NRK Meny
Normal

Vukicevic slipper straff: – Jeg er lettet

Påtalenemnda i Antidoping Norge har valgt å henlegge saken mot friidrettstrener Petar Vukicevic (56).

HEKK VUKICEVIC

Petar Vukicevic skal ha rådført seg om doping med legevennen Srdjan Djordjevic i flere e-poster på starten av 2000-tallet. Nå er saken henlagt.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / NTB scanpix

«Det er gjennom undersøkelsene ikke funnet grunnlag for forhold innenfor foreldelsesfristen som innebærer brudd på dopingbestemmelsene.» heter det i en pressemelding fra Antidoping Norge mandag ettermiddag.

Petar Vukicevic

Petar Vukicevic sier gjennom sin advokat han er glad for å endelig bli renvasket.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Dermed vil ikke Vukicevic bli tiltalt for de omstridte e-postene som kom frem i søkelyset i november.

NRK.no møtte Vukicevic utenfor hjemmet hans i Lommedalen mandag ettermiddag.

– Jeg er lettet, sa han kort, før han avsluttet samtalen.

Antidoping Norge sier de ikke har funnet grunnlag for at e-postene er manipulerte, slik Vukicevic selv påstod da saken dukket opp.

«Påtalenemnden har ikke funnet grunnlag for at e-postene er manipulerte, men tar ikke standpunkt til om det er begått brudd på bestemmelsene om doping på grunn av foreldelsen.»

– Anser seg som renvasket

Vukicevics advokat, Vidar Strømme, forteller at hans klient er glad for at navnet hans endelig er, med hans egne ord, renvasket.

– Det er ikke overraskende at saken nå er henlagt, siden Petar Vukicevic hele tiden har hevdet at han ikke har hatt befatning med doping, skriver Vidar Strømme i en e-post til NRK.no.

– Enda viktigere enn at saken er henlagt, er at Antidoping Norge heller ikke har funnet noe å kritisere eller sette fingeren på, til tross for at dette er den mest omfattende undersøkelsen av dopinganklager som er foretatt i Norge, heter det videre i e-posten.

Har avhørt 40 personer i saken

Anstein Gjengedal

Tidligere politimester i Oslo, Anstein Gjengedal, er leder for påtalenemnda i Antidoping Norge.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

«Vukicevic-saken» rystet idrettsverdenen da Dagbladet publiserte en angivelig e-postkorrespondanse mellom Petar Vukicevic og legevennen Srdjan Djordjevic.

E-postene fra 2001-2003 inneholdt spørsmål og svar om doping, men Vukicevic har nektet for å ha skrevet deler av innholdet, og mente ekskona Turid Syftestad forfalsket innholdet.

Det avviste hun blankt.

Siden den gang har Antidoping Norge snakket med over 40 personer for å komme til bunns i saken.

«E-postkorrespondansen beskriver et avansert dopingregime med bruk av testosteron og veksthormon.» skriver Antidoping Norge i mandagens pressemelding.

Siden saken dukket opp, har Vukicevic vært utestengt fra Friidrettsforbundet på ubestemt tid, og tirsdag ble friidrettstreneren offisielt klarert for eventuelle brudd på dopingreglene.

Vukicevic møter forbundet i kveld

Det er ennå uvisst hva som skjer med Petar Vukicevic videre. Overfor NRK.no forteller advokat Vidar Strømme at Vukicevic skal i møte med friidrettsforbundet i kveld, for å avgjøre friidrettstrenerens skjebne.

– Petar Vukicevic er glad for at han nå er endelig renvasket, og ser frem til å fortsette sitt vanlige liv, skriver advokat Strømme.

PS! Det er pressekonferanse på Ullevaal stadion klokken 17.30. Idrettspresident Børre Rognlien, friidrettspresident Svein Arne Hansen og påtalenemnda, med blant andre Anstein Gjengedal, er på plass på Ullevaal.

BAKGRUNN: Her snakker Vukicevic ut om epostene (reportasje fra 20. november)

Mener at e-postene er manipulert av hans eks-kone som hevn.

Petar Vukicevic sier at han er uskyldig

Siste nytt

 • Lance Armstrong inngår forlik

  Lance Armstrong inngår forlik på 5 millioner dollar for å unngå rettssak i mai, der han ville ha risikert å måtte betale 100 millioner dollar til myndighetene. Det melder amerikanske medier sent torsdag kveld norsk tid, skriver NTB.

  Lance Armstrong
  Foto: Thao Nguyen / AP
 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier. Rosenborg slo Trygg/Lade 4-2.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal