Warholm fikk motivasjonsknekk: – Man føler seg litt tom

Suksessen gjorde at Karsten Warholm måtte gå en runde med seg selv før han angrep en ny sesong.

Karsten Warholm

FØLTE SEG TOM: Karsten Warholm har lagt bak seg sin beste sesong noensinne. Men etter suksessen, med blant annet VM-gull, var ikke motivasjonen på topp før en ny sesong.

Foto: Glyn Kirk / AFP

Selv om Karsten Warholm (21) hadde sin beste sesong noensinne i fjor, slet han med komme i gang med en ny sesongoppkjøring nå i høst.

– Først synes jeg det var litt tungt. Man føler seg litt tom, sier Warholm ærlig til NRK.

Han fikk sitt definitive internasjonale gjennombrudd med VM-gull i London og to Diamond League-seire i sommer. Nå er han en av tre finalister i kampen om prisen årets «Rising Star» i Europa.

– Jeg har forbedringspotensial

Warholm avsluttet fjorårssesongen med å senke sin egen norske rekord til 48,22 på 400 m hekk og i den kommende sesongen vil Warholm være blant favorittene på hvert løp han stiller til start i.

21-åringen mener han fortsatt har mye å gå på.

– Etter å ha tenkt en stund så fant jeg ut at det fortsatt er mye forbedringspotensial og det er det jeg må prøve å finne glede i. Det er det jeg alltid har funnet glede i, så det motiverer meg ganske mye, sier den regjerende verdensmesteren.

 • Se video under: Gulløpet til Karsten Warholm i VM i London
Karsten Warholm vinner VM-gull!

VM-GULL: Se gulløpet til Karsten Warholm fra sommerens VM i London.

Portugal

Lørdag reiser han til Portugal på sesongoppkjøringens første utenlandssamling, og nå er motivasjonen tilbake.

– Etter en friperiode fant jeg ut at jeg egentlig synes det er ganske gøy å trene og at det skal jeg fortsette med. Jeg er privilegert som får gjøre det jeg vil og det er motivasjon nok for min del, sier Warholm.

I den kommende sesongen er EM i Berlin det største mesterskapshøydepunktet.

Siste nytt

 • Aron Dønnum forlenget med Vålerenga

  Aron Dønnum har forlenget kontrakten med eliteserieklubben Vålerenga til 2024. – Jeg vil at Vålerenga skal sitte igjen med noe om jeg blir solgt, sier han.

  I begynnelsen av september gikk en overgang til italienske Lecce i vasken. 22 år gamle Dønnums opprinnelige kontrakt med Oslo-klubben varte ut 2021. Nå er den forlenget til juli 2024.

  – Det er en veldig viktig signering for oss, og det at han skriver under på en så lang kontrakt viser Arons kjærlighet til Vålerenga, sier Dag-Eilev Fagermo til Vålerengas nettsted.

  Aron Dønnum
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Dyre koronatester skaper problemer

  USA er blant nasjonene som ikke har råd til å delta i alle verdenscuphelgene i langrenn på grunn av kostnaden for koronatesting, skriver Aftonbladet.

  Ifølge avisen må flere nasjonale skiforbund regne nøye på hvilke konkurranser de har råd til å delta i den kommende vinteren.

  For utøvere må testes én gang før avreise og én gang etter ankomst. Med en prislapp på rundt 1500 kroner per test, blir det store beløp.

  – Det er en stor uro vi har. Sparepengene våre kommer bare til å rekke til halve vinteren. Vi må virkelig håpe på enklere og billigere tester framover, sier USAs landslagssjef Chris Grover til Aftonbladet.

  VQnRSSvCa_I
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Fana møter Vipers

  Vipers Kristiansand blir tar imot Fana i NM-semifinalen i håndball for kvinner. I den andre semifinalen tar Fredrikstad imot Sola. Det ble klart i trekningen som ble foretatt i Norges Håndballforbunds lokaler torsdag ettermiddag. Semifinalene i håndball-NM spilles onsdag 11. november.

  Mesterligaen håndball kvinner, Team Esbjerg - Vipers Kristiansand (27-27)
  Foto: John Randeris/scanpix Ritzau / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal