NRK Meny
Normal

– Det ville vært en skam om vi lot den muligheten gå

Norges Fotballforbund er i ferd med å avslutte jakten på kvinnelandslagets neste trener. NRK erfarer at Monica Knudsen, Knut Tørum og Nils Lexerød er med i «finaleheatet», og én kandidat får bred støtte.

Lexerød, Knudsen, Tørum

NY TRENER? Nils Lexerød, Monica Knudsen og Knut Tørum. Dette er trenerne som er med i finalerunden om å bli Norges neste landslagssjef for kvinner.

Foto: NTB scanpix

Toppfotballsjef Nils Johan Semb og Norges Fotballforbund har de siste månedene jobbet på spreng for å finne treneren som skal lede Norges kvinnelandslag i fotball.

Forbundet har tidligere forklart at de ønsker å ha ansettelsen i boks før nyttår, så den nye treneren blir etter all sannsynlighet presentert innen nær fremtid.

Dette er kandidatene

Kandidatene har vært gjennom flere intervjuer, og NRK får opplyst at disse er med til finalerunden:

 • Monica Knudsen. Suksesstreneren som har ledet LSK Kvinner til seriemesterskap og cupgull flere ganger. Hun er kåret til Årets trener i 2012, 2013 og 2014.
 • Knut Tørum. Arendal-treneren har tidligere ledet Rosenborg, Moss og Start. Han har også vært assistent for Per-Mathias Høgmo da kvinnelandslaget tok gull i 2000.
 • Nils Lexerød. Han er i dag landslagstrener for J19. Lexerød har tidligere vært hovedtrener for Kvik Halden i 2. divisjon. Han har også bakgrunn som toppspillerutvikler og assistenttrener i Sarpsborg.

Både Lexerød og Knudsen er blitt nevnt som kandidater av ulike medier de siste ukene, og har bekreftet at de har vært i samtaler med NFF. De har imidlertid ikke ønsket å si noe mer om prosessen.

Men NRK vet at også at Knut Tørum skal være aktuell til den ledige trenerjobben. Den tidligere Rosenborg-sjefen vil ikke kommentere saken.

Slik svarer spillerne

NRK har torsdag vært i kontakt med ni norske landslagsspillere og spurt hvem av de nevnte trenerne de ønsker som Norges neste landslagssjef.

Tre av spillerne svarer at de ønsker Monica Knudsen, mens én mener Tørum er det beste valget. Fem av landslagsspillerne vi har vært i kontakt med ønsker ikke å svare på spørsmålet og sier at de forholder seg til det Norges Fotballforbund bestemmer.

– Monica er den treneren jeg kjenner best, og i Lillestrøm er de kjempefornøyde. Hun har fått til mye bra, og jeg håper på henne, sier Ingrid Hjelmseth, som også påpeker at hun har mest grunnlag til å uttale seg om LSKs gulltrener.

Hjelmseth påpeker også hva hun ønsker av den nye landslagssjefen.

– Fotballfaglig og kunnskap er det viktigste. Mangelvare de siste årene er at treneren ikke har vært tydelig nok på feltet. Vi må få mest mulig ut av timene vi har på feltet når vi møtes så sjelden.

– Ville vært en skam om vi lot muligheten gå

Fotballekspert Lise Klaveness støtter Hjelmseths valg.

– Hun har en veldig sterk «standing» blant LSK-spillerne som hun har trent i alle år. Vi vet at de som skal være med på landslaget, som kommer fra LSK-leiren, vil være positive til Monica. Dette har spredt seg til mange andre spillere også fordi ryktene går om at det er en trener som presterer så godt og som har så god hånd om gruppa, sier Klaveness og legger til:

– Vi er veldig heldig som har Knudsen som er ledig på markedet. Det ville vært en skam om vi lot den muligheten gå.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb ønsker ikke å kommentere saken overfor NRK.

Siste nytt

 • Celtic og Ajer fikk bank i Russland

  Kristoffer Ajer fikk en stri kveld på jobb i Celtic-forsvaret borte mot russiske Zenit St. Petersburg. Skottene tapte 0-3 og røk ut av europaligaen. Celtic vant hjemmekampen 1-0, men det skulle vise seg å være et altfor lite forsprang mot russerne.

  Scottish Premiership - Celtic vs Rangers
  Foto: Russell Cheyne / Reuters
 • Buick fortsetter å levere i Dubai

  Den norske jockeyen William Buick vant torsdag to nye galoppløp i Dubai. Med det håvet han inn over 18,6 millioner kroner til fornøyde hesteeiere. 28-åringen tok sine to siste seirer med hestene Folkswood og Walton Street.

  Video Norsk jockey gjør kometkarriere i England
  Foto: Nyhetsspiller
 • Lars Sætra tilbake i Godset

  Midtstopperen Lars Sætra (26) vender hjem til Strømsgodset. Sætra har skrevet kontrakt med drammenserne ut 2019-sesongen. Midtstopperen har tidligere vunnet både cup og serie med Strømsgodset. Han har trent med Godset den siste tiden.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin