Forbundet vil utestenge Vukicevic fra VM

Norges friidrettsforbund vil hindre Petar Vukicevic i å komme til VM med serbisk akkreditering. Samtidig ber de treneren om å holde seg unna det norske laget under U23-EM i Finland.

Petar Vukicevic

Petar Vukicevic har fått beskejd om å holde seg unna det norske laget under U23-EM i Finland. Nå vil friidrettsforbundet hindre ham i å komme til VM i Moskva i august.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / NTB scanpix

Ronny Nilsen

Ronny Nilsen, sportssjef i Norges Friidrettsforbund, mener Petar Vukicevic forstyrrer det sportslige fokuset ved å oppholde seg i Finland.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Vi har bedt Petar om å vise hensyn. Vi har snakket med ham om at han holder avstand til det norske laget, sier sportssjef Ronny Nilsen i friidrettsforbundet om den kinkige situasjonen i U23-EM.

Sportssjefen befinner seg i den finske byen Tampere, hvor mesterskapet startet torsdag.

Han finner det problematisk at den omstridte treneren Petar Vukicevic har fått akkreditering fra det serbiske forbundet, og på den måten kan følge opp Kine Aaltvedt og sønnen Vladimir under friidretts-EM for U23.

– Fokuset dreier seg bort fra det sportslige når vi må håndtere at Petar har fått akkreditering fra en annen nasjon, sier Nilsen.

Tett på de norske

Friidrettsforbundet besluttet i januar at Petar Vukicevic ikke fikk fortsette som fagansvarlig i forbundet. Dette på bakgrunn av at Vukicevic angivelig - og ifølge en e-postkorrespondanse Dagbladet publiserte i november i fjor - skal ha snakket om dopingbruk med legevennen Srdjan Djordjevic.

At Vukicevic nå har fått akkreditering til U23-EM av det serbiske forbundet, gjør at han kan bevege seg fritt inne på EM-områdene, og på den måten også være tett på den norske leiren.

– Vi ønsker ikke at dette skal gå utover våre utøvere. Vi vil ikke iverksette tiltak som skaper ytterligere forstyrrelser for dem, men vi vil at Petar skal holde avstand fra alle andre enn sine egne utøvere, sier Nilsen.

Samme problem tidligere

Det vakte raksjoner i den norske troppen at Petar Vukicevic var akkreditert - også den gang av det serbiske forbundet - til innendørs-EM i Gøteborg i mars.

– Det var noen utøvere og ledere i laget som reagerte den gang. Det kom selvfølgelig av at innendørs-EM var rett i etterkant av beslutningen om ikke å engasjere Petar noe i år.

– Det forstyrret det sportslige fokuset. Nå har det skjedd igjen, men vi ønsker ikke at dette skal påvirke utøverne, sier Nilsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HEKK VUKICEVIC

Petar Vukicevic har selv vært hekkeløper, men i Norge er han mest kjent for å ha trent sønnen Vladimir og datteren Christina. Nå har han kun ansvaret for førstnevnte.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / NTB scanpix

Vil hindre Vukicevic fra VM-deltakelse

Nettopp derfor har Norges friidrettsforbund, etter det NRK erfarer, satt i gang arbeidet med å hindre Petar Vukicevic i å få akkreditering av det serbiske forbundet til Moskva-VM i august.

Sportssjef Nilsen bekrefter at det har vært samtaler mellom friidrettspresidenten og representanter fra Serbia.

– Med tanke på VM i Moskva har det vært dialog mellom Svein Arne Hansen og det serbiske forbundet, sier Nilsen.

Svein Arne Hansen

Friidrettspresident Svein Arne Hansen holder kontakten med det serbiske friidrettsforbundet.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

NRK har vært i kontakt med friidrettspresident Hansen, men han ønsker ikke å si så mye om saken.

– Vi snakket med både det serbiske og det europeiske forbundet om dette i april. Jeg vil ta en ny prat med Serbias friidrettsforbund når folkene der er tilgjengelige igjen om en ukes tid, sier Hansen.

Ikke kvalifisert

Friidrettsforbundet finner det ikke problematisk at Vukicevic får akkreditering for å følge opp serbiske utøvere, om det er tilfellet.

Det at den omstridte treneren er faren til en norsk utøver setter imidlertid det hele i et annet lys. Friidrettsforbundet kan gjøre lite for å hindre en far fra å være med sønnen sin under et mesterskap.

Det gjenstår imidlertid å se om Vladimir Vukicevic, Kine Aaltvedt, Tale Ørving eller Line Kloster, som også trenes av Petar, klarer å kvalifisere seg til VM.

Førstnevnte ligger best an i øyeblikket, da han denne sesongen har en bestenotering på 110 meter hekk på tiden 13,55. B-kravet til Moskva-VM er på 13,50.

Line Kloster må klokke inn på tiden 52,35 på 400 meter for å komme til VM. Hun er imidlertid et stykke unna, med årsbeste på 52,78.

Det må et under til for at Kine Aaltvedt og Tale Ørving, begge 100 meter hekk, skal klare å kvalifisere seg til VM. Duoen har henholdsvis 13,71 og 13,41 å vise til i år, men må ned på 13,03 for å ta VM-plassen til Isabelle Pedersen.

 • NRK.no har snakket med Petar Vukicevic om saken. Han ønsket ikke å la seg intervjue.
Vladimir Vukicevic

Vladimir Vukicevic er kun hundredeler unna å kvalifisere til VM i august.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Siste nytt

 • Ruud videre etter ett sett

  Casper Ruud slo sørafrikanske Lloyd Harris tirsdag og er klar for 3. runde i ATP-turneringen i tennis i North Carolina. Oppgjøret i Winston-Salem ble stoppet etter at Ruud hadde vunnet åpningssettet 6-1. Harris ga seg da med skade.

  ATP 250-turnering Kitzbühel
  Foto: JOHANN GRODER / AFP
 • Toppjockey tatt i doping

  Jockeyen Rafael Schistl red inn til seier i to av Norges største galoppløp i fjor. Nå har han avlagt positiv dopingprøve.

  Han testet positivt etter løpene på Øvrevoll 29. juni,melder Norsk Rikstoto.

  Schistl skulle vært en av nøkkelaktørene på Norsk Derby førstkommende søndag.

  Rafael Schistl
  Foto: Eirik Stenhaug / Equus / NTB scanpix
 • Billetthysteri før Elverum - PSG

  Elverum håper å selge ut hele Haakons Hall til mesterligakampen mot Paris Saint-Germain i september.

  Klubben vurderer å be om at det settes opp ytterligere tribuner til kampen. Da kan det komme inn 13.500 personer.

  Sagosen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal