NRK Meny
Normal

Viste ingen nåde

De norske kvinnelagene viser ingen gjestfrihet i Stavanger. Kathrine Maaseide/Susanne Glesnes knuste Latvia i sin første kamp i gruppespillet.

Maaseide og Glesnes
Foto: PHILIPPE DESMAZES / AFP

Etter at Nila Håkedal og Ingrid Tørlen hadde satt publikum i stemning mot Georgia, var det rein fest da byens egen Kathrine Maaseide og Susanne Glesnes vartet opp med festspill.

Kjemper for OL-plass

Latviske Inguna Minusa og Inese Jursone kjemper desperat for å bli ett av de 24 lagene som får plass i OL-turneringen i Beijing - før turneringen i Stavanger ligger de på en 26.plass på rankingen.

Men de fikk ingen tjenester fra allerede OL-klare Maaseide og Glesnes. Norges førstelag var tydelig hissige på å vise seg fram på hjemmebane, og ledet 10-3 før latvierne fikk summet seg. Utover i settet kunne nordmennene flyte på den solide ledelsen, og vant så klart som 21-13.

Avgjorde jevnt sett

Andre sett sto lenge og vippet. Latvierne ledet med to poeng midt i settet. Så viste de norske jentene seg fram igjen: Gode server fra Susanne Glesnes og sterkt blokkspill av Kathrine Maaseide ga settseier 21-18.

Maaseide og Glesnes fortsetter mot de sterke russerne Aleksandra Sjirajeva og Natalia Urjadova i kveldens siste kamp på centrecourten, før de avslutter gruppespillet torsdag mot Jennifer Boss og April Ross fra USA - laget som vant fjorårets turnering.

Siste nytt

 • Røa reddet ett poeng

  Røa havnet under 0–2 mot Arna-Bjørnar, men leverte en mesterlig sluttspurt og berget 2–2.

  På overtid kunne de tatt seieren, men Røas Ina Helen Levorsen Skaug satte straffesparket utenfor.

  Geir Nordby
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Fratatt to poeng etter sesongslutt

  Det italienske fotballforbundet har bestemt at Bari mister to poeng som følge av økonomisk rot. De faller ned fra sjette- til syvendeplass i Serie B, skriver NTB.

  Det gjør at klubben mister hjemmebanefordel i opprykkskvalifiseringen mot Cittadella.

 • Brølte for seier etter 46 poeng

  LeBron James leverte en kamp av de sjeldne med 46 poeng i nattens kamp i NBA-sluttspillet. Han bidro sterkt til at Cleveland Cavaliers slo Boston Celtics 109-99, og utlignet til 3–3 i kamper.

  Den avgjørende kamp syv spilles natt til mandag.

  LeBron James
  Foto: David Richard / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien fotball kvinner: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Kolbotn - Klepp
Toppserien fotball kvinner: Kolbotn - Klepp
4-4-2 med Schau og Aune
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Stabæk - Sandviken
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune