Vukicevic-søsknene gir full støtte til Petar

Søskenparet Christina og Vladimir Vukicevic møtte tirsdag norsk presse for første gang etter anklagene mot sin far og trener Petar Vukicevic. De gir full støtte til treneren, og opplever anklagene som vonde og uvirkelige.

Christina og Vladimir Vukicevic

Søskenparet Christina og Vladimir Vukicevic møtte norsk presse tirsdag formiddag. Der ga de full støtte til sin far og trener Petar etter beskyldningene som har kommet mot ham.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix

– Jeg vil understreke at denne saken egentlig ikke har noe med meg og min bror å gjøre. Vi er en tredjepart og vi er en uskyldig part, og er blitt hovedpersonene i en sak som er dukket opp i media, sa Christina Vukicevic da hun åpnet pressekonferansen tirsdag.

25-åringen sa at søskenparet likevel føte de måtte kalle inn til privat pressekonferanse etter påstandene som har kommet mot faren.

Petar Vukicevic

Peter Vukicevic får full støtte fra sine barn i saken om de påståtte e-postene. – Vi støtter ham 100 prosent og har aldri vært i tvil, sa sønnen Vladimir Vukicevic.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / NTB scanpix

– Det er utrolig vondt, ufattelig og uvirkelig at vår trener blir beskyldt for det han har blitt beskyldt for. Det verste er kanskje et de beskyldingene kommer fra vår mor, sa Christina Vukicevic.

– Vi støtter vår far

Petar Vukicevic har blitt anklaget for befatning med doping etter e-poster han har sendt til sin trenerkollega og venn Srdjan Djordjevic i perioden 2001-2003. I e-postene stilles flere spørsmål om bruk av forbudet stoffer.

Petar Vukicevic har hevdet at e-postene er forfalsket av ekskona Turid Syftestad, Christina og Vladimirs mor. Syftestad har ved en rekke anledninger avvist påstandene. Det gjør hun også etter pressekonferansen tirsdag.

– Hvorfor skulle jeg forfalske dette og ødelegge livet til barna mine? Jeg har gått ut med e-postene fordi de er skrevet av Petar og det kan vedgå barna mine eller samfunnet forøvrig. Det var forventet at barna skulle gå så hardt ut, de tror dette er forfalsket. De tror på faren sin, sier Syftestad til NRK.no.

Video: Utdrag fra pressekonferansen:

Denne saken har ikke noe med meg å gjøre. Jeg er en utenforstående og uskyldig part, sier 
Christina Vukicevic.

Christina Vukicevic understreket tidlig på pressekonferansen at saken om Peter Vukicevics påståtte e-poster ikke har noe med dem å gjøre, men at de likevel følte de måtte innkalle til pressekonferanse.

Tror ikke faren kunne skrevet e-postene

Christina Vukicevic gjorde det klart at de støtter farens fremstilling av saken, ikke morens. De mener altså at e-postene, som inneholder detaljert informasjon om dopingmidler, er forfalsket.

– Jeg vil si på vegne av meg og min bror at vi støtter vår far. Vi står på hans side. Det har vi gjort fra dag én, sa Christina Vukicevic.

Hun mener faren ikke kan ha vært i stand til å skrive så avanserte e-poster om dopingmidler, og skylder på moren. Broren støtter henne og sier at de begge mener e-postene er forfalsket.

Turid Syftestad

Ekskona Turid Syftestad forventet at barna ville gå hardt ut mot henne, men fastholder at hun ikke har forfalsket e-postene. - Jeg vil bare ha frem sannheten, sier hun.

Foto: Bjørklund Eirik / Aftenposten

– Beskyldningene har absolutt ingen rot i virkeligheten. Det er jeg og min bror som vet det best, sier Christina Vukicevic.

Syftestad er ikke overrasket over at barna hennes går så hardt ut mot henne.

– Alt er som forventet. Det er selvfølgelig en av årsakene til at jeg ikke har gått frem med dette tidligere. Det er tragisk at barna mine går gjennom dette og at det er slik, men jeg føler jeg ikke har noe å forsvare. Jeg har kun et ønske om å få frem sannheten, sier Syftestad.

Følte maktesløshet

På pressekonferansen fikk søskenparet direkte spørsmål om Petar Vukicevic noen gang hadde bedt dem bruke midler som er ulovlige.

– Er du gal? Sorry, sa Christina, før lillebror Vladimir Vukicevic supplerte:

– Jeg vet ikke om vi var klare nok på det. Vi har kjent ham hele livet, og trent med ham i ti år. Det har aldri vært noe tema, og vi har aldri snakket om slikt, sier Vladimir Vukicevic.

Han tok ordet etter at Christina Vukicevic hadde åpnet pressekonferansen. Også han uttrykte full støtte til sin far.

– De påstandene som har kommet mot vår far, oppfatter vi som uten rot i virkeligheten. Vi vil påpeke at vi støtter ham hundre prosent, sa han.

– Vi oppfatter det som veldig urettferdig og veldig tragisk at noe sånn skal ramme oss. Vi føler en maktesløshet for hvordan mediesirkuset har tatt helt av, sier han.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet.)

Christina Vukicevic sier hun fikk vite om e-postene ved å lese artikkelen i Dagbladet.

Vladimir Vukicevic tok ordet etter storesøsteren Christina. Han påpekte også at søskenparet støtter faren sin fullt ut, og at de aldri har vært i tvil om å støtte ham.

Mange henvendelser

Christina og Vladimir Vukicevic har fått mange henvendelser etter anklagene om faren Petar Vukicevics befatning med doping. Pågangen har vært såpass stor at søskenparet har engasjert en egen medierådgiver for å ta seg av alle forespørslene.

Søskenparet er på ingen måte en del av beskyldningene som har kommet mot faren og treneren Petar Vukicevic, men valgte likevel å kalle inn til pressekonferanse på tirsdag for å få frem sin side av saken.

– Vi har følt oss nødt for å komme inn å si noe i denne saken. Vi har de rette etiske holdningene og har ingenting å skjule, sa Vladimir Vukicevic.

– Frykter dere at denne saken kan få konsekvenser for Petar Vukicevic slik at han blir skjøvet ut av idretten?

– Ja, selvfølgelig tenker vi det. Det er derfor vi føler vi at vi må fremme vår side av saken. Det viktigste er egentlig for oss at våre navn ikke knyttes til ordet engang, sier Vladimir Vukicevic, og viser til ordet «doping».

Undersøker e-poster

Det er over to uker siden Dagbladet først skrev om e-postene Peter Vukicevic skal ha sendt til sin trenerkollega og venn Srdjan Djordjevic i perioden 2001-2003. I e-postene fremkommer det at Vukicevic har forhørt seg om forbudte stoffer i perioden, noe han også har innrømmet. Han mener imidlertid at mye annet i e-postene er manipulert.

Dagbladet har senere publisert e-postene i sin helhet.

Norges Friidrettsforbund har sett seg nødt til å ettergå anklagene mot friidrettstreneren, og har bedt Antidoping Norge om å undersøke saken videre.

Peter Vukicevic møtte pressen etter møtet med Norges Friidrettsforbund forrige uke. Han hevdet da, som han hele tiden har gjort, at det er hans ekskone som har forfalsket e-postene.

Ekskona Turid Syftestad har flere ganger avvist at hun har gjort endringer i e-postene.

Vukicevic er permittert fra jobben som trener frem til Antidoping Norge har ferdigbehandlet saken.

Siste nytt

 • VIF slått i «utvisningsbonanza»

  Storhamar slo Vålerenga 5–3 i et heseblesende og intenst eliteserieoppgjør. Så hett ble det at lagene brukte til sammen 54 minutter i utvisningsboksen. I alt ble det delt ut 22 tominuttere og én timinutter. Fjorårets poengkonge i VIF, Rasmus Ahlholm, ga Storhamar ledelsen før enda en tidligere VIF-spiller, Steffen Thoresen, la på til sluttresultatet 5–3. Før det hadde Vålerenga kjempet seg tilbake etter å ha ligget under 0–3. Storhamar drar ifra Vålerenga på tabellen og har nå 34 poeng. Det er tre poeng mer enn erkerivalen, men likevel åtte poeng bak suverene Stavanger Oilers.

  YzCrlFegl_k
  Foto: Fredrik Hagen
 • Haslum klar for NM-finale

  Haslums håndballherrer er klar for NM-finale i romjulen etter å ha banket FyllingenBergen 27–16 på bortebane i tirsdagens semifinale. I en målfattig affære, som på mange måter ble keepernes kamp, var Haslum hele veien et lite hakk foran vertene. I finalen skal Haslum møte enten Halden eller Elverum. NM-finalen spilles 29. desember.

  dv0Io1R8UeM
  Foto: Fredrik Hagen
 • Knudsen gir seg som hovedtrener

  Monica Knudsen gir seg som hovedtrener for Vålerenga, får NRK opplyst. Knudsen er for tiden sykmeldt på grunn av helsemessige årsaker. Hun hadde egentlig kontrakt som hovedtrener for klubben ut 2020, men trer nå inn i stillingen som utviklingssjef. Eli Landsem blir Knudsens stedfortreder ut sesongen. Vålerenga møter Lillestrøm i cupenfinalen 23. november.

  Fotball: Toppserien VIF-LSK (0-5)
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal