NRK Meny
Normal

Vrakede Knudsen: – Overraskende navn

LSK Kvinner-trener Monica Knudsen (41) fikk beskjed om at hun ikke blir ny landslagstrener mandag, men da hadde hun allerede skjønt at NFF så etter noen andre.

Knudsen

IKKE VALGT: Monica Knudsen var en av forhåndsfavorittene til landslagsjobben, men LSK Kvinner-treneren ble veid for lett.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Jeg har ingen teori om hvorfor annet enn at de (NFF) mener at noen andre er en bedre kandidat. Hva som ligger i det, vet jeg ikke. Men jeg må bare forholde meg til det, sier Knudsen til NRK.

Treneren var en av forhåndsfavorittene til landslagsjobben, og NFF bekreftet også samtaler med Knudsen overfor Aftenposten i slutten av november.

Knudsen, som har ledet LSK Kvinner til «the double» tre år på rad, har også fått bred støtte fra tidligere og nåværende spillere i både VG, TV 2 og NRK.

Mandag ble Martin Sjögren presentert som ny trener for kvinnelandslaget.

– Overraskende navn

– Det var overraskende fordi det ikke var et navn det har vært spekulert i. Det var min første tanke, og jeg fikk selv beskjed i dag om at det ikke endte opp med meg. Men det var et overraskende navn, sier Knudsen.

Sjögren

NY LANDSLAGSTRENER: Martin Sjögren.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

41-åringen understreker at hun ikke kjenner bakgrunnen til Sjögren, og hun antok selv at hun var ute av jobbkampen da NFF-samtalene ikke ble fulgt opp.

– Fikk du en begrunnelse?

– Nei, men jeg ba heller ikke om det. Jeg fikk ikke vite hvem som hadde fått jobben, så det var bare en «heads up» før offentliggjøringen, sier Knudsen.

Da Knudsen seilte opp som en av kandidatene, mente NRK-ekspert Lise Klaveness at det ville vært «en skam om vi lot den muligheten gå».

Klaveness har tidligere spilt på landslaget med Knudsen, og eksperten mener NFF går over bekken for vann når Sjögren velges foran LSK-treneren.

– Et spørsmål om «hvorfor ikke»

– Det fordi det er ingenting som taler mot henne. Jeg ser ikke at hun ikke skal ansettes. Hun har lik merittliste, hun kjenner arenaen, mekanismene og mange av spillerne, sier Klaveness.

Hun understreker at Sjögren er en god kandidat med sterk merittliste, men hun skjønner ikke hvorfor NFF har veid svensken tyngst.

– Er det for å ta noe annet? Noe helt nytt? Det er forståelig, men ikke godt nok for å la muligheten gå, mener jeg. Det er mer et spørsmål om hvorfor ikke Knudsen enn hvorfor Sjögren, sier Klaveness.

– Når jeg har vært en av kandidatene, er det vanskelig for meg å mene noe sterkt om det, sier Knudsen om Klaveness-utspillet.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb, som satt i ansettelsesutvalget, ønsker ikke å gå i detalj når det gjelder andre kandidater.

– Det har vært mange gode kandidater, og Monica er én av dem. Jeg vil ikke snakke så mye om kandidatene som har vært vurdert. I dag er Martin valgt, og han er valgt på grunn av de kvalitetene og vurderingene vi har gitt til mediene, sier Semb.

Siste nytt

 • Mixed laghopp på OL-programmet

  De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet – Med dagens vedtak viser IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

  Kvinner stor bakke verdenscup Holmenkollen.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Edvald fikk tidsstraff

  Edvald Boasson Hagen er ilagt en tidsstraff på to minutter og en bot på drøyt 1600 kroner etter den ellevte etappen i Tour de France. Han skal ha mottatt hjelp i form av en ny sykkel fra gamlelaget Team Sky da han fikk trøbbel med sin egen, melder TV 2

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Mol og Sørum tok sin andre seier

  Anders Mol og Christian Sørum vant for andre gang på rad i EM i sandvolleyball i Nederland onsdag. Den norske duoen slo et russisk par 2-0.

  Vår andre herreduo, Berntsen og Mol, gikk på sitt andre strake tap, og på kvinnesiden er EM over for Ulveseth og Lunde, som tapte tre på rad i gruppespillet.

  Mol og Sørum
  Foto: Fivb.com / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering