– Det ville vært en skam om vi lot den muligheten gå

Norges Fotballforbund er i ferd med å avslutte jakten på kvinnelandslagets neste trener. NRK erfarer at Monica Knudsen, Knut Tørum og Nils Lexerød er med i «finaleheatet», og én kandidat får bred støtte.

Lexerød, Knudsen, Tørum

NY TRENER? Nils Lexerød, Monica Knudsen og Knut Tørum. Dette er trenerne som er med i finalerunden om å bli Norges neste landslagssjef for kvinner.

Foto: NTB scanpix

Toppfotballsjef Nils Johan Semb og Norges Fotballforbund har de siste månedene jobbet på spreng for å finne treneren som skal lede Norges kvinnelandslag i fotball.

Forbundet har tidligere forklart at de ønsker å ha ansettelsen i boks før nyttår, så den nye treneren blir etter all sannsynlighet presentert innen nær fremtid.

Dette er kandidatene

Kandidatene har vært gjennom flere intervjuer, og NRK får opplyst at disse er med til finalerunden:

 • Monica Knudsen. Suksesstreneren som har ledet LSK Kvinner til seriemesterskap og cupgull flere ganger. Hun er kåret til Årets trener i 2012, 2013 og 2014.
 • Knut Tørum. Arendal-treneren har tidligere ledet Rosenborg, Moss og Start. Han har også vært assistent for Per-Mathias Høgmo da kvinnelandslaget tok gull i 2000.
 • Nils Lexerød. Han er i dag landslagstrener for J19. Lexerød har tidligere vært hovedtrener for Kvik Halden i 2. divisjon. Han har også bakgrunn som toppspillerutvikler og assistenttrener i Sarpsborg.

Både Lexerød og Knudsen er blitt nevnt som kandidater av ulike medier de siste ukene, og har bekreftet at de har vært i samtaler med NFF. De har imidlertid ikke ønsket å si noe mer om prosessen.

Men NRK vet at også at Knut Tørum skal være aktuell til den ledige trenerjobben. Den tidligere Rosenborg-sjefen vil ikke kommentere saken.

Slik svarer spillerne

NRK har torsdag vært i kontakt med ni norske landslagsspillere og spurt hvem av de nevnte trenerne de ønsker som Norges neste landslagssjef.

Tre av spillerne svarer at de ønsker Monica Knudsen, mens én mener Tørum er det beste valget. Fem av landslagsspillerne vi har vært i kontakt med ønsker ikke å svare på spørsmålet og sier at de forholder seg til det Norges Fotballforbund bestemmer.

– Monica er den treneren jeg kjenner best, og i Lillestrøm er de kjempefornøyde. Hun har fått til mye bra, og jeg håper på henne, sier Ingrid Hjelmseth, som også påpeker at hun har mest grunnlag til å uttale seg om LSKs gulltrener.

Hjelmseth påpeker også hva hun ønsker av den nye landslagssjefen.

– Fotballfaglig og kunnskap er det viktigste. Mangelvare de siste årene er at treneren ikke har vært tydelig nok på feltet. Vi må få mest mulig ut av timene vi har på feltet når vi møtes så sjelden.

– Ville vært en skam om vi lot muligheten gå

Fotballekspert Lise Klaveness støtter Hjelmseths valg.

– Hun har en veldig sterk «standing» blant LSK-spillerne som hun har trent i alle år. Vi vet at de som skal være med på landslaget, som kommer fra LSK-leiren, vil være positive til Monica. Dette har spredt seg til mange andre spillere også fordi ryktene går om at det er en trener som presterer så godt og som har så god hånd om gruppa, sier Klaveness og legger til:

– Vi er veldig heldig som har Knudsen som er ledig på markedet. Det ville vært en skam om vi lot den muligheten gå.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb ønsker ikke å kommentere saken overfor NRK.

Siste nytt

 • Granåsen får 180 millioner

  Regjeringen vil gi 180 millioner kroner til utbygging av Granåsen skisenter dersom ski-VM 2025 blir lagt til Trondheim, skriver NTB. Trondheim har ikke formelt blitt utpekt som arrangør av VM i nordiske grener i 2025, men trønderhovedstaden er eneste søker.

  Granåsen
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Jansrud vil sette uslåelig rekord

  Kjetil Jansrud er klar for ny sesong. Der har han satt seg en rekke mål. Men Vinstra-gutten har pekt seg ut ett spesielt. Han har gjennom karrieren nemlig seks verdenscupseire i Kvitfjell.

  Det betyr at han allerede er «kongen av Kvitfjell», men Jansrud vil ha mer.

  – Jeg har lyst til å sette en rekord i Kvitfjell som bare står, en rekord på fartssiden som ingen kommer til å slå noensinne, det er målet. Det er jo mitt sted, mitt lokalmiljø og der jeg har vokst opp. Så jeg har lyst å gjøre den så vanskelig som mulig, sier Jansrud til NTB.

  Jvd7rT2tuG0
  Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
 • Sheffield United slo Arsenal

  Etter 30 minutter sendte Lys Mousset hjemmelaget Sheffield United opp til 1-0. Det ble også resultatet. Med seieren klatrer Sheffield United opp på 9.-plass i Premier League. Arsenal gikk på sesongens andre ligatap og befinner seg på 5. plass.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal