Viktor Hovland vant USAs amatørmesterskap i golf

Viktor Hovland fortsetter å imponere på golfbanen og knuste søndag Devin Bling i finalen da han vant USAs amatørmesterskap i Pebble Beach i California.

US Amateur Golf

Viktor Hovland vant USAs amatørmesterskap i Pebble Beach.

Den norske 20-åringen har storspilt hele uken og utklasset den ene konkurrenten etter den andre. Han dominerte også mot Bling, og kampen var avgjort da han hadde seks hulls ledelse med fem igjen å spille.

Han ledet på det meste med fem hull under den første runden, men Bling kjempet hardt om hvert eneste hull, reduserte ledelsen til fire og var nær ved å vinne det siste hullet før pausen.

Etter pausen spilte Hovland sikkert og slapp ikke motstanderen innpå seg. Mot slutten dro han fra igjen, og kampen var over etter 31 spilte hull.

Han knuste til slutt sin motstander og vant kampen da han ledet med 6 poeng på det 31. hullet. Da var det kun fem poeng igjen å spille om og kampen ble stoppet.

– Jeg vet ikke hva denne seieren betyr hjemme i Norge, men jeg håper det er noe bra. Det er godt å få denne seieren. Da vet jeg hva jeg er kapabel til, sier Hovland etter triumfen.

Laster Twitter-innhold

Totalt vant Hovland 11 hull og tapte bare fem i finalen. Han ledet med fire etter 28 spilte hull, men så vant han de to neste. Da begge spillere fikk par på 31. hull var finalen over.

Allerede med finaleplass hadde Hovland sikret billett til majorturneringene US Masters og US Open neste år. Masters spilles som alltid i Augusta, Georgia, mens US Open i 2019 skal spilles i Pebble Beach, på en bane han allerede har vist at han mestrer.

USG-SPO-GLF-U.S.-AMATEUR-CHAMPIONSHIP

Hvor er ballen? Viktor Hovland fikk en utfordring på hull fire. Først måtte han finne ballen i skråningen og så slå den opp.

Spektakulære slag

Hovland kunne også notere seg et par spektakulære slag. Banen i Pebble Beach i California ligger ved kysten og har flere krevende hull, og det blir ikke enklere om man slår ballen utenfor banen.

Viktor Hovland hadde særlig en spektakulær redning. På hull nummer fire gikk ballen ned i buskaset i skråningen ned mot stranden, etter litt leting fant han ballen og fikk slått den opp i bedre posisjon.

På hull nummer 18 slo han ballen ut på svaberget, og måtte tenke seg litt om før han gikk for å droppe ballen oppe på banen igjen, og dermed få straffeslag.

Skal, skal ikke? Viktor Hovland måtte vurdere om han skulle ta et svært vanskelig slag helt nede i vannkanten utenfor gresset på hull 18. Ballen kan skimtes ikke langt fra steinkanten nede i høyre hjørne.

Imponert golfpresident

Marit Wiig

President i Norges Golfforbund, Marit Wiig

President i Norges Golfforbund, Marit Wiig, er imponert over det Hovland har fått til.

– Viktor gjorde en helt utrolig flott innsats. Det er stor prestisje som ligger bak det, sier hun til NRK.

Blant tidligere vinnere av USAs amatørmesterskap er golflegender som Tiger Woods, Phil Mickelson, Jack Nicklaus og Arnold Palmer.

– Hvis jeg kan følge i fotsporene til Tiger Woods for bare noen skritt, så vil det være noe helt spesielt, sier Hovland.

Også en av norges mest profilerte golfere, Suzann «Tutta» Pettersen er imponert over Hovlands prestasjon.

– Dette er historisk, skriver hun på Twitter.

Wiig håper Hovland fortsetter å utvikle seg videre som golfspiller.

– Det blir å jobbe videre og komme seg inn til de som er på proffsiden og jobbe seg oppover. Dette lover godt for resultater i fremtiden. Den evnen han har til å stå i en slik situasjon og spille så stødig som han gjør, han kommer i store vanskeligheter, men tar seg inn likevel, det viser at han har kontroll på nervene når situasjonen klemmer til, sier Wiig.

Foreløpig ingen proff-planer

Hovland har de siste årene gått på college i USA hvor han har kombinert golfspilling og utdannelse. Han starter snart på sitt tredje år på Oklahoma State-universitetet.

– Jeg har fortsatt to år igjen av college, og jeg har fortsatt mye å lære, sier han til Fox Sports.

Sportsnyheter

Sydde ti sting etter stempling i ansiktet: – Halve hodet hans var åpent

Bård Finne satte knottene rett i ansiktet på KFUM-keeper Emil Ødegaard, som endte på legevakten. Men om det var rødt kort var ekspertene rivende uenige om.

Ben White

Oppsiktsvekkjande Arsenal-grep felte rivalen: – Idiotisk av Spurs

Arsenal senka Tottenham i jakta på ligagull. Eit oppsiktsvekkjande daudballgrep frå «The Gunners» blir hylla av NRKs ekspert.

• Thorstvedt-mål ikke nok for Sassuolo

Kristian Thorstvedts scoring hjalp lite da Sassuolo tapte 1-5 borte mot Fiorentina i Serie A søndag kveld.

Grønntrøyene fortsetter dermed på 19.-plass og har fem poeng opp til Empoli på trygg plass når det gjenstår fire kamper av sesongen.

Thorstvedt skapte fornyet håp for gjestene da han banket inn 1-2-scoringen etter 57 minutter.

Dessverre for siddisen og resten av Sassuolo-laget økte Nicolás González til 3-1 det påfølgende minuttet. Vertene var imidlertid ikke ferdig der, for bare ni minutter etter Thorsvedts scoring hadde Fiorentina satt inn ytterligere to mål.

Dermed begynner det å se fryktelig skummelt ut for Thorstvedt & co. I kampen om å beholde plassen skal Sassuolo opp mot Inter (h), Genoa (b), Cagliari (h) og Lazio (b).

Emil Konradsen Ceide startet kampen på benken, men kom inn etter 73 minutter. Marcus Holmgren Pedersen så hele oppgjøret fra sidelinjen. (NTB)

Kristian Thorstvedt
  • Daland reddet uavgjort for Cercle Brugge – Vetlesen med mål og assist i Brugge-seier

Jesper Daland berget 1-1 for Cercle Brugge hjemme mot Anderlecht, mens Hugo Vetlesen herjet i Brugges 3-0-seier borte mot Genk i belgisk fotball søndag kveld.

Den belgiske ligaen har gått over i sluttspillsfasen, hvor Anderlecht topper mesterskapsgruppen. Det er imidlertid bare målforskjell som skiller Brugge på 2.-plass.

Søndag gjestet Vetlesen & co. Genk, som har falt av i toppkampen etter 0-3-tapet.

Kyriani Sabbe sendte gjestene i ledelsen etter 38 minutter, før Vetlesen doblet halvveis inn i andre omgang. Fire minutter senere gjorde nordmannen seg tellende igjen da han spilte opp Igor Thiago på 3-0-målet.

Antonio Nusa startet også for gjestene, men ble byttet ut til pause.

Cercle Brugge er også hektet av i gullkampen, men Daland ga imidlertid en håndsrekning til landsmann Vetlesen i kampen om ligagullet da han sikret 1-1 etter 51 minutter.

Kristian Arnstad satt hele kampen på benken for Anderlecht. (NTB)

Hugo Vetlesen
  • Elleville overtidsminutter da Odd reddet uavgjort

Tre sene scoringer sørget for 3-3 mellom Odd og Viking i Skien.

Viking-kaptein Zlatko Tripic trodde han hadde avgjort det hele da han scoret fire minutter på overtid. Men Odd ville det annerledes. Mikael Norø Ingebrigtsen scoret seks minutter på overtid og reddet ett poeng for hjemmelaget.

Harald Tangen Nilsen scoret kampens første mål etter 25 minutter. Kun ti minutter senere var kampen snudd. Først med et skudd fra Odds Tobias Svendsen via en Viking-spiller og i mål, så med en ny fulltreffer fra sammen mann etter en pasning ut 45 grader og inn i feltet.

Viking presset på for utligning i andreomgang, og lyktes fire minutter før fulltid med et skudd fra Peter Christiansen.

Så scoret Tripic etter et godt forarbeid fra Lars-Jørgen Salvesen, før Ingebrigtsen ga Odd ett poeng med et vakkert skudd.

Odd ble i tillegg redusert til ti mann like før Ingebrigtsen 3-3-utligning, da Mihajlo Ivancevic fikk sitt andre gule kort på overtid.

Hjemmelaget befinner seg dermed på 8. plass, med Viking to plasser bak etter henholdsvis seks og fem spilte kamper.