Hopp til innhold

Vrakede Knudsen: – Overraskende navn

LSK Kvinner-trener Monica Knudsen (41) fikk beskjed om at hun ikke blir ny landslagstrener mandag, men da hadde hun allerede skjønt at NFF så etter noen andre.

Knudsen

IKKE VALGT: Monica Knudsen var en av forhåndsfavorittene til landslagsjobben, men LSK Kvinner-treneren ble veid for lett.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Jeg har ingen teori om hvorfor annet enn at de (NFF) mener at noen andre er en bedre kandidat. Hva som ligger i det, vet jeg ikke. Men jeg må bare forholde meg til det, sier Knudsen til NRK.

Treneren var en av forhåndsfavorittene til landslagsjobben, og NFF bekreftet også samtaler med Knudsen overfor Aftenposten i slutten av november.

Knudsen, som har ledet LSK Kvinner til «the double» tre år på rad, har også fått bred støtte fra tidligere og nåværende spillere i både VG, TV 2 og NRK.

Mandag ble Martin Sjögren presentert som ny trener for kvinnelandslaget.

– Overraskende navn

– Det var overraskende fordi det ikke var et navn det har vært spekulert i. Det var min første tanke, og jeg fikk selv beskjed i dag om at det ikke endte opp med meg. Men det var et overraskende navn, sier Knudsen.

Sjögren

NY LANDSLAGSTRENER: Martin Sjögren.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

41-åringen understreker at hun ikke kjenner bakgrunnen til Sjögren, og hun antok selv at hun var ute av jobbkampen da NFF-samtalene ikke ble fulgt opp.

– Fikk du en begrunnelse?

– Nei, men jeg ba heller ikke om det. Jeg fikk ikke vite hvem som hadde fått jobben, så det var bare en «heads up» før offentliggjøringen, sier Knudsen.

Da Knudsen seilte opp som en av kandidatene, mente NRK-ekspert Lise Klaveness at det ville vært «en skam om vi lot den muligheten gå».

Klaveness har tidligere spilt på landslaget med Knudsen, og eksperten mener NFF går over bekken for vann når Sjögren velges foran LSK-treneren.

– Et spørsmål om «hvorfor ikke»

– Det fordi det er ingenting som taler mot henne. Jeg ser ikke at hun ikke skal ansettes. Hun har lik merittliste, hun kjenner arenaen, mekanismene og mange av spillerne, sier Klaveness.

Hun understreker at Sjögren er en god kandidat med sterk merittliste, men hun skjønner ikke hvorfor NFF har veid svensken tyngst.

– Er det for å ta noe annet? Noe helt nytt? Det er forståelig, men ikke godt nok for å la muligheten gå, mener jeg. Det er mer et spørsmål om hvorfor ikke Knudsen enn hvorfor Sjögren, sier Klaveness.

– Når jeg har vært en av kandidatene, er det vanskelig for meg å mene noe sterkt om det, sier Knudsen om Klaveness-utspillet.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb, som satt i ansettelsesutvalget, ønsker ikke å gå i detalj når det gjelder andre kandidater.

– Det har vært mange gode kandidater, og Monica er én av dem. Jeg vil ikke snakke så mye om kandidatene som har vært vurdert. I dag er Martin valgt, og han er valgt på grunn av de kvalitetene og vurderingene vi har gitt til mediene, sier Semb.

Siste nytt

  • Alexander Bonsaksen med sjokkovergang til Vålerenga

    Den tidligere Frisk Asker-spilleren Alexander Bonsaksen (37) har meldt overgang til rivalen Vålerenga på en ettårskontrakt. Overgangen kommer etter to år i Asker.

    – Jeg merket etter hvert at uansett hvor bra tilbudet eller opplegget var i Asker, så var det hit jeg ønsket meg innerst inne, sier Bonsaksen til NRK.

    Bonsaksen har tidligere vunnet sluttspillet tre ganger med Vålerenga. Overgangen kommer to år etter at han valgte bort Vålerenga ved forrige hjemkomst fra et utenlandsopphold på syv år. Han står med to gull i den finske ligaen.

    – Akkurat nå føles det jævlig bra, men det er ikke et lett valg. Jeg hadde det jo bra der jeg var. Det var to fine år, sier Bonsaksen.

    37-åringen er forberedt på reaksjoner som måtte komme når han har valgt å gå over til Frisk Asker-rivalen.

    – Reaksjonene blir helt sikkert blandet. Det får man bare tåle, sier Bonsaksen.

    Dette er Vålerengas tredje nysignering på én uke. Tidligere har Stian Kaltrud Nystuen og Mikkel Christiansen blitt presentert for sølvvinneren i årets sluttspill.

    vK6Xw-Zn8JI
    Foto: Rodrigo Freitas / NTB
  • Idrettsforbundet reagerer på nytt lovforslag: – Det er en del utfordringer

    Norges idrettsforbund har konkludert med at et nytt lovforslag knyttet til kampen mot trakassering og seksuelle overgrep mot barn ikke «fullt ut dekker idrettens behov».

    Lovforslaget, som konkret omhandler idrettens mulighet til å oppbevare og dele personopplysninger om personer som bryter norsk lov, ble sendt på høring i februar. Fristen for å komme med innspill er 1. juni.

    Styret i Norges idrettsforbund behandlet saken på sitt møte denne uken og berømmer Kulturdepartementet for å se og imøtekomme behovet idretten har for en lovregulering.

    – Like fullt er det en del utfordringer med det som nå ligger på bordet. Lovforslaget har et virkeområde som ikke fullt ut dekker idretten behov, sier generalsekretær Nils Einar Aas.

    Han kommenterte forbundets arbeid med saken på et pressemøte onsdag. NIF peker blant annet på at lovforslaget burde hatt et enda videre virkeområde.

    – For eksempel er ikke økonomiske misligheter tatt med, og det er avgrensninger knyttet til tilskuere på idrettsarrangementer. Vi mener lovforslaget er veldig komplisert i sin oppbygning, og dette er ting vi vil spille inn i høringen, sa Aas.

    (NTB)

    L2bHzx6h56Q
    Foto: NTB
  • Bessebergs advokat reagerer kraftig på NIF-vedtak

    Anders Besseberg får ikke beholde æresmedlemskapet i Norges idrettsforbund som følge av korrupsjonsdommen i Buskerud tingrett, det opplyser Norges idrettsforbund.

    – På bakgrunn av erkjente kritikkverdige forhold som fremkommer i tingrettens dom av 12. april 2024 mot Anders Besseberg anser idrettsstyret at han har skadet idrettens anseelse, konkluderer de.

    Besseberg fratas æresmedlemskapet i NIF med umiddelbar virkning.

    78-åringens advokat Mikkel Toft Gimse reagerer sterkt på beskjeden om at Besseberg ikke får beholde hedersbevisningen sin.

    – Anders Besseberg er ikke kjent med dette. Vi reagerer på at han ikke ble kontaktet av NIF i forkant, men får vite om dette fra media, skriver Toft Gimse til NRK og utdyper:

    – Besseberg understreker at dommen mot ham ikke er rettskraftig og ser dette som en del av forhåndsdømmingen mot seg.

    Besseberg ble tildelt æresmedlemskapet i NIF allerede i 2013.

    Besseberg ble nylig felt på nesten alle tiltalepunkter og dømt til tre år og en måneds fengsel for grov korrupsjon fra tiden som president i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU).

    Han har anket straffen.

    (NTB/NRK)

    ga8x3mpGGZk
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal