Hopp til innhold

Friidrettsforbundet om Vukicevic' e-poster: – Svært alvorlig

Norges Friidrettsforbund vil ettergå anklagene mot Petar Vukicevic før de avgjør hvilke konsekvenser det kan få for ham.

Vukicevic

Petar Vukicevic hevder ekskona har forfalsket deler av epostene. Det avfeier ekskona overfor Dagbladet.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Hansen

Friidrettspresident Svein Arne Hansen har varslet et møte med Petar Vukicevic og Antidoping Norge.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

– Vi er nødt for å få en bedre oversikt, og vi har som mål å få alle fakta på bordet. Jeg vil påpeke at vi tar dette svært alvorlig, og vi følger saken tett, sier Svein Arne Hansen.

Vukicevic har tidligere innrømmet overfor Dagbladet at han forhørte seg med vennen Srdjan Djordjevic, som er trener og idrettsmedisiner, om forbudte stoffer i perioden 2001-2003.

I e-postene Dagbladet har fått tilgang til, omtales ifølge avisen en person som skal ha blitt dopingtestet, og nervøsiteten for hva man i ytterste konsekvens fryktet kunne bli en positiv prøve.

I en annen melding skal det bli spurt om veksthormon og testosteron kan være en god kombinasjon, og om anbefalt dosering og effekt.

– Forfalsket

E-postene ble skrevet på serbisk, og Dagbladet skal ha fått oversatt innholdet av to byråer. Vukicevic hevder deler av innholdet i disse meldingene er forfalsket.

– At mine utøvere bruker det er så idiotisk at jeg ikke gidder å gå inn på det. Min ekskone har tatt den mailen, og så har hun da selv puttet de tingene hun hadde lyst å putte inn, sa Vukicevic første gang avisen kontaktet ham om epostene i fjor.

Hvilke deler av meldingene som skal være forfalsket, sier Vukiceivc ikke noe om i Dagbladets gjengivelse.

Ubehagelig

Turid Syftestad, som tidligere var gift med Vukicevic, ga Antidoping Norge epostene i fjor. Søsterens hennes tipset stiftelsen om det samme i 2004, men da ville ikke Syftestad gi ut materialet.

Overfor NRK.no avviser ekskona at hun har gjort noen som helst form for endring på e-postene.

– Nei. Hadde jeg gjort endringer ville jeg direkte prøvd å skade Petar og barna. Det ville jeg aldri gjøre, sier hun.

– Det er ingen forfalskning og det er ingen hevnaksjon, sier hun.

Syftestad både snakker og skriver serbisk, og forstod derfor hva som stod i e-postene. Det er imidlertid nesten to år siden hun leste dem, og hun har ikke lenger tilgang til meldingene.

Derfor synes hun det er vanskelig å skulle gjengi detaljer fra innholdet.

– Hatt et dilemma

Hun husker imidlertid at e-postene er lange, og inneholder mye informasjon med kjemiske, tekniske og medisinske begreper.

Hun føler seg ikke kompetent til å kommentere den faglige betydningen, men har kjent på følelsen av at det som skrives ikke er bra.

– Jeg har hatt et dilemma i mange år. Jeg har en rolle som mor, men også som ansvarperson. Derfor følte jeg at jeg hadde et ansvar for å si ifra.

Antidoping Norge henla saken fordi den var foreldet, men varslet likevel Verdens antidopingbyrå (WADA).

Petar Vukicevic har ikke besvart NRKs henvendelser onsdag.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal