Hopp til innhold

Neville mener Norge er overraskelsen i VM

LE HAVRE (NRK): Landslagssjef Phil Neville mener England må løfte seg kraftig for å hamle opp med det han mener er VMs overraskelseslag.

Neville

IMPONERT: England-sjef Phil Neville mener Norge er det største overraskelseslaget i VM.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Neville tar med andre ord ikke lett på å møte Norge i kvartfinalen i VM, og i alle fall ikke med en skaderammet tropp.

England-sjefen mener Norge har imponert stort så langt i mesterskapet, selv uten mye omtalte Ada Hegerberg.

– Norge har antagelig vært overraskelseslaget i turneringen. De har et system og en lagånd som gjør at det er vanskelig å spille mot dem. Det ser ut som om de spiller med et mål, der hensikten er å vise verden at de er gode nok. At de kan vinne uten den beste spilleren, fortalte den engelske landslagssjefen.

I tillegg synes han det ser ut som de norske spillerne har det gøy når de er på banen, og at det er viktig i et mesterskap.

– Jeg tror det blir en virkelig vanskelig kamp. Av de motstanderne vi kunne ha møtt i kvartfinalen, er Norge en av de vanskeligste. Vi må heve oss 10-15 prosent for å lykkes.

Når Norge-sjef Martin Sjögren får høre vurderingen fra Neville, svarer svensken:

– Det er vi kanskje. Med tanke på mesterskapet for to år siden, så tror jeg ikke det var mange som hadde kjempestore forventninger til Norge. Vi selv har visst at vi er gode, så for oss er det ikke en overraskelse. Vi har ambisjoner om å gå videre, men vi må fortsette å spille på et veldig høyt nivå for å lykkes.

Virus i den engelske leieren

England står overfor en mulig forsvarskrise med både Millie Bright og Steph Houghton usikre før åttedelsfinalen mot Norge.

Et virus har gjort sitt inntog i den engelske VM-leiren.

Dagen før kvartfinalen mot Norge i Le Havre er midtstopper Millie Bright isolert på sitt hotellrom.

Samtidig bekreftet Neville at det fortsatt er høyst usikkert om kaptein Steph Houghton spiller torsdagens kvartfinale.

X01988

USIKRE: Steph Houghton (t.h.) og Millie Bright (i midten) kan miste kvartfinalen mot Norge.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

– Millie Bright har pådratt seg et virus. Hun hefter det et enda større spørsmålstegn ved enn Steph, sa Neville.

Han la videre til at viruset «går litt gjennom leiren».

Tirsdag skulle egentlig høyreback Lucy Bronze, som blant annet ble nominert til Gullballen før jul, møte pressen i Le Havre. Men heller ikke hun følte seg helt bra, og hun stod derfor over presseseansen.

På pressekonferansen onsdag fortalte Neville at Bronze trolig blir klar til kampen mot Norge.

Kapteinen sliter med ankelskade

Steph Houghton pådro seg en ankelskade på tampen av åttedelsfinalen mot Kamerun søndag. Det har tvunget henne til å stå over lagets treninger de siste dagene.

– Vi håper hun kan ta del i enkelte deler av treningen i dag. Det er nøkkelen for Steph, sa Neville onsdag.

Manchester City-spiller Houghton og sykdomsrammede Millie Bright har utgjort det engelske midtforsvaret så langt under fotball-VM i Frankrike.

Skulle begge miste kvartfinalen mot Norge i Le Havre, kan det bety alvorlige forsvarsproblemer.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Atlético Madrid fikk opphevet rasismestraff

    Den spanske fotballklubben Atletico Madrid slipper å delvis stenge egen arena samt betale en bot for rasistisk oppførsel av egne supportere.

    Torsdag valgte Det spanske fotballforbundet å godta anken Atletico hadde inngitt mot straffen klubben ble ilagt for en tid tilbake. Til grunn for sanksjonene lå rasisme rettet mot Athletic Bilbao-vingen Nico Williams.

    Atletico ble opprinnelig beordret til å delvis stenge egen hjemmearena i to La Liga-kamper, samt betale en større bot, for Williams-episodene. Vingen skal ha blitt møtt med apelyder under en kamp i forrige måned.

    Forbundet peker på Atleticos «aktive samarbeid» som grunn til at straffen nå legges bort. (NTB)

    84_5MnFD41w
    Foto: Reuters
  • Lahti får «låne» den klassiske Kollen-femmila – første gang på 40 år

    Det blir ingen prestisjefylt Kollen-femmil for langrennsstjernene i 2025. I stedet får Lahti arrangere en 50 kilometer i verdenscupen to uker etter VM i Granåsen.

    Det ble endelig vedtatt på denne ukens møte i langrennskomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) i slovenske Portoroz.

    Verdenscuprennene i langrenn i Holmenkollen neste sesong legges til 15. og 16. mars. Det er helgen etter at VM i Trondheim er avsluttet. I stedet for femmil blir det distanserenn over 10 og 20 kilometer.

    Årsaken er at mesterskapet i Granåsen avsluttes med femmil for begge kjønn. Med det som bakteppe har langrennstoppene i FIS besluttet at det ikke vil være fornuftig med en ny femmil kun én uke etter i Holmenkollen.

    I stedet er det funnet plass til distansen når sirkuset forflytter seg videre til Lahti to uker etter VM. Femmila i Lahti går dermed søndag 23. mars.

    (NTB)

    jm3C-4cNNLY
    Foto: NTB
  • VIF-talent (19) må trolig legge opp

    En alvorlig kneskade tvinger trolig Vålerenga-spiller Jacob Dicko Eng (19) til å avslutte fotbalkarrieren langt tidligere enn han hadde tenkt.

    Oslo-klubben opplyser om den kjedelige situasjonen i sine kanaler torsdag.

    I oktober i fjor pådro Eng seg en alvorlig kneskade mot Fram Larvik i 2. divisjon. Legene ga beskjed om at det var 50 prosent sjanse for at han ville komme tilbake som fotballspiller.

    Til tross for operasjon og iherdig opptrening ble det etter undersøkelser denne uka klart at Jacob fortsatt har en veldig lang vei å gå. Sjansene for comeback er små, melder Vålerenga.

    (NTB)

    Jacob Dicko Eng
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal