Hopp til innhold

VM-prinsessa går ukevis uten å se sin egen baby: – ​​​​​​​Et stort offer

POKLJUKA/OSLO: Anaïs Chevalier-Bouchet (28) har tatt to individuelle medaljer av to mulige hittil i VM. Det har kostet mye.

Anaïs Chevalier-Bouchet etter sølv på VM-sprinten

TØFT: Franske Chevalier-Bouchet får en stadig større bamsesamling, men det går lang tid mellom hver gang hun eventuelt får gitt dem videre til datteren.

Foto: Darko Bandic / AP

Dersom man kan omtale Tiril Eckhoff som en foreløpig VM-dronning, er 28 år gamle Chevalier-Bouchet som mesterskapets prinsesse å regne. Den franske kvinnen har imponert med både sølv på sprinten og bronse på jaktstarten, og i dag er det muligheter for å hente mer edelt metall.

Men topplasseringene har sin pris, og for småbarnsmoren er den ekstra høy.

– Jeg har vært langt fra datteren min hele vinteren på grunn av korona, det var ikke planen. Det er vanskelig for meg å være langt hjemmefra. Når jeg konkurrerer er det ok, når jeg tar medaljer er det ok, men det er hardt, erkjenner hun overfor NRK.

Går flere uker om gangen

Chevalier-Bouchet ble mor for halvannet år siden, og planen var å reise mye frem og tilbake mellom konkurransene. På grunn av de strenge smittevernreglene som toppidretten opererer med, har hun heller vært nødt til å reise rett fra arrangement til arrangement.

– Hvor lenge er det siden du var med datteren din?

– Det er to uker siden nå. I desember var jeg borte fra henne i tre uker, det samme i januar og det blir det samme i mars. Det er vanskelig, forteller medaljegrossisten.

Chevalier-Bouchet med sølvmedaljen etter sprinten

I KANONFORM: Chevalier-Bouchet med sølvmedaljen hun vant på VM-sprinten. De gode resultatene gjør at hun synes det er enklere å forsvare valget om å være borte fra datteren.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

– Er det verdt det?

– Det er mitt valg, men det er et stort offer. Når jeg lykkes er det bedre. Når jeg vinner eller kommer på pallen, så vet jeg hvorfor jeg er her, svarer 28-åringen, og legger til at hun demper savnet ved å ringe og se på bilder.

– Jeg ser på bilder hver dag, og noen av dem mange ganger i løpet av dagen. Hun er så liten at jeg tror ikke hun forstår det, men for meg så er det hardt.

– Var uaktuelt å reise uten

NRKs skiskytterekspert Liv Grete Skjelbreid er slett ikke overrasket over at Chevalier-Bouchet gjør det såpass bra i Pokljuka, men hun er mektig imponert - særlig ettersom planene i tillegg har blitt såpass endret underveis.

– ​​​Nå er det veldig spesielt for Chevalier-Bouchet, for hun hadde tenkt å ha henne med litt mer. Det er en ganske tøff påkjenning som nybakt mor, mener Skjelbred.

Liv Grete Skjelbreid Poiree

NRK-EKSPERT: Liv Grete Skjelbreid.

Foto: Marit Sofie Strand / NRK

NRK-eksperten ble selv mor da hun fortsatt var aktiv, og hun valgte å ha med seg barnet sitt på stort sett alt.

– For min del hadde det vært helt uaktuelt å reise uten. Jeg måtte ha datteren min med meg. Jeg prøvde å være uten henne i forbindelse med OL i Torino, det funket veldig dårlig for min del. Dette er veldig individuelt, det er ikke et fasitsvar på hva som er riktig og galt, påpeker den tidligere stjerneskiskytteren, før hun avslutter med et råd til den franske formløperen:

– Det hjelper ikke å komme til VM eller et mesterskap med dårlig samvittighet. Der må du ha god samvittighet. Da må du være trygg på de valgene du har tatt.

  • Klokken 12.05 er det klart for normalprogram for skiskytterkvinnene. Vi lader opp med VM-studio og innskyting fra 10.45 her.

Sportsnyheter

Overraskende helt for Real Madrid: Klubbnomaden Joselu senket Bayern München

Joselu (34) ble hentet til Real Madrid før denne sesongen som en siste spissutvei. I semifinalen i Mesterligaen reddet han storklubben.

Dommerskandale i cupen: Annullerte scoring for hands fra spiller på feil lag

Levanger sto for nok en cupbombe da de slo ut Viking i fjerde runde. På veien dit ble en annullert Viking-scoring den store snakkisen.

Siste nytt

  • Regjerende mester Molde slapp med skrekken – snudde til seier etter Sarpsborg-utvisning

    Sarpsborg 08 var nær en skikkelig cupbombe, før Sondre Ørjasæter ble sendt i dusjen. Da snudde de regjerende mesterne Molde til 4-2-seier på hjemmebane.

    Dermed lever fortsatt Moldes drøm om å forsvare NM-tittelen.

    Det var Sarpsborg som kom best ut fra startblokkene da Peter Reinhardsen sendte Sarpsborg i ledelsen etter en drøy halvtime.

    Tre minutter inn i 2. omgang utlignet Kristian Eriksen for Molde, men det resultatet holdt seg ikke i ett minutt engang før Sondre Ørjasæter sendte østfoldingene i ledelsen igjen.

    Dessverre for 20-åringen var veien kort fra helt til syndebukk da han satte inn en grisetakling på Eirik Haugan. Det resulterte i hans annet gule kort og marsjordre.

    Dermed åpnet det seg store rom for de regjerende mesterne, som satte inn to raske mål signert Anders Hagelskjær og Magnus Wolff Eikrem.

    Med åtte minutter igjen på klokken fastsatte Eirik Hestad resultatet for vertene.

    I Bærum tok Stabæk seg videre med 5-1-seier over divisjonskollega Bryne, mens Sandnes Ulf vant 5-3 borte over Eidsvold Turn. Fredrikstad sikret seg også avansement med 3-2 borte over Raufoss.

    Etter ekstraomganger klarte også KFUM å ta seg videre med 3-2-seier over Lysekloster, mens Vålerenga tok seg videre på straffet på bekostning av HamKam. (NTB)

    Kristian Eriksen
    Foto: NTB
  • Beltran sendte Fiorentina til conferenceligafinalen – 4-3 sammenlagt over Vetlesen og Nusas Brugge

    Lucas Beltran ble den store helten da han sikret 1-1 til Fiorentina borte mot Brugge i semifinalen i conferenceligaen.

    Italienerne hadde nemlig en 3-2-ledelse fra det første oppgjøret og er dermed klar for finalen i conferenceligaen med 4-3-seier sammenlagt.

    Hugo Vetlesen startet kampen for Brugge og pådro seg et gult kort før han ble byttet ut etter 70 minutter. Antonio Nusa startet på benken, men kom inn etter 86 minutter.

    Brugge fikk en drømmestart på kampen da Maxim De Cuyper stanget vertene i ledelsen etter 20 minutter. Dermed sto det også likt mellom lagene.

    Dessverre for belgierne pådro de seg en straffe da det bare sto igjen fem minutter på klokken. Den banket Beltran i nettmaskene bak Simon Mignolet.

    Vetlesen
    Foto: AP
  • Hoppkvinnene får utvidet skiflygingsrenn i Vikersund neste sesong: – Et veldig stort skritt

    Neste sesong skal for første gang 25 kvinnelige hoppere få delta i et skiflygningsrenn i Vikersund. Det blir også renn i Holmenkollen, tross VM i Trondheim.

    Det ble klart da hoppkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) hadde møte i slovenske Portoroz onsdag.

    – Vi er stolte over at vi får til en Raw Air-turnering også i VM-året i Trondheim, og vi gleder oss ekstra til å vise fram VM-heltene i Holmenkollen og Vikersund bare noen dager etter mesterskapet, forteller prosjektleder for turneringen, Ståle Villumstad.

    Til tross for at det skal arrangeres ski-VM i Trondheim mellom 28. februar og 9. mars, har også Holmenkollen fått hopprenn bare fire dager etter mesterskapet, på en torsdag.

    Forrige sesong satte Silje Opseth verdensrekord i Vikersund, og hun gleder seg nå over at 25 kvinner skal få delta i 2025. Denne sesongen var det 17. (NTB)

    Silje Opseth
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal