NRK Meny
Normal

Serbia går i mot Norge – sender Vukicevic til VM

Friidrettspresident Svein Arne Hansen bekrefter at Petar Vukicevic skal til VM som konsulent for det serbiske landslaget.

HEKK VUKICEVIC

Petar Vukicevic ser ut til å få akkreditering til VM i Moskva av det serbiske friidrettsforbundet. De siste månedene har treneren også fått akkreditering til både innendørs-EM i Göteborg og det pågående U23-EM i Tammerfors.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / NTB scanpix

Tidligere fredag skrev NRK.no at friidrettspresident Hansen og sportssjef Ronny Nilsen ville hindre Petar Vukicevic i å komme til VM i Moskva senere i sommer.

Hansen snakket fredag ettermiddag med generalsekretæren i det serbiske forbundet, Slobodan Brankovic.

Etterpå sa Svein Arne Hansen følgende til NRK.no:

– Brankovic kunne fortelle at de lar Petar bli med til VM som en konsulent for det serbiske landslaget. Han skal ikke være i nærheten av den norske leiren.

– Vi gir ham akkreditering

Svein Arne Hansen

Friidrettspresidenten fikk fredag bekreftet at Petar Vukicevic får VM-plass som konsulent for det serbiske laget.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Dermed klarer ikke forbundet å nekte Vukicevic adgang til VM. Også overfor NRK bekrefter Brankovic at Vukicevic er tiltenkt en VM-tur.

– Vi har planer om gi ham VM-akkreditering, er beskjeden fra generalsekretæren i det serbiske forbundet.

I saken NRK.no publiserte fredag morgen, fortalte Svein Arne Hansen at han i lengre tid har hatt en dialog med det serbiske forbundet:

– Vi snakket med både det serbiske og det europeiske forbundet om dette i april, sa Hansen.

Uten at det har gitt resultater.

– Hvis det norske friidrettsforbundet har et problem med at vi gir Vukicevic akkreditering til VM, må de forklare oss årsaken, skriver Brankovic i en e-post til NRK.no.

Samarbeider med Vukicevic

Vukicevic fikk ikke fornyet kontrakten sin med Norges friidrettsforbund ved årsskiftet, etter at han angivelig - og ifølge en e-postkorrespondanse Dagbladet publiserte i november i fjor - skal ha snakket om dopingbruk med legevennen Srdjan Djordjevic.

Vukicevic har hele veien hevdet sin uskyld, og har forklart seg med at ekskona forfalsket e-postene.

Petar Vukicevic

Petar Vukicevic blir å se i Moskva-VM som serbisk konsulent.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / NTB scanpix

Siden har det norske friidretssforbundet nektet ham akkreditering til både innendørs-EM, som ble arrangert i mars, og til U23-EM, hvor sønnen Vladimir nå deltar.

Petar Vukicevic har treneransvaret for fire norske utøvere: Sønnen Vladimir, Kine Aaltvedt, Line Kloster og Tale Ørving.

Ørving og Aaltvedt tilhører Minerva Idrettsskole, som har gitt Vukicevic tillatelse til å trene utøverne.

Vladimir trener under Ski IL, mens Line Kloster er tilknyttet SK Vidar. Forbundet gjorde det klart allerede i vinter at klubbene selv må bestemme om de vil bruke Vukicevic - til tross for at det blir i strid med deres ståsted.

Akkrediteringen til VM har imidlertid det serbiske forbundet stått for.

– Vårt forbund har gjort det mulig for Petar å få akkreditering fordi vi har en samarbeidsavtale med ham, skriver Brankovic i e-posten.

Det norske laget reagerer

En avgjørelse som har skapt irritasjon i den norske leiren.

– Det var noen utøvere og ledere i laget som reagerte da vi var i Göteborg. Det forstyrret det sportslige fokuset. Nå har det skjedd igjen, sier sportssjef i friidrettsforbundet Ronny Nilsen til NRK.no.

Vladimir ligger i øyeblikket best an til å kvalifisere seg til VM, da han denne sesongen har en bestenotering på 110 meter hekk på tiden 13,55. B-kravet til Moskva-VM er på 13,50. De øvrige utøverne har en mye lengre vei til mesterskapet.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal