Hopp til innhold

Vinter-OL 2026

Oppsummert

 • Kl. 18:00 skal det avgjøres hvem som skal arrangere vinter-OL i 2026.
 • Kandidatene er Stockholm (Sverige) og Milano/Cortina (Italia).
 • Avgjørelsen fattes på IOC-sesjonen i Lausanne i Sveits.
 • The Athletic: NHL-spillere får delta i OL i 2026

  NHL-spillere vil returnere til vinter-OL i 2026 i Italia etter at en avtale ble inngått fredag ​​morgen med Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) og den internasjonale olympiske komité (IOC).

  Det skriver The Athletic, og viser til kilder som er informert om saken.

  NHL-kommissær Gary Bettman og NHL Players Associations administrerende direktør Marty Walsh forventes å komme med en offisiell kunngjøring fredag ​​ettermiddag.

  Dette vil være første gang den amerikanske ishockeyligaen har sendt spillere til OL siden 2014-lekene i Sotsji.

  En avtale kunne ikke oppnås i 2018, og planene om å sende NHL-spillere til OL i Beijing i 2022 ble stoppet av covid-19-pandemien.

  Mats Zuccarello
  Foto: Matt Blewett / Reuters
 • Kunne betydd mye for skiskyting

  – Det hadde betydd mye for vår idrett om man hadde fått bygget et anlegg i Stockholm, sier skiskytteren Hanna Öberg til SVT. Hun og Samuelsson fulgte offentligjøringen fra Östersund, som var vertskap for VM i skiskyting så sent som i vinter.

 • – Ble mer skuffet enn jeg trodde

  – Jeg ble mye mer skuffet enn jeg hadde trodd. Jeg hadde virkelig håpet på dette, men nå ble det ikke sånn, sier skiskytteren Sebastian Samuelsson til SVT.

 • – Veldig trist

  – Det er veldig trist. Jeg tror virkelig det hadde vært stort og viktig for den svenske idrettsbevegelsen om vi hadde fått OL i 2026, sier den svenske politikeren Peter Eriksson til SVT.

Siste nytt

 • Hovland med i seierskampen

  Viktor Hovland spilte en solid runde to under par under lørdagens 18 hull i majorturneringen PGA Championship.

  Dermed er nordmannen med i seierskampen før siste dag.

  Hovland har gått runden sin to under par så langt, noe om plasserer han på en foreløpig delt sjetteplass. Han er totalt 11 slag under par, mens lederen, Xander Schauffele er 15 slag under par.

  Nordmannen kom til Louisville etter å ha gjort en ny trenerendring i jakten på fjorårsformen. Han har gjenopptatt samarbeidet med Joe Mayo, som hjalp ham til stor suksess i fjor.

  Hovland har vunnet en del store turneringer i sin karriere, men har aldri vunnet en major. Det kan han gjøre når turneringen avsluttes søndag.

  PGA Championship Golf, Viktor Hovland
  Foto: Matt York / AP
 • Kloster sesongåpnet med sisteplass

  Line Kloster var også på plass under Continental Gold Tour-stevnet i Los Angeles, og stilte på 400 meter hekk. Der endte hun sist med tiden 57,53 - noe som er langt bak både personlig rekord og EM- og OL-krav.

  Amerikanske Anna Cockrell vant med tiden 53,75.

  Line Kloster
  Foto: NTB
 • Sesongbeste av Guttormsen

  Stavhopper Simen Guttormsen leverte til sesongbeste med 5,70 i Continental Gold Tour-stevnet i Los Angeles lørdag. Nordmannen, som har en personlig rekord på 5,72, rev deretter tre ganger på 5,80.

  Den feilfrie rekka frem til 5,80 ga ham en delt andreplass, bak Ernest John Obiena. Stavstjerner som Chris Nilsen og Sam Kendricks var begge bak Guttormsen.

  EM-kravet i stav er på 5,75, mens OL-kravet er 5,82.

  Simen Guttormsen
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal