Hopp til innhold

Skuffet Carlsen etter VM: – Jeg samler ikke på femteplasser

ST. PETERSBURG/OSLO (NRK): Magnus Carlsen hadde sikret omspill med seier i siste VM-parti, men mot Hikaru Nakamura ble det bare remis.

Magnus Carlsen

MISFORNØYD: Magnus Carlsen intervjues av NRK etter femteplassen i VM.

Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK

Utgangspunktet før det siste partiet i VM i hurtigsjakk var klart for Magnus Carlsen: Han måtte vinne.

Det klarte han ikke. Partiet mot Hikaru Nakamura endte remis og Carlsen ble nummer fem.

– Det er vanskelig å vinne når man begynner med null av to. Jeg hadde trengt et halvt poeng i et av partiene i dag, men jeg var ikke i nærheten. Jeg kan ikke være veldig skuffet, men jeg samler ikke på femteplasser, sier Carlsen til NRK.

Nervene ødela

Det var den dårlige starten på VM som gjorde at Carlsen ikke vant. Han tapte altså de to første partiene på onsdag.

– Det positive er at jeg spilte bedre i løpet av turneringen, men det er alltid skuffende å glippe en medalje, sier Carlsen.

Magnus Carlsen

SKUFFET: Magnus Carlsen, her på vei til første parti fredag.

Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK

– Du sliter med å komme i gang. Hvorfor det?

– Hadde jeg hatt et godt svar, ville jeg gitt det til deg. Det blir mye surr i starten. Jeg følte meg veldig klar til første parti, så kjenner jeg midt i det partiet at jeg ikke er der. Det kom nerver. Jeg fikk den første dagen ødelagt. Jeg tenkte at jeg kom til å slå han jeg spilte mot i andre runde mer eller mindre uansett. Det viste seg å være helt feil. Det blir det samme hvert år, at jeg først kommer i form på siste dagen, sier Carlsen.

Carlsen-sekundant vant

Da han satt seg ved brettet i det siste partiet, var det en aggressiv nordmann som gikk til verks.

Men motstander Nakamura forsvarte seg bra og hadde ikke noen problemer med å holde Carlsen til remis.

– Jeg regnet med at han ville spille ekstremt solid. Han trengte å vinne for å vinne turneringen, han håpet vel at jeg skulle ta store sjanser. Det positive er at jeg har spilt bedre utover turneringen, det lover godt for lynsjakken, sier Carlsen.

Dermed endte det med at Daniil Dubov vant hurtigsjakk-VM. I løpet av dagen avslørte Magnus Carlsen at det var en av hans sekundanter under VM i langsjakk i november.

Daniil Dubov

VANT: Daniil Dubov intervjues av russisk presse etter seieren i VM.

Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK

– Det er superkult. Om noen andre skulle vinne, er det gøy at det er noen i teamet. Jeg unner han det, smiler Carlsen.

Lørdag og søndag er det VM i lynsjakk. Carlsen har visstnok uttalt at han føler han allerede har lynsjakk-tittelen i lomma. På spørsmål om hva vi kan forvente av Carlsen da, svarer nordmannen følgende:

– Revansjelyst. Formen er i anmarsj.

 • Det mesterskapet kan du se på NRK2 fra klokken 12.45 lørdag.

Siste nytt

 • Dagbladet: Alfie Haaland flytter til Sveits

  Alfie Haaland flytter til Sveits. Det skriver Dagbladet.

  Ifølge avisen meldte Haaland flytting til fjellandsbyen Andermatt 5. mai tidligere i år. Dagbladet skriver videre at at opplysningen fremgår i Folkeregisteret.

  Andermatt ligger ganske midt i Sveits, i overkant av 1400 meter over havet. For tre år siden var antall innbyggere 1527 mennesker.

  For øvrig er Andermatt-fjellene populære for skientusiaster.

  Alfie Haaland
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Haaland og Ødegaard blant Alan Shearers beste

  Premier Leagues mestscorende spiller gjennom tidene, Alan Shearer, har tatt ut sitt sesongens lag for 2022/23-sesongen. Der er både Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard.

  De to norske stjernene var fra før tatt ut på sesongens offisielle lag, og har også fått plass på Shearer sitt. Den gamle Blackburn- og Newcastle-spissen jobber nå som fotballekspert.

  Om de to norske på laget, sier han:

  – Ødegaard har vært kaptein på et Arsenal-lag som akkurat kom til kort i tittelkampen. Men han har vært så imponerende.

  Og om toppscorer Haaland, skriver han:

  – Hvordan kan Haaland ikke være på laget mitt? Antall mål han har scoret har vært skremmende. For en sesong han har hatt. Han har satt en helt ny standard.

  Shearers lag i sin helhet: Nick Pope - Kieran Trippier, John Stones, William Saliba, Pervis Estupiñan - Rodri, Kevin De Bruyne, Martin Ødegaard, Marcus Rashford - Harry Kane, Erling Braut Haaland.

  Shearer valgte også ut Eddie Howe som sesongens trener.

  Ødegaard og Haaland
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Ruud videre til tredje runde i Roland Garros: – En tøff kamp

  Casper Ruud levde opp til favorittstempelet mot italienske Giulio Zeppieri da han vant 6-3, 6-2, 4-6, 7-5i den andre runden av Roland Garros. Nordmannen er med det klar for tredje runde i den prestisjetunge Grand Slam-turneringen.

  – Det var en tøff kamp. Jeg startet bra og fikk et tidlig servebrudd. Jeg servet selv bra. Det er det fine med å spille best av fem sett. Her har du sjansen til å kjempe deg tilbake. Han spilte mye bedre i det tredje og fjerde settet og ble veldig tøff. Jeg er veldig glad for å komme meg videre og at jeg ikke måtte ut i fem sett, sier Ruud i et intervju vist på Discovery+.

  Selve kampen varte i rett over tre timer.

  Ruud fikk en drømmestart på kampen og gikk opp i en tidlig 3-0-ledelse i første sett, noe som til slutt holdt til å vinne settet 6-3. I det andre settet brøt han italienerens serve to ganger og vant settet i overlegen stil, 6-2.

  I det tredje settet våknet Zeppieri. Etter at han først reddet fire breakballer i første game, holdt han serve opp til 5-4. Da brøt han også Ruuds serve for første gang i kampen og vant settet 6-4.

  Dermed måtte Ruud ut i et fjerde sett, hvor han brøt italieneren på stillingen 2-2. På stillingen 5-4 kunne Ruud dermed avgjøre kampen i egen serve, men Zeppieri brøt og sørget for ny spenning i settet.

  Den ble imidlertid kortvarig. Ruud brøt tilbake, før han servet settet - og kampen - hjem.

  I tredje runde møter vinneren av kampen mellom Thiago Augustín Tirante og Zhang Zhizhen.

  Ruud tok seg helt til finalen i Roland Garros i fjor, hvor han tapte mot Rafael Nadal.

  Casper Ruud
  Foto: Jean-Francois Badias / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste