Skuffet Carlsen etter VM: – Jeg samler ikke på femteplasser

ST. PETERSBURG/OSLO (NRK): Magnus Carlsen hadde sikret omspill med seier i siste VM-parti, men mot Hikaru Nakamura ble det bare remis.

Magnus Carlsen

MISFORNØYD: Magnus Carlsen intervjues av NRK etter femteplassen i VM.

Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK

Utgangspunktet før det siste partiet i VM i hurtigsjakk var klart for Magnus Carlsen: Han måtte vinne.

Det klarte han ikke. Partiet mot Hikaru Nakamura endte remis og Carlsen ble nummer fem.

– Det er vanskelig å vinne når man begynner med null av to. Jeg hadde trengt et halvt poeng i et av partiene i dag, men jeg var ikke i nærheten. Jeg kan ikke være veldig skuffet, men jeg samler ikke på femteplasser, sier Carlsen til NRK.

Nervene ødela

Det var den dårlige starten på VM som gjorde at Carlsen ikke vant. Han tapte altså de to første partiene på onsdag.

– Det positive er at jeg spilte bedre i løpet av turneringen, men det er alltid skuffende å glippe en medalje, sier Carlsen.

Magnus Carlsen

SKUFFET: Magnus Carlsen, her på vei til første parti fredag.

Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK

– Du sliter med å komme i gang. Hvorfor det?

– Hadde jeg hatt et godt svar, ville jeg gitt det til deg. Det blir mye surr i starten. Jeg følte meg veldig klar til første parti, så kjenner jeg midt i det partiet at jeg ikke er der. Det kom nerver. Jeg fikk den første dagen ødelagt. Jeg tenkte at jeg kom til å slå han jeg spilte mot i andre runde mer eller mindre uansett. Det viste seg å være helt feil. Det blir det samme hvert år, at jeg først kommer i form på siste dagen, sier Carlsen.

Carlsen-sekundant vant

Da han satt seg ved brettet i det siste partiet, var det en aggressiv nordmann som gikk til verks.

Men motstander Nakamura forsvarte seg bra og hadde ikke noen problemer med å holde Carlsen til remis.

– Jeg regnet med at han ville spille ekstremt solid. Han trengte å vinne for å vinne turneringen, han håpet vel at jeg skulle ta store sjanser. Det positive er at jeg har spilt bedre utover turneringen, det lover godt for lynsjakken, sier Carlsen.

Dermed endte det med at Daniil Dubov vant hurtigsjakk-VM. I løpet av dagen avslørte Magnus Carlsen at det var en av hans sekundanter under VM i langsjakk i november.

Daniil Dubov

VANT: Daniil Dubov intervjues av russisk presse etter seieren i VM.

Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK

– Det er superkult. Om noen andre skulle vinne, er det gøy at det er noen i teamet. Jeg unner han det, smiler Carlsen.

Lørdag og søndag er det VM i lynsjakk. Carlsen har visstnok uttalt at han føler han allerede har lynsjakk-tittelen i lomma. På spørsmål om hva vi kan forvente av Carlsen da, svarer nordmannen følgende:

– Revansjelyst. Formen er i anmarsj.

 • Det mesterskapet kan du se på NRK2 fra klokken 12.45 lørdag.

Siste nytt

 • USA knuste Europa i Ryder Cup

  USA har dominert hele helgen, og avsluttet med stil også på den siste dagen av Ryder Cup. Colin Morikawa satt vinnerputten i duell med Viktor Hovland.

  På hull 17 slo Hovland en lang birdieputt som stoppet rett foran hullet. Morikawa hadde levert et fantastisk innspill, og da han senket sin birdieputt fra en snau meter var USA garantert halvpoenget som holdt til sammenlagtseier.

  Dermed ble det tap for Hovland i hans Ryder Cup-debut. Han var én av tre som spilte alle fem kampene.

  Ryder Cup er stort, noe Rory McIlroy viste i intervjuet etter sin kamp. Oppløst i tårer sa han følgende på Vsport sin sending:

  – Det har vært ekstremt skuffende at jeg ikke har bidratt mer for laget. Det har vært en tøff uke. Det er den beste turneringen i golf, og jeg håper å få spille mange flere.

  USA gikk inn i turneringen med tidenes høyeste gjennomsnittlig verdensranking, og vant tilbake trofeet etter at Europa vant sist Ryder Cup i 2018.

  The 2020 Ryder Cup
  Foto: Brian Snyder / Reuters
 • Botheim ble Glimt-helt

  Bodø/Glimt stanget og staget i 79 minutter, før kaptein Ulrik Saltnes satt på turboen. Etter to tverrliggertreff og flere misbrukte sjanser kunne Erik Botheim pirke inn en retur.

  – Jeg og «Salten» har et fint samspill. Han får spilt opp på meg og jeg vet nøyaktig hvor han går, så detter ballen foran meg og jeg får skuffa den inn. Det var veldig deilig, og jeg synes det var fortjent, sier Botheim etter kampen.

  Vålerenga la seg lavt og satset på kontringer fra start. mens de gulkledde åpnet i et forrykende tempo, og allerede etter fem minutter sang det i treverket fra Fredrik Bjørkan.

  Bodø/Glimt ropte på straffespark etter en halvtime, da Sondre Brunstad Fet gikk i bakken i en duell med Vålerenga-keeper Kjetil Haug. Men dommer vinket spillet videre.

  Tobias Christensen holdt på å stjele med seg en ledelse inn til pause, men langskuddet traff tverrliggeren.

  Nærmere kom aldri Vålerenga. Bjørkan hadde enda en til i treverket, før Botheim ble helten. Med det gikk Bodø/Glimt forbi Molde på tabellen, og leder nå Eliteserien.

  Eliteserien i fotball for menn 2021: Bodø/Glimt - Vålerenga
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • VM-sølv til Borch

  Kjetil Borch slo til med sølv, bak Italia, i verdensmesterskapet i kystroing i Portugal søndag. Medaljen kom i strandsprint, og øvelsen skal inn på OL-programmet i 2028.

  – Det er litt rart. Jeg hadde ingen ambisjoner da jeg kom hit og hadde ikke lagt inn så mye trening. Det er en ny konkurranseform, en avart av roing, så det er kult å kunne gjøre det nokså bra på første forsøk, sier han til NRK.

  Borch fortalte nylig at han var lei roing etter OL, og la på seg 10 kilo siden sølvet i Tokyo.

  – Fett er fart. Jeg har jo gått opp en del og trent i snitt én økt i uka, så jeg er ikke i sykt god form. Men det er en kort konkurranse, så kravet til aerob kapasitet er ikke like stort, sier han.

  Kjetil Borch
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal