Viktor Hovland vant USAs amatørmesterskap i golf

Viktor Hovland fortsetter å imponere på golfbanen og knuste søndag Devin Bling i finalen da han vant USAs amatørmesterskap i Pebble Beach i California.

US Amateur Golf

Viktor Hovland vant USAs amatørmesterskap i Pebble Beach.

Foto: Eric Risberg / AP

Den norske 20-åringen har storspilt hele uken og utklasset den ene konkurrenten etter den andre. Han dominerte også mot Bling, og kampen var avgjort da han hadde seks hulls ledelse med fem igjen å spille.

Han ledet på det meste med fem hull under den første runden, men Bling kjempet hardt om hvert eneste hull, reduserte ledelsen til fire og var nær ved å vinne det siste hullet før pausen.

Etter pausen spilte Hovland sikkert og slapp ikke motstanderen innpå seg. Mot slutten dro han fra igjen, og kampen var over etter 31 spilte hull.

Han knuste til slutt sin motstander og vant kampen da han ledet med 6 poeng på det 31. hullet. Da var det kun fem poeng igjen å spille om og kampen ble stoppet.

– Jeg vet ikke hva denne seieren betyr hjemme i Norge, men jeg håper det er noe bra. Det er godt å få denne seieren. Da vet jeg hva jeg er kapabel til, sier Hovland etter triumfen.

Laster Twitter-innhold

Totalt vant Hovland 11 hull og tapte bare fem i finalen. Han ledet med fire etter 28 spilte hull, men så vant han de to neste. Da begge spillere fikk par på 31. hull var finalen over.

Les også: Golfsensasjon: Norsk 20-åring klar for US Open og Masters

Allerede med finaleplass hadde Hovland sikret billett til majorturneringene US Masters og US Open neste år. Masters spilles som alltid i Augusta, Georgia, mens US Open i 2019 skal spilles i Pebble Beach, på en bane han allerede har vist at han mestrer.

USG-SPO-GLF-U.S.-AMATEUR-CHAMPIONSHIP

Hvor er ballen? Viktor Hovland fikk en utfordring på hull fire. Først måtte han finne ballen i skråningen og så slå den opp.

Foto: Lachlan Cunningham / AFP

Spektakulære slag

Hovland kunne også notere seg et par spektakulære slag. Banen i Pebble Beach i California ligger ved kysten og har flere krevende hull, og det blir ikke enklere om man slår ballen utenfor banen.

Viktor Hovland hadde særlig en spektakulær redning. På hull nummer fire gikk ballen ned i buskaset i skråningen ned mot stranden, etter litt leting fant han ballen og fikk slått den opp i bedre posisjon.

På hull nummer 18 slo han ballen ut på svaberget, og måtte tenke seg litt om før han gikk for å droppe ballen oppe på banen igjen, og dermed få straffeslag.

US Amateur Golf

Skal, skal ikke? Viktor Hovland måtte vurdere om han skulle ta et svært vanskelig slag helt nede i vannkanten utenfor gresset på hull 18. Ballen kan skimtes ikke langt fra steinkanten nede i høyre hjørne.

Foto: Eric Risberg / AP

Imponert golfpresident

Marit Wiig

President i Norges Golfforbund, Marit Wiig

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

President i Norges Golfforbund, Marit Wiig, er imponert over det Hovland har fått til.

– Viktor gjorde en helt utrolig flott innsats. Det er stor prestisje som ligger bak det, sier hun til NRK.

Blant tidligere vinnere av USAs amatørmesterskap er golflegender som Tiger Woods, Phil Mickelson, Jack Nicklaus og Arnold Palmer.

– Hvis jeg kan følge i fotsporene til Tiger Woods for bare noen skritt, så vil det være noe helt spesielt, sier Hovland.

Også en av norges mest profilerte golfere, Suzann «Tutta» Pettersen er imponert over Hovlands prestasjon.

– Dette er historisk, skriver hun på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Wiig håper Hovland fortsetter å utvikle seg videre som golfspiller.

– Det blir å jobbe videre og komme seg inn til de som er på proffsiden og jobbe seg oppover. Dette lover godt for resultater i fremtiden. Den evnen han har til å stå i en slik situasjon og spille så stødig som han gjør, han kommer i store vanskeligheter, men tar seg inn likevel, det viser at han har kontroll på nervene når situasjonen klemmer til, sier Wiig.

Foreløpig ingen proff-planer

Hovland har de siste årene gått på college i USA hvor han har kombinert golfspilling og utdannelse. Han starter snart på sitt tredje år på Oklahoma State-universitetet.

– Jeg har fortsatt to år igjen av college, og jeg har fortsatt mye å lære, sier han til Fox Sports.

Siste nytt

 • Forfang best av dei norske

  Johann André Forfang blei nr 9 og beste nordmann i hoppkvaliken i Zakopane. Dawid Kubacki var best.

  Fem av seks nordmenn kvalifiserte seg. Daniel André Tande (nr 18), Marius Lindvik (22), Robert Johansson (33) og Robin Pedersen (34) skal vere med søndag.

  Andreas Granerud Buskum er ikkje kvalifisert.

  Switzerland Ski Jumping World Cup
  Foto: Alexandra Wey / AP
 • Norge ikkje til EM-finalen

  Norge tapte for Kroatia 28-29 etter fire ekstraomgangar i semifinalen. Det betyr bronsefinale laurdag. Sigersmålket kom to sekund før slutt.

  Motstandar i bronsekampen blir enten Spania eller Slovenia.

Sendeplan

Kl. Program Kanal