Vrakede Knudsen: – Overraskende navn

LSK Kvinner-trener Monica Knudsen (41) fikk beskjed om at hun ikke blir ny landslagstrener mandag, men da hadde hun allerede skjønt at NFF så etter noen andre.

Knudsen

IKKE VALGT: Monica Knudsen var en av forhåndsfavorittene til landslagsjobben, men LSK Kvinner-treneren ble veid for lett.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Jeg har ingen teori om hvorfor annet enn at de (NFF) mener at noen andre er en bedre kandidat. Hva som ligger i det, vet jeg ikke. Men jeg må bare forholde meg til det, sier Knudsen til NRK.

Treneren var en av forhåndsfavorittene til landslagsjobben, og NFF bekreftet også samtaler med Knudsen overfor Aftenposten i slutten av november.

Knudsen, som har ledet LSK Kvinner til «the double» tre år på rad, har også fått bred støtte fra tidligere og nåværende spillere i både VG, TV 2 og NRK.

Mandag ble Martin Sjögren presentert som ny trener for kvinnelandslaget.

– Overraskende navn

– Det var overraskende fordi det ikke var et navn det har vært spekulert i. Det var min første tanke, og jeg fikk selv beskjed i dag om at det ikke endte opp med meg. Men det var et overraskende navn, sier Knudsen.

Sjögren

NY LANDSLAGSTRENER: Martin Sjögren.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

41-åringen understreker at hun ikke kjenner bakgrunnen til Sjögren, og hun antok selv at hun var ute av jobbkampen da NFF-samtalene ikke ble fulgt opp.

– Fikk du en begrunnelse?

– Nei, men jeg ba heller ikke om det. Jeg fikk ikke vite hvem som hadde fått jobben, så det var bare en «heads up» før offentliggjøringen, sier Knudsen.

Da Knudsen seilte opp som en av kandidatene, mente NRK-ekspert Lise Klaveness at det ville vært «en skam om vi lot den muligheten gå».

Klaveness har tidligere spilt på landslaget med Knudsen, og eksperten mener NFF går over bekken for vann når Sjögren velges foran LSK-treneren.

– Et spørsmål om «hvorfor ikke»

– Det fordi det er ingenting som taler mot henne. Jeg ser ikke at hun ikke skal ansettes. Hun har lik merittliste, hun kjenner arenaen, mekanismene og mange av spillerne, sier Klaveness.

Hun understreker at Sjögren er en god kandidat med sterk merittliste, men hun skjønner ikke hvorfor NFF har veid svensken tyngst.

– Er det for å ta noe annet? Noe helt nytt? Det er forståelig, men ikke godt nok for å la muligheten gå, mener jeg. Det er mer et spørsmål om hvorfor ikke Knudsen enn hvorfor Sjögren, sier Klaveness.

– Når jeg har vært en av kandidatene, er det vanskelig for meg å mene noe sterkt om det, sier Knudsen om Klaveness-utspillet.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb, som satt i ansettelsesutvalget, ønsker ikke å gå i detalj når det gjelder andre kandidater.

– Det har vært mange gode kandidater, og Monica er én av dem. Jeg vil ikke snakke så mye om kandidatene som har vært vurdert. I dag er Martin valgt, og han er valgt på grunn av de kvalitetene og vurderingene vi har gitt til mediene, sier Semb.

Siste nytt

 • Vålerenga kjemper om europa-seier

  Vålerenga Sjakklubb, med Magnus Carlsen i spissen, kjemper om seiren i europacupen. Etter den femte runden ligger de på en fjerdeplass, på lik poengsum som Alkaloid, som leder. Det gjenstår to runder.

  Europacup i sjakk
  Foto: Jack Nilssen / Vålerenga Sjakklubb / NTB scanpix
 • Carlsen fortsatt verdensener

  Magnus Carlsen var presset før møtet med Shakhriyar Mamedyarov, men med remis i europacup-kampen topper han fortsatt verdensrankingen.

  Carlsen måtte unngå tap for ikke å miste posisjonen han har hatt siden 2011. Det greide han uten store problemer.

  Magnus Carlsen etter Norway Chess i Stavanger 2018.
  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
 • FA vil straffe Mourinho

  Det engelske fotballforbundet (FA) har åpnet sak mot Manchester United-manager José Mourinho etter seieren mot Newcastle. Mourinho kom med uttalelser på portugisisk foran et TV-kamera. Uttalelsene var ifølge FA «fornærmende og grove, og var upassende».

  Jose Mourinho
  Foto: Oli Scarff / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal