NRK Meny
Normal

– Domratsjeva kunne kjempet om medalje på tremila

SOTSJI (NRK.no): De norske langrennsjentene legger presset på Charlotte Kalla før OL-tremila – og håper de også blir utfordret av en skiskytter.

OLYMPICS-BIATHLON/ Medal ceremony for women's biathlon 12.5 km mass start event at 2014 Sochi Winter Olympics

Darja Domratsjeva har tatt tre gull i OL. Det kan Marit Bjørgen kopiere med gull på lørdagens tremil.

Foto: DAVID GRAY / Reuters

Ryktene har gått i Sotsji om at den hviterussiske skiskytterjenta Darja Domratsjeva kan komme til å utfordre langrennsspesialistene på lørdagens tremil.

Sannsynlig er det ikke. Etter å ha tatt sitt tredje gull i skiskyting, sa nemlig Domratsjeva dette til NRK.no.

– Jeg er veldig sliten og er glad de harde konkurransene er over. Jeg er ikke klar for å møte langrennsløperne nå.

De norske jentene som skal gå tremila synes det hadde vært interessant å møte jenta som har herjet med gevær på ryggen i skråningen nedenfor langrennsløypene i Sotsji.

– Det hadde vært veldig artig. Hun har gått veldig bra i skiskyting. Guttene køddet med at hun skulle gå tremila. Kanskje det stemmer, sier Marit Bjørgen.

– Stor idrettsutøver

Hun tror Domratsjeva hadde hatt gode muligheter til å hevde seg.

– Tora Berger tok en fjerdeplass på Sjusjøen for to år siden, og Miriam Gössner tok en fjerdeplass i fjor, så det hadde nok vært mulig å kjempe om medalje, sier Bjørgen, som vant VM-tremila i Val di Fiemme i fjor.

Verdensmesteren i tremil fra Holmenkollen i 2011, Therese Johaug, er enig.

– Helt klart. Hun har vist en vanvittig form her, og går fort i høyden. Hun er kapabel til å ta medalje, konstaterer Johaug.

Hun synes det hadde vært kult å gå mot den nye skiskytterdronningen.

– Veldig kult! Jeg har sett henne på TV her. Hun er en stor idrettsutøver, har tatt tre gull, er helt rå teknisk og går fort. Det blir spennende å se om hun kan gå fort over lang tid hvis hun stiller til start. En ting er skiskyting, langrenn er noe annet, understreker Johaug.

Les videre under bildet

Steira, Weng, Bjørgen, Johaug

Kristin Størmer Steira, Heidi Weng, Marit Bjørgen og Therese Johaug ser på seg selv som utfordrere i lørdagens tremil, og mener Darja Domratsjeva ville vært det samme.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Skal ikke slå langrennsløpere

Heidi Weng tar det som en ekstra utfordring hvis Domratsjeva legger bort børsa og stiller til start.

– Det hadde vært artig, da må man gå litt på. Skiskyttere skal ikke slå langrennsløpere, så det er bare å stille opp, sier Weng, og kommer med følgende advarsel:

– Det er artig at folk stiller opp og ser hvor fort vi går!

Weng tror likevel Domratsjeva kunne ha hevdet seg.

– Hun har vist at hun er i knallform i høyde, kanskje hun er et høydedyr. Men hadde det vært tremil i Kollen, hadde hun ikke hatt en sjanse, fastslår Weng.

– Burde prøve seg

Kristin Størmer Steira vil ikke spå hva skiskytterjenta kunne ha klart.

– Men vi har snakket om at hun burde prøve seg i langrenn. Hun går veldig fint på ski, sier Steira.

Uavhengig av om Domratsjeva stiller eller ikke, mener alle de fire norske jentene at svenske Charlotte Kalla nå er den store favoritten.

Det kunne de ha sagt for å redusere presset på seg selv. Men når Heidi Weng, som alltid sier akkurat det hun tenker, sier følgende, er det kanskje verdt å lytte:

– Jeg synes at det Kalla gjorde på stafetten var et skremmeskudd. Hun gikk sinnssykt fort, du så det på oppløpet, det var kraft i alt hun gjorde. Hun er det sterkeste kortet, hun er smart, bruker ikke mye krefter og kan være den største favoritten.

Weng avskriver likevel ikke de norske mulighetene:

– Jeg tror ikke Therese og Marit gir seg før de kommer til målstreken!

Siste nytt

 • Norge opnar mot Sverige

  Norge innleder OL-turneringen i ishockey for menn mot sterke Sverige 15. februar. Vel et døgn senere droppes pucken til oppgjøret mot Finland. Så venter en hviledag før gruppespillet avsluttes mot Tyskland.

  Utslagskampene spilles 20. februar, kvartfinalene 21. februar, semifinalene 23. februar og finalen 25. februar.

 • Dansk VM-kvalik avlyst

  Danmark har avlyst fredagens VM-kvalifiseringskamp i fotball mot Sverige på grunn av konflikten med spelarane. Det stadfestar det danske fotballforbundet.

 • Danske fotballjenter møtte ikkje

  Spelarane på Damarks kvinnelandslag i fotball møtte heller ikkje i dag på trening, melder Danmarks Radio. Dei nektar å spele før ein økonomisk avtale er på plass.

  Dermed ser det ut til at Damark må trekkje seg VM-kvalifiseringskampar mot Sverige og Kroatia fredag og tysdag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal