Hopp til innhold

– Ole Gunnar får holde seg i Kristiansund på 17. mai

MOLDE (NRK): En svært skuffet Ole Gunnar Solskjær ble pepet av banen sammen med Molde-spillerne etter den femte strake kampen uten seier.

Eliteserien fotball 2017, Molde - Sogndal.

TØFT: Molde-manager Ole Gunnar Solskjær (t.h.) legger ikke skjul på at det er en tøff tid for Molde. Laget har ikke vunnet på fem kamper. Her er Solskjær sammen med Sogndal-spiller Kjetil Wæhler etter Sogndals 2-1-seier i Molde 16. mai.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Veldig tøft.

Slik beskriver Molde-manager Ole Gunnar Solskjær situasjonen for klubben etter ni serierunder. Medalje er målet, men nå står Molde uten seier på fem kamper.

Tirsdag tapte de 2-1 hjemme mot Sogndal.

– Jeg har hatt vondt i magen siden Aalesund-tapet (1-0), og så taper vi mot Brann (4-1) og da håper jeg det skal snu, men jeg har vondt i magen frem til i dag og det er ikke bedre nå, sier Solskjær til NRK.

Eirik Bakke

FORNØYD: Sogndal-trener Eirik Bakke takker tilreisende supportere etter 2-1-seieren mot Molde.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag / NTB scanpix

I andre enden av skalaen var tirsdag kveld Solskjærs kollega fra landslagstiden, nå Sogndal-trener, Eirik Bakke.

– Det har vært en god uke så langt, sier Bakke til NRK og tenker på at Sogndal slo Viking hele 4-0 på lørdag.

Men han synes likevel synd på trenerkollegaen i Molde.

– Jeg føler med Solskjær i motgangen, i dag utnytter vi det.

– Ole Gunnar får holde seg i Kristiansund, tror jeg, sier Bakke med glimt i øyet når han snakker om onsdagens 17. mai-feiring.

Solskjær bor nemlig i hjembyen Kristiansund og pendler til Molde.

– Det er en Bakke-takling

Det meste skjedde etter pause i Molde 16. mai. Sogndals løpsmaskin Martin Ramsland sendte bortelaget i ledelsen bare tre minutter etter hvilen før Eirik Schulze doblet ledelsen snaut ti minutter etterpå.

Molde reduserte ved Björn Bergmann Sigurdarson like etter det igjen. Molde presset på den siste halvtimen og ville ha Kjetil Wæhler utvist en snau halvtime før slutt.

41-åringen klippet ned Moldes Thomas Amang på vei gjennom på hjørnet av 16-meteren.

– Det er rødt, sier Solskjær til Eurosport.

Nei, mener Eirik Bakke.

– Ole Gunnar og jeg har alltid vært uenige om det (slikte taklinger, journ.anm.). Han bommer på ballen, men sånn er det av og til. Det er helt greit. Det er en «Bakke-takling», sier den tidligere midtbanespilleren og smiler.

De to tidligere Premier Leauge-proffene er også uenige om en omdiskutert straffesituasjon på overtid, nok en gang med Wæhler involvert.

Wæhler gikk i kroppen og hindret sin egen halvbror hos Molde, Fredrik Brustad, å gå i duell med Sogndal-keeperen.

– Slike tøffe fighter må det være. Det er det vi mangler i norsk fotball. Sånne midtstoppere som Wæhler, sier Bakke.

– Jeg synes det er straffe, sier derimot Solskjær.

Kjetil Wæhler

VETERAN: Kjetil Wæhler i duell med Moldess Óttar Magnús Karlsson. Wæhler og Sogndal vant 2-1 og dermed står Molde uten seier på de fem siste kampene.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Pipekonsert

Men dét ble det ikke og til slutt ble Molde pepet av hjemmebanen på det som er fotballens festdag.

– Vi har tapt hjemme 16. mai mot et lag folk sikkert trodde vi skulle vinne mot. Da har folk selvfølgelig lov til å ytre sine følelser, sier Solskjær.

Molde møter Odd borte i neste runde, mens Sogndal tar imot Brann hjemme til vestlandsderby til det Eirik Bakke kaller «årets viktigste kamp».

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Disse blir Holmenkollens rivaler om skiskytter-VM

    Holmenkollen får konkurranse fra Hochfilzen og Kontiolahti om å få arrangere VM i skiskyting i 2028 og 2029.

    Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) melder at trioen har søkt på begge mesterskapene. Tildelingen skjer på kongressen i Beograd i slutten av september.

    I februar ble det kjent at Norges Skiskytterforbund (NSSF) og Oslo kommune kom til å jobbe for å få VM tilbake til Holmenkollen. Det ble sist arrangert der i 2016.

    – Holmenkollen arrangerer verdenscup i skiskyting hvert år, og vi er en anerkjent arrangør i skiskyttersirkuset. At en stor medlemsnasjon som Norge også påtar seg større mesterskap med jevne mellomrom, er både ønskelig og forventet, sa NSSFs generalsekretær Morten Djupvik i vinter.

    Hochfilzen var østerriksk arrangør senest i 2017, mens finske Kontiolahti hadde det i 2015. (NTB)

    Skiskyting
    Foto: NTB
  • OL-toget er gått for norske turnere

    Norge stilte med to turnere i OL i Tokyo. Nå er det klart at sommerens Paris-OL går uten en eneste norske turner.

    I Tokyo-OL deltok Julie Dicko Erichsen og Sofus Heggemsnes. Veldig mye skal til om en norsk turner klarer å ta seg til Paris. Nåløyet er blitt trangere og trangere.

    – Det toget er nok dessverre gått. Det meste av OL-kvalifisering skjedde i forbindelse med verdenscupen, og det skal mye til om noen av våre klarer å kvalifisere seg via EM. Det er blitt tøffere og tøffere, og kravene er skjerpet. Hadde det vært for to år siden, så hadde det holdt, sier generalsekretær Mona Kristiansen i Norges Gymnastikk- og Turnforbund til NTB. (NTB)

    2OHd_s3PmuU
    Foto: NTB
  • Griner om fangenskapet i Russland: – Ville ta mitt eget liv

    Selvmordstanker preget Brittney Griners første uker som fengslet i Russland. Det forteller basketballspilleren i et TV-intervju.

    Amerikaneren gir for første gang et dypere innblikk i hvordan det var å sitte i varetekt gjennom mange måneder i 2022. Først på tampen av året ble 33-åringen løslatt i en fangeutveksling.

    – Jeg ville ta mitt eget liv mer enn én gang de første ukene. Jeg følte veldig for å komme meg bort derifra, sier Griner i et timelangt intervju på ABC.

    Av blant annet frykt for at russiske myndigheter ikke kom til å utlevere liket hennes til familien, bestemte Griner seg for å holde seg i live.

    Marerittet i Russland startet da hun ble pågrepet på flyplassen i Moskva med cannabisolje for e-sigaretter i bagasjen.

    Før løslatelsen ble Griner dømt til ni års fengsel for narkotikasmugling.

    Hun ble arrestert samme måned som da den russiske invasjonen av Ukraina startet. Krigen førte til økt spenning mellom Russland og USA, og det gjorde ikke Griners situasjon lettere.

    Griner forteller at hun måtte skrive til Russlands president Vladimir Putin for å bli satt fri.

    – De tvang meg til å skrive brevet. Det var på russisk, og jeg måtte be om tilgivelse og takke deres såkalte store leder. Jeg ville det ikke, men samtidig ville jeg hjem.

    I mai i fjor gjorde Griner comeback som basketballspiller. Hun spiller til daglig for Phoenix Mercury. (NTB)

    Griner
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal