Hopp til innhold

Petar Vukicevic forklarer seg

Tirsdag uttalte Petar Vukicevic seg for første gang til norsk presse etter at han ble kalt hjem for å forklare seg om de påståtte e-postene. Han hevder fortsatt at ekskona har endret dem.

Mener at e-postene er manipulert av hans eks-kone som hevn.

Petar Vukicevic ga flere intervjuer til norsk presse tirsdag. Friidrettstreneren lover at han aldri bra oppfordret til bruk eller brukt doping.

Det har vært mye oppmerksomhet rundt Petar Vukicevic etter de omstridte e-postene der friidrettstreneren skal ha forhørt seg om ulovlige stoffer.

Vukicevic har ikke nektet for kontakten med vennen Srdjan Djordjevic, men fortalte til Dagbladet som først publiserte saken, at det kun var spørsmål, og at det er noe helt annet å bruke doping.

Vukicevic hevder at e-postene har blitt forfalsket av hans ekskone.

– Det hele startet med en e-post som min tidligere kone har kalt dokumentasjon, som hun leverte til meg i slutten av juni 2003 sammen med et brev, hvor hun sier at hun skal bruke disse e-postene mot meg, sier Vukicevic til NRK.

– Jeg ser på dette som en hevnaksjon fra henne, sier friidrettstreneren.

Har aldri oppfordret til doping

Vukicevic hevder ekskona fint kunne klart å endre epostene, siden dette skal ha kommet fra hennes e-postadresse, samt at hun har jobbet i databransjen mange år.

Innholdet i e-postene skal imidlertid være svært detaljerte, og preget av et svært avansert språk.

– Å få tak i personen som kunne brukt denne terminologien som nevnes i mailene er absolutt mulig, men hvor og hvordan hun har gjort det vet jeg virkelig ingenting om, sier han.

Vukicevic har overfor Dagbladet innrømmet at han vært i kontakt med en venn og forhørt seg om bruk av ulovlige midler.

– Jeg står fast på at det sikkert er mulig at jeg i en sammenheng har snakket om doping. Det er et tema som er såpass knyttet til toppidrett, som er det jeg driver med. Det er helt umulig aldri å komme i kontakt med det temaet, sier han til NRK.

– Jeg kan love at jeg aldri har oppfordret til bruk eller brukt doping, sier han.

Ekskona avviser beskyldningene

Turid Syftestad

Turid Syftestad, Peter Vukicevics ekskone, avviser at hun har endret e-postene.

Foto: Bjørklund Eirik / Aftenposten

Turid Syftestad, Vukicevics ekskone, sier hun ikke har gjort endringer i e-postene før de ble gitt til Antidoping Norge.

– Det avviser jeg blankt, sier hun til NRK.

– Har du gjort endringer i e-postene?

– Nei, det har jeg ikke, sier Syftestad.

Syftestad omtaler påstandene om at hun har forfalsket e-postene som trist.

– Det er trist for hans egen del og for alle som er uskyldige, sier hun.

At Syftestad skal ha gjort dette for å skade eksmannen og barna, vil hun ikke kommentere.

Syftestad har tidligere fortalt NRK at hun fikk tak i e-postene fordi hun og eksmannen delte samme adresse. Hun har også avvist at hun har kunnskapen som trengs for å forfalske e-postene.

Permittert

Vukicevic var på treningsleir i Sør-Afrika da e-postene ble kjent i norske medier. Norges Friidrettsforbund kalte Vukicevic hjem for å forklare seg om e-postene etter at de fikk dem oversatt.

Mandag var Vukicevic i møte med Friidrettsforubdet. Friidrettspresident Svein Arne Hansen uttalte etter møtet at treneren viste god samarbeidsvilje.

Friidrettsforbundet har bedt Antidoping Norge om å undersøke saken videre. Mens videre etterforskning pågår, er Vukicevic permittert fra jobben. Vukicevic advokat, Vidar Strømme, sa mandag at han er fornøyd med avgjørelsen.

Siste nytt

  • Skiskytterprofilen Dorothea Wierer (34) fortsetter karrieren

    Det bekrefter hun på en pressekonferanse onsdag.

    – Jeg har akkurat bestemt meg, sammen med forbundet og mine trenere, at jeg fortsatt har det i meg. Jeg vil fortsette frem til OL i 2026, sier Wierer på pressekonferansen.

    Etter årets sesong svirret det rykter i sosiale medier om at hun skulle legge opp som skiskytter. Disse ryktene tok hun et oppgjør med på pressekonferansen.

    – Jeg har reflektert mye de siste to månedene. Jeg har tenkt at det ville vært synd å avslutte karrieren på denne måten, sier Wierer.

    Sesongen 2023/2024 ble preget av sykdom og søvnvansker for 34-åringen. Etter VM, hvor en 10.-plass på den blandede stafetten ble det beste resultatet, valgte hun å hoppe av verdenscupsirkuset for å finne tilbake til seg selv, sier hun på pressekonferansen.

    – Jeg ser frem til å fortsette. Jeg vil prøve å være så godt forberedt som mulig i OL 2026.

    Denne sommeren skal hun jobbe som ekspert for Eurosport/Discovery under OL i Paris.

    Dorothea Wierer
  • Bekreftet: Trener Eirik Horneland forlenget kontrakten med Brann

    Fotballklubben Brann er enig med trener Eirik Horneland og resten av hans team om nye avtaler.

    Klubben melder selv om signeringene i sine mediekanaler.

    – Vi er veldig glade for at vi har fått med hele trenerteamet på nye og lengre kontrakter. Det er et unikt fellesskap i trenergruppen, og de fungerer veldig godt sammen, sier sportslig leder i Brann, Per-Ove Ludvigsen.

    – De har komplementære ferdigheter og samarbeider godt både på det menneskelige og det faglige. Det er en ambisiøs gruppe som vi er veldig fornøyd med å ha med oss i de kommende årene, legger han til.

    Hassan El Fakiri (toppspillerutvikler), Helge Haugen (fysisk trener), Dan Riisnes (keepertrener) og Daniel Nordheim Pedersen (analyse) har i likhet med Horneland forlenget avtalen ut 2026.

    – Det er en voldsom trivsel, og det er utrolig kjekt å jobbe med alle som er i Brann. Spillere, støtteapparatet, administrasjonen og styret. I tillegg er det en enorm entusiasme rundt klubben med folk som er lidenskapelig interessert. Den entusiasmen betyr mye, og det er utrolig kjekt å jobbe med her når klubben betyr så mye for så mange, sier Horneland.

    Han har vært i Brann siden 2020, først som assistenttrener for Kåre Ingebrigtsen. Deretter fikk Horneland selv jobben som sjef.

    – Det er dyktige folk i støtteapparatet, og vi har vokst nært hverandre. Det er flinke folk, og vi utfyller hverandre, så det er en fantastisk gjeng å jobbe med, sier Horneland.

    49-åringen har tidligere ledet Rosenborg og Haugesund samt Norges G18-landslag.

    (©NTB)

    Eirik Horneland etter kamp mot Strømsgodset.
    Foto: Oddgeir Øystese / NRK
  • Hafjell og Kvitfjell får nye verdenscuprenn

    Hafjell og Kvitfjell har fått tildelt sju verdenscuprenn i alpint i februar og mars 2025.

    Det ble etter det NRK kjenner til vedtatt i dagens møte i alpinkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet.

    Kvitfjell skal arrangere fartsøvelsene for kvinner og menn, men i tillegg får Hafjell tildelt de tekniske øvelsene for menn. Verdenscuprennene arrangeres uke 9, 10 og 11 i 2025.

    Henrik Kristoffersen
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal