Serbia går i mot Norge – sender Vukicevic til VM

Friidrettspresident Svein Arne Hansen bekrefter at Petar Vukicevic skal til VM som konsulent for det serbiske landslaget.

HEKK VUKICEVIC

Petar Vukicevic ser ut til å få akkreditering til VM i Moskva av det serbiske friidrettsforbundet. De siste månedene har treneren også fått akkreditering til både innendørs-EM i Göteborg og det pågående U23-EM i Tammerfors.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / NTB scanpix

Tidligere fredag skrev NRK.no at friidrettspresident Hansen og sportssjef Ronny Nilsen ville hindre Petar Vukicevic i å komme til VM i Moskva senere i sommer.

Hansen snakket fredag ettermiddag med generalsekretæren i det serbiske forbundet, Slobodan Brankovic.

Etterpå sa Svein Arne Hansen følgende til NRK.no:

– Brankovic kunne fortelle at de lar Petar bli med til VM som en konsulent for det serbiske landslaget. Han skal ikke være i nærheten av den norske leiren.

– Vi gir ham akkreditering

Svein Arne Hansen

Friidrettspresidenten fikk fredag bekreftet at Petar Vukicevic får VM-plass som konsulent for det serbiske laget.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Dermed klarer ikke forbundet å nekte Vukicevic adgang til VM. Også overfor NRK bekrefter Brankovic at Vukicevic er tiltenkt en VM-tur.

– Vi har planer om gi ham VM-akkreditering, er beskjeden fra generalsekretæren i det serbiske forbundet.

I saken NRK.no publiserte fredag morgen, fortalte Svein Arne Hansen at han i lengre tid har hatt en dialog med det serbiske forbundet:

– Vi snakket med både det serbiske og det europeiske forbundet om dette i april, sa Hansen.

Uten at det har gitt resultater.

– Hvis det norske friidrettsforbundet har et problem med at vi gir Vukicevic akkreditering til VM, må de forklare oss årsaken, skriver Brankovic i en e-post til NRK.no.

Samarbeider med Vukicevic

Vukicevic fikk ikke fornyet kontrakten sin med Norges friidrettsforbund ved årsskiftet, etter at han angivelig - og ifølge en e-postkorrespondanse Dagbladet publiserte i november i fjor - skal ha snakket om dopingbruk med legevennen Srdjan Djordjevic.

Vukicevic har hele veien hevdet sin uskyld, og har forklart seg med at ekskona forfalsket e-postene.

Petar Vukicevic

Petar Vukicevic blir å se i Moskva-VM som serbisk konsulent.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / NTB scanpix

Siden har det norske friidretssforbundet nektet ham akkreditering til både innendørs-EM, som ble arrangert i mars, og til U23-EM, hvor sønnen Vladimir nå deltar.

Petar Vukicevic har treneransvaret for fire norske utøvere: Sønnen Vladimir, Kine Aaltvedt, Line Kloster og Tale Ørving.

Ørving og Aaltvedt tilhører Minerva Idrettsskole, som har gitt Vukicevic tillatelse til å trene utøverne.

Vladimir trener under Ski IL, mens Line Kloster er tilknyttet SK Vidar. Forbundet gjorde det klart allerede i vinter at klubbene selv må bestemme om de vil bruke Vukicevic - til tross for at det blir i strid med deres ståsted.

Akkrediteringen til VM har imidlertid det serbiske forbundet stått for.

– Vårt forbund har gjort det mulig for Petar å få akkreditering fordi vi har en samarbeidsavtale med ham, skriver Brankovic i e-posten.

Det norske laget reagerer

En avgjørelse som har skapt irritasjon i den norske leiren.

– Det var noen utøvere og ledere i laget som reagerte da vi var i Göteborg. Det forstyrret det sportslige fokuset. Nå har det skjedd igjen, sier sportssjef i friidrettsforbundet Ronny Nilsen til NRK.no.

Vladimir ligger i øyeblikket best an til å kvalifisere seg til VM, da han denne sesongen har en bestenotering på 110 meter hekk på tiden 13,55. B-kravet til Moskva-VM er på 13,50. De øvrige utøverne har en mye lengre vei til mesterskapet.

Siste nytt

 • Oppgitt Riiber

  Jarl Magnus Riiber slo oppgitt ut med armene etter å ha landet på 121 meter i det kombinerte hopprennet. Det holdt til en tiendeplass, 59 sekunder bak lederen. Jan Schmid ble beste norske på tredjeplass, Espen Bjørnstad hoppet seg til en ellevteplass og Jørgen Gråbak ligger som nummer 28. Eric Frenzel leder før langrennet som starter 16:15.

  VM ski 2019. Pressetreff
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Chelsea straffes med overgangsnekt

  Chelsea får overgangsnekt i de to neste overgangsvinduene på grunn av brudd på reglene knyttet til å signere spillere under 18 år. Det melder FIFA på sine egne nettsider. Regelbruddene skal omfatte 29 spillere, og Chelsea er ilagt en bot på 460 000 britiske pund. Klubben har mulighet til å anke avgjørelsen overfor FIFA innen tre dager. Simon Stone i BBC skriver at FIFA etterforsker flere store klubber, og at Chelsea neppe vil være den enste klubben som blir straffet etter at arbeidet er avsluttet.

  FA Cup Fifth Round - Chelsea v Manchester United
  Foto: John Sibley / Reuters
 • Andersson syk - Nilsson står over

  Morgendagens skiathlon går uten Stina Nilsson. Den svenske skiløperen tok sølv på gårsdagens sprint, men er ikke med i troppen som står på startstreken lørdag. Svenskene stiller dermed med følgende løpere: Charlotte Kalla, Ida Ingemarsdotter, Frida Karlsson og Evelina Settlin. Ebba Andersson, som var medaljekandidat på distansen, står over øvelsen på grunn av en irritasjon i luftveiene.

  VM ski 2019. Langrenn kvinner
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal