Hopp til innhold

Vraket Ulvang seier nei til omkamp: – Unødvendig strid

Akershus Skikrets vurderte sterkt å foreslå Vegard Ulvang som benkekandidat til leiarposisjonen i langrennskomiteen. Det er ein kamp Ulvang ikkje vil ta.

Vegard Ulvang

BLEI IKKJE INNSTILT: Vegard blei foreslått som leiar av langrennskomiteen.

Foto: Snorre Tønset / NRK

Svaret er nei. Vi må respektere arbeidet i valkomiteen. Eg tar for gitt at dei har gjort dei undersøkingane som er nødvendige med Ski-Noreg, og tar det til etterretning, seier Vegard Ulvang til NRK.

Han var av Akershus Skikrets foreslått som ny leiar i langrennskomiteen i Skiforbundet før valet på Skitinget i Bodø 9. juni.

Valkomiteen valde likevel å innstille Torbjørn Skogstad til attval i det politiske toppvervet i norsk langrenn.

– Eg er eigentleg ikkje overraska over det. Eg hadde på ein måte nesten forventa at det kom til å bli sånn, sa leiar Erik Solberg i Akershus Skikrets til NRK da innstillinga frå valkomiteen blei lagt fram onsdag førre veke.

Les også Vegard Ulvang vraket til langrennskomiteen: – Jeg var interessert i å bidra

Ski Tour 2020

Kunne Ulvang gjort ein god jobb i Skiforbundet?

Ja 80%

Nei 7%

Veit ikkje/usikker 14%

Avstemningen er lukket. 8180 stemmer totalt

Møttest måndag

Solberg varsla samtidig at kretsen ville snakke med Ulvang om han var interessert i å stille som benkekandidat.

Denne praten fann stad måndag kveld. Svaret frå Ulvang var altså negativt.

– Det er ingen grunn til å tru at ein ville vinne fram med eit benkeframlegg. Når valkomiteen har innstilt Skogstad, må ein rekne med at det er forankra i kretsane, seier han, og fortset:

– Det ville berre ført til unødvendig strid. Vi er ein liten familie som nå vere samla.

Ski Tour 2020

IKKJE OVERRASKA: Vegard Ulvang er ikkje overraska over innstillinga frå valkomiteen, det uttalte han til NRK onsdag.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Kan det vere aktuelt for deg å stille som kandidat ved eit seinare høve?

– Det veit ein aldri. Nå har eg lese i media at Skogstad skal gå av om to år. Det skal renne mykje vatn i havet innan den tid, seier Ulvang.

Erik Solberg meiner Ulvang ville fylt leiarvervet bra. Både på bakgrunn av erfaringa hans i Det internasjonale Skiforbundet (FIS), og dessutan eiga erfaring som tidlegare toppidrettsutøvar.

– Han har fleire gonger vist at han har ryggrad til å stå for sine meiningar. Men han er også samarbeidsmann, som ikkje berre køyrer sololøp, men er lojal mot styre og vedtak og står for det, seier han til NRK og legg til:

– Eg synest det er sløsing med kompetansen at Skiforbundet ikkje vil bruke han i større grad.

Treng ro og kontinuitet

Erland Ensrud, leiar for valkomiteen, påpeikar at Cathrine Instebøe er fersk i jobben som dagleg leiar for norsk langrenn. Valkomiteen ønsker at den nye administrative sjefen skal ha erfarne folk å støtte seg på.

– I og med at Cathrine også er ny i rolla, så meiner vi at det er fornuftig at vi bygger vidare på den erfaringa og sikrar noko kontinuitet i det politiske, altså ro, seier Ensrud til NRK.

Noko han meiner Skogstad kan gi.

NM ski Nordiske grener Lillehammer

INNSTILT PÅ NYTT: Torbjørn Skogstad har vore leiar av langrennskomiteen i 12 år, nå får han fornya tillit.

Foto: Geir Olsen / NTB

– Vi har meint at attvalt, sittande leiar, er rette i forhold til den kontinuiteten og den roa vi ønsker i den politiske delen av verksemda, i den perioden vi står framfor, utdjupar han.

Ensrud beskriv likevel Ulvang som ein ressurs i norsk langrennssport over lang tid, men seier det har vore ulike meiningar i kretsane om kven som passar i leiarvervet.

Vi har vore i kontakt med alle kretsar, og det kan vere at det er ulike meiningar om dette. Men det er stemning i kretsane våre for å ha Torbjørn (Skogstad) som leiar, seier han.

Akershus Skikrets er altså ikkje ein av dei.

– Kjent for å vere konservative

Erik Solberg er som nemnt ikkje overraska over innstillinga frå valkomiteen. Han grunngir også kvifor:

– Det hadde vore ei mykje meir radikal innstilling viss valkomiteen hadde gått for ein ny leiar, seier han.

– Skiforbundet har jo vore kjent for å vere konservativt, og i mange sånne samanhengar når sittande leiar ønsker å ta attval, så skal det ofte mykje til at valkomiteen innstiller på ein annan person enn han som har vore sittande leiar. Men fornying hadde vore bra, seier Solberg.

Les også De vanskelige valg

Vegard Ulvang

Sportsnyheter

Robert Lewandowski

Unge for alltid

De fleste EM-stjernene kan snart spille til de er 40 år, tror eksperter. Hva kan vi lære av utøverne som aldri blir gamle?

Landslagspadlerne og brødrene Amund og Eivind Vold har begge blitt diagnostisert med kreft.

Lillebroren overlevde blodkreft: Fem år senere fikk han selv kreftbeskjeden

Eivind og Amund Vold er brødre og landslagsutøvere i padling. Først ble Amund (26) rammet av blodkreft, og få år senere merket Eivind (31) at noe var galt også med ham.

Mbappe

Knallhardt ut mot blodig Mbappé: – Mangler respekt for motstanderen

En blodig Kylian Mbappé fikk flere til å reagere. Han brakk nesa og skal få laget en maske.

Siste nytt

 • Sikret seieren på overtid med sitt første landslagsmål

  Sluttminuttene mellom Tsjekkia og Portugal var ikke for de med svakt hjerte.

  To minutter på overtid sendte Fransisco Conceicao hele Portugal til himmels med sitt aller første landslagsmål. Da røk både hemningen og drakta.

  21-åringen spilte bare sin fjerde landskamp tirsdag. Poengene han sikret var svært viktige for portugiserne, som er storfavoritter til å ta seg videre fra gruppe F.

  Og bare fem minutter tidligere rakk Diogo Jota å være i himmelen et lite minutt, da han stanget inn en Ronaldo-retur. Men scoringen ble VAR-annullert for en marginal offside.

  Men det var Tsjekkia som skulle få den første nettkjenningen, mot spillets gang.

  For dette mesterskapet har vist seg å være et for de vakre målene. Lukas Provod hadde fått med seg det. For da tsjekkerne bet seg fast i angrep, havnet ballen hos Slavia Praha-spilleren på 18–19 meter, og han prøvde lykken.

  Utagbart for Portugals sisteskanse gikk ballen i lengste hjørne, og tsjekkerne hadde, dog noe ufortjent, gått i ledelsen.

  – Det er mye følelser og en forbanna Ronaldo.

  Det sa NRKs kommentator Nora Johnsen da 1–0 var et faktum.

  Den skulle ikke vare lenge. Portugiserne fortsatte å trykke på, og fikk både betalt og tsjekkisk hjelp.

  Nuno Mendes la inn foran mål, men det hadde Stanek kontroll på. Keeperen bokset ut, men klareringen gikk rett i beina på Robin Hranac. Ballen spratt inn i målet, og lagene var like langt.

  Francisco Conceicao jubler for å ha vunnet kampen for Portugal.
  Foto: AP
 • IK Starts medlemmer godkjente avtalen med amerikansk investorgruppe

  Roger Loughney, David Grim og Jean Bley er hovedaksjonærene som nå skal investere i Start gjennom en såkalt dualmodell. Start har inngått en tiårsavtale med aksjeselskapet «Stein på Stein 1905», som har signalisert at de skal inn med 40 millioner kroner.

  4. juni gjorde klubben det kjent at de hadde landet en avtale med investorgruppen. Dermed var det opp til medlemmene å stemme over den.

  360 stemmeberettigede stemte for avtalen, mens 85 stemte mot. Åtte medlemmer stemte blankt.

  Det krevdes to tredels flertall for at samarbeidet skulle bli noe av.

  Daglig leder i Start, Sveinung Hedding-Valvik, påpekte i sitt innlegg tirsdag at klubben er avhengig av sju millioner kroner for å unngå konsekvenser som fratrekk av poeng og degradering.

  Hedding-Valvik omtalte det som et «sjansespill» å ikke akseptere avtalen.

  Det er ingen hemmelighet at Start har slitt økonomisk. Som følge av et underskudd på 8,6 millioner kroner i 2022, gikk klubben inn i 2023 med en egenkapital på 3,3 millioner kroner.

  Fjoråret endte så med et nytt estimert underskudd på rundt 10,5 millioner. (NTB)

  Sparebank Sør-Arena
  Foto: NTB
 • Tennislegenden Murray nådde utrolig milepæl – passerte 1000 kamper på ATP-touren

  To ganger olympisk mester Andy Murray tok seg tirsdag videre til 2. runde i ATP500-turneringen i London. Det var britens 1000. kamp på ATP-touren i karrieren.

  37-åringen står bokført med to Wimbledon-titler og én US Open-tittel. Karrierens største triumf sikret han under OL i 2012, da han tok gull på hjemmebane.

  I tillegg til tre Grand Slam-titler har Murray spilt hele fem finaler i Australian Open.

  Roger Federer (1526) har rekorden for flest kamper på ATP-touren gjennom tidene. Bak sveitseren følger Novak Djokovic (1324), Rafael Nadal (1300) og David Ferrer (1111).

  Jordan Thompson er Murrays neste motstander i London. Turneringen er viktig i oppladningen til prestisjetunge Wimbledon senere i sommer.

  I november 2016 tronet Murray øverst på verdensrankingen.

  (NTB)

  koFTFOJK_DQ
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal