NRK Meny
Normal

Vil ha minst to års fengsel i kampfiksingssaken

Aktor ønsker strenge fengelsstraffer for de tiltalte spillerne i kampfiksingssaken.

Kampfiksing

Advokatene Asbjørg Lykkjen og Christian Stenberg er aktorer er i saken.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Prosedyrene i den mye omtalte kampfiksingssaken ble lagt frem i Oslo Tingrett i dag, og det ble bedt om strenge straffer for de involverte.

Aktoratet, ved Asbjørg Lykkjen, la ned påstand om fengselsstraff for alle de fire spillerne. Hun mente at saken var svært alvorlig, og at tre av spillerne burde straffes med to år i fengsel.

De to andre burde straffes med ytterligere seks måneder i fengsel, mente Lykkjen, siden det var dem som var initiativtakere til kampfiksingen, og at det var de som vervet de første to spillerne.

Fengsel og pengestraff

Det er også to gamblere som har vært tiltalt i saken.

En svensk gambler er ansett som bakmannen, og han bør bli straffes med fem års fengsel, mens den norske gambleren har vært initiativtaker i Norge, og bør straffes med tre års fengsel, mente aktoratet.

I tillegg ønsker aktoratet at spillerne skal få inndratt 30 000 kroner hver, mens den svenske gambleren skal få inndratt 340 000.

Forsvarerne skal gi sin prosedyre onsdag.

Saken har vært bredt omtalt i norsk presse, og blant andre generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem, har vært på vitnebenken.

Ingen av spillerne har innrømmet skyld i saken, selv om man kan høre at det blir innrømmet på et innspilt bånd. Spilleren som snakket sa imidlertid i retten at det bare var noe han skrøt på seg.

Siste nytt

 • Turvoll Fossli reiser hjem

  Sondre Turvoll Fossli reiser hjem fra Ruka etter å ha kommet på sjetteplass under fredagens langrennssprint, skriver NTB. Fossli endte på sjetteplass i finaleheatet, men reiser nå hjem for å forberede seg til verdenscupen på Lillehammer.

  Verdenscup ski nordiske grener
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sveits vant mot Norge

  Sveits vant bronse i curling-EM etter å ha slått Norge 6-5 i fredagens kamp. I finalen i morgen møtes Sverige og Skottland.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
 • Uforandret lag for Norge

  Norge stiller med de samme fire hopperne som forrige helg i morgendagens lagkonkurranse. Det til tross for at Anders Fannemel bommet totalt i kveldens renn. De fire som skal hoppe for Norge er da Tande, Forfang, Fannemel og Johansson.

  lag
  Foto: Janek Skarzynski / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal