkelige Diamond League-stevne i Monaco førstkommende fredag.

– Og Leif vasket hele leiligheten på 170 grader her i går, forteller Warholm.

Karsten Warholm spiser turmat i Monaco

Warholm og Alnes har med egen mat på turen til Monaco.

Foto: PRIVAT

– Det har sjeldent vært en hedersbetegnelse å være paranoid, men i disse tidene her er jeg stolt av det, svarer trener Alnes etterfulgt av sin sedvanlige latter.

Og en ekstra bag med vaskemidler er ikke det eneste ekstratiltaket Warholm og Alnes har innført for å minimere all smitterisiko. De har med seg både eget treningsutstyr og matvarer.

– Leif Olav overtalte meg til å ta med en hel bag med mat, så jeg var innom sportsbutikken og kjøpte sånn «Real turmat», så nå har vi vakuumpakket lapskaus. Vi er på campingtur i Monaco vi, humrer Warholm.

– Litt redd for stigmaet

– Er du redd for å få kritikk for å reise til et «rødt land»?

– Man vil jo ikke skuffe folk, vil ikke bli hakkekylling, noe som jeg tror det er lett å bli i disse tider hvis man trår litt feil. Men det er slik at vi kan garantere at vi gjør alt vi kan for at det skal være den tryggeste mulige situasjonen.

– Man er selvfølgelig litt redd for stigmaet, men håper folk kan forstå litt og tror på at vi gjør det vi kan, legger han til.

Warholm og Alnes i Monaco

GUTTA PÅ TUR: Karsten Warholm og Leif Olav Alnes på balkongen i leiligheten i Monaco.

Foto: NRK

Utenfor leiligheten må de bruke munnbind. Kun utøverne får ta disse av under trening og selve konkurransen. De er begge forberedt på 10 dagers karantene når de returnerer til Norge.

– Jeg tror det er opp til hver enkelt å gjøre det beste de kan, for å være stolt av de valgene de har tatt i ettertid. Hvis vi ikke har noe å leve for og noe å leve av så blir det også litt trist, mener Alnes.

Tror på rask tid

Warholm har ikke konkurrert siden han satte bestenotering i verden på 300 meter hekk under Impossible Games i juni. Hans argeste utfordrere stiller ikke i Monaco, men tyrkiske Yasmani Copello er blant de fem løperne på startstreken.

– Formen føles bra. Vi hadde aldri lagt ut på denne reisen om vi ikke trodde vi hadde gode sjanser for å springe fort. Men det er ingen garantier i sport, og det er vanskelig å si hva det kan bli.

Noe nytt rekordløp tør han derimot ikke å spå.

– Vi må huske at fjorårssesongen var enormt bra, så å gjøre noe lignende uten å ha hatt noen konkurranser blir vanskelig. Men det er alltids lov å gi det et forsøk.

Warholm

MED AVSTAND: Warholm og trener Alnes under Impossible Games på Bislett i juni. I Monaco får ikke trenerne være nær utøverne, eller på tribunen, og må hele tiden være påført munnbind.

Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix

Planen var egentlig å løpe 400 meter flatt i det neste Diamond League-stevnet i Stockholm 23. august.

– Vi må først ta Monaco, så er det ulike opsjoner, men igjen handler det om å ha kontroll på risiko. Den endelig beslutningen er ikke fattet og ingenting er hugget i stein, forklarer Alnes.

 • Se Diamond League fra Monaco på NRK 1 kl. 20.00 fredag. I tillegg til Warholm, stiller også Filip og Jakob Ingebrigtsen på 1500 meter, mens Henrik Ingebrigtsen og Per Svela løper 5000 meter.

Siste nytt

 • Saltvik Pedersen til topps i verdenscupåpningen

  Paraalpinist Jesper Saltvik Pedersen suste ned til seier i storslalåmrennet for sittende i verdenscupåpningen i sveitsiske St. Moritz torsdag.

  Nordmannen vant på tiden 2.02,68 og slo annenmann Jeroen Kampschreur med 42 hundredeler. Nederlenderen er Saltvik Pedersens argeste konkurrent og regjerende sammenlagtvinner av verdenscupen.

  Italienske René De Silvestro ble treer, 3,58 sekunder bak Saltvik Pedersen.

  Saltvik Pedersen tok sist vinter fire gull i Paralympics i Beijing. Før det vant han tre gull og tok to sølv i para-VM i snøsport på hjemmebane på Lillehammer. (NTB)

  Paralympics Beijing 2022 - Jesper Saltvik Pedersen
  Foto: Joel Marklund for OIS / NTB
 • Tidligere langrennsstjerne forbløffet skiskytterne: – Blir irritert

  På en dag der de norske ikke fikk full klaff på sprinten, var det en tidligere langrennsløper som imponerte i østerrikske Hochfilzen. Slovenske Anamarija Lampic gikk sitt aller første verdenscuprenn som skiskytter, og med fullt hus på første skyting gikk hun ut til klar ledelse.

  – Jeg er også i sjokk. Jeg var ikke forberedt på dette, sier Lampic til NRK.

  Sloveneren forteller at hun bare har trent på stående skyting siden september og fikk også tre bom på andre tur innom standplass. Men raskeste langrennstid av samtlige, sikret en imponerende femteplass.

  – Jeg er fornøyd med stående, det var tre bom, men det kunne også vært fem, sier Lampic og ler.

  Ekspertene lot seg uansett imponere.

  – Nok en gang: Jeg må si jeg er veldig imponert over det hun får til i sitt første verdenscuprenn i skiskyting, sier NRKs skiskytterekspert Synnøve Solemdal.

  Det er utklassing når vi snakker om verdenscup, sier hun om langrennstiden.

  Karoline Knotten, med to fulle hus, ble beste nordmann med åttendeplass.

  – Jeg blir irritert fordi jeg føler det vi driver med er ganske vanskelig, og så kommer bare Lampic og gjør det der, sier Knotten til NRK.

  Ingrid Landmark Tandrevold ble nummer 13 på dagens løp. Tandrevold skjøt fullt hus på liggende, men på stående ble det én bom. Både hun og Knotten skaffet seg likevel et godt utgangspunkt før jaktstarten lørdag.

  Tyske Denise Herrmann-Wick, som også tidligere var langrennsløper, tok seieren, mens tjekkiske Marketa Davidova og franske Julia Simon ble nummer to og tre.

  Alle de norske tok seg videre til lørdagens jaktstart. Karoline Erdal endte på 24.-plass, Emilie Aagheim Kalkenberg på 28.-plass, Ida Lien på 39.-plass og Ragnhild Femsteinevik på 58.-plass.

 • Ronaldo bryter tausheten etter avis-påstander

  Cristiano Ronaldo hyller landslaget sitt Portugal i et innlegg på Instagram torsdag.

  – En nasjon for modig til å bli skremt av noen motstandere. Et lag som skal kjempe til siste slutt. Tro sammen med oss. Kom igjen Portugal, står det blant annet i Ronaldos innlegg.

  Meldingen kommer etter at Ronaldo ble benket i kampen mot Sveits, der Portugal vant 6-1. Den portugisiske storavisen A Bola hevder at Ronaldo ønsket å reise hjem etter benkingen. Det portugisiske forbundet benektet dette kort tid etterpå.

  Ronaldo ble benket dagen etter å ha blitt slaktet av egen landslagssjef Fernando Santos. Han reagerte på oppførselen til Ronaldo, da han viste stor misnøye etter å ha blitt byttet ut mot Sør-Korea etter drøye timen spilt.

  Portugiseren har ikke uttalt seg før nå etter den overraskende benkingen mot Sveits.

  Det har stormet rundt Ronaldo de siste ukene etter at han gikk hardt ut mot Manchester United og sa at han følte seg forrådt. For to uker siden var han ferdig i klubben.

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - Portugal v Switzerland
  Foto: SUHAIB SALEM / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste