Vinter-OL 2026

 • Sier ja til vinter-OL i Sverige

  Den svenske regjeringen stiller statsgaranti for søknaden om OL i 2026. 24. juni skal IOC avgjøre om vinter-OL i 2026 skal gå i søkerbyene Milano og Cortina d'Ampezzo eller Stockholm, Falun og Åre.

  OL
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Sverige vil ha OL i 2026

  Regjeringa i Sverige seier ja til vinter-OL i Stockholm i 2026, melder Expressen. I oktober var det klart at Stockholm var ein av dei endelege kandidatane for å organisere vinter-OL. Kanadiske Calgary og italienske Milan er også kandidatar.

 • Italiensk OL-søknad fikk garanti

  Italias regjering stiller seg bak OL-søknaden til Milano og Cortina d'Ampezzo om å få vinterlekene i 2026. Statsgarantien skal være på 4 milliarder kroner. 24. juni skal IOC avgjøre om vinter-OL i 2026 går i Italia eller Sverige.

  Italiensk OL-søknad fikk statsgarant
  Foto: Antonio Calanni / AP
 • Calgary-nei til OL

  Folkerøystinga i Calgary om OL i 2026 gav klart nei-fleirtal. Dei første tala viser 56,4 prosent imot og berre 43,6 prosent for at Calgary skal søke, ifølgje The Globe and Mail.

  Byen kjem derfor truleg til å trekke seg som kandidat. Stockholm og Milano/Cortina er dermed dei einaste søkjarane som står att.

  Calgary
  Foto: Jonathan Utz / AFP
 • Folkerøysting om OL i Calgary

  Det blir folkerøysting om Calgarys søknad om OL 2026. Det er klart, sjølv om bystyret i natt med 8 mot 7 røyster gjekk inn for å trekke søknaden, etter ein over åtte timar lang debatt.

  Fleirtalet var ikkje stort nok, derfor skal veljarane avgjere spørsmålet 13. november.

  Calgary var vert for vinter-OL i 1988.

  OL i Calgary 1988
  Foto: JONATHAN UTZ / AFP

Siste nytt

 • Australia til etterlengtet finale

  Australias tenniskvinner skal spille finale i Fed Cup-finale for første gang siden 1993. Søndag ble Hviterussland slått 3-2 i Brisbane.

  Den dramatiske semifinalen ble avgjort med en tresetts doublekamp etter at det sto 2-2 etter singlekampene.

  (NTB)

  Miami Open Tennis
  Foto: Lynne Sladky / AP
 • Ødegaard med tre målgivende

  Vitesse vant 4-1 over Zwolle i den nederlandske æresdivisjonen lørdag og kampen ble avgjort med tre hjørnespark – alle tre signert Martin Ødegaard. Alle hjørnesparkene havnet hos Bryan Linssen som satte inn tre mål. Dauda Mohammed scoret det fjerde.

  Martin Ødegaard
  Foto: Robin Van Lonkhuijsen / AFP
 • Carlsen med sliteseier mot 14-åring

  Magnus Carlsen fikk det tøft i åpningen av storturneringen i Karlsruhe lørdag. Han møtte 14 år gamle Vincent Keymer fra Tyskland, og det tok nesten syv timer og 81 trekk før Carlsen klarte å slå unggutten.

  Magnus Carlsen
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal