NRK Meny
Normal

Vil ha minst to års fengsel i kampfiksingssaken

Aktor ønsker strenge fengelsstraffer for de tiltalte spillerne i kampfiksingssaken.

Kampfiksing

Advokatene Asbjørg Lykkjen og Christian Stenberg er aktorer er i saken.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Prosedyrene i den mye omtalte kampfiksingssaken ble lagt frem i Oslo Tingrett i dag, og det ble bedt om strenge straffer for de involverte.

Aktoratet, ved Asbjørg Lykkjen, la ned påstand om fengselsstraff for alle de fire spillerne. Hun mente at saken var svært alvorlig, og at tre av spillerne burde straffes med to år i fengsel.

De to andre burde straffes med ytterligere seks måneder i fengsel, mente Lykkjen, siden det var dem som var initiativtakere til kampfiksingen, og at det var de som vervet de første to spillerne.

Fengsel og pengestraff

Det er også to gamblere som har vært tiltalt i saken.

En svensk gambler er ansett som bakmannen, og han bør bli straffes med fem års fengsel, mens den norske gambleren har vært initiativtaker i Norge, og bør straffes med tre års fengsel, mente aktoratet.

I tillegg ønsker aktoratet at spillerne skal få inndratt 30 000 kroner hver, mens den svenske gambleren skal få inndratt 340 000.

Forsvarerne skal gi sin prosedyre onsdag.

Saken har vært bredt omtalt i norsk presse, og blant andre generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem, har vært på vitnebenken.

Ingen av spillerne har innrømmet skyld i saken, selv om man kan høre at det blir innrømmet på et innspilt bånd. Spilleren som snakket sa imidlertid i retten at det bare var noe han skrøt på seg.

Siste nytt

 • Warriors kriget seg videre

  Golden State Warriors er videre til neste runde i NBA-sluttspillet etter 99-91-seier over San Antonio Spurs natt til onsdag. Warriors vant 4–1 i kamper, og møter nå New Orleans Pelicans.

  Philadelphia 76ers tok seg også videre i natt.

  Klay Thompson (11) celebrates after making a basket in front of forward Kevin Durant (35) and forwar
  Foto: Kyle Terada / Reuters
 • Norsk trener til sveitsisk toppklubb

  Dan Tangnes (39) ble onsdag presentert som ny hovedtrener for den sveitsiske hockeyklubben EV Zug. De ble nummer to i grunnspillet forrige sesong, men røk ut i første runde av sluttspillet.

  – Jeg håper vi kan skape gode minner sammen, sier Tangnes.

  Dan Tangnes
  Foto: EV ZUG
 • Glassverket trekker elitelaget

  Håndballklubben Glassverket har spilt i eliteserien denne sesongen, men rykket ned og skulle i utgangspunktet spille i 1. divisjon neste sesong. Slik blir det likevel ikke, da forslaget om å trekke laget fikk flertall på tirsdagens årsmøte, skriver Drammens Tidende. Klubben ønsker å beholde lagene i andre- og fjerdedivsjon.

  Line Bjørnsen hos Glassverket
  Foto: Per Håkon Solberg / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid