Vikersund etter «arrogant»-beskyldning: – Vi må se oss i speilet

Styreleder i Vikersund hoppsenter, Terje Bråthen, sier de vil undersøke hvorfor Vikersund blir oppfattet som arrogante av Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Vikersundbakken.

VIKERSUND: Usikker fremtid for skiflygingsbakken, som er tatt ut av terminlisten for den kommende sesongen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Da må vi se oss i speilet og lure på hva vi alle dager vi driver med, vi vil jo ikke oppfattes på den måten, sier han.

– Vi er veldig lydhøre når noen synes vi er arrogante, sier styrelederen til NRK.

Fredag kom nyheten om at Det internasjonale skiforbundet (FIS) hadde tatt Vikersund av terminlisten for kommende hoppsesong på grunn av det FIS mener er mangler med bakken.

FIS krevde blant annet en lavere kul i Vikersundbakken, men dette kravet ble ikke innfridd før høstmøtet i FIS som dermed valgte å stryke Vikersund fra denne vinterens terminliste.

Hans-Martin Renn, leder av FIS’ bakkekomité, kalte i tillegg oppførselen til Vikersund som «arrogant».

– De har hatt flere måneder på å ta kontakt med meg, forbedre og utbedre dette, sa han.

Bakgrunn: Uviss skjebne for Vikersund: – Ubehagelig

– Har pratet forbi hverandre

Terje Bråthen forteller at de nå vil undersøke hvorfor Vikersund har fått stempel hos enkelte i FIS som arrogante.

– Vi vil gå nøye inn på hvordan vi har opptrådt og som gjør at vi blir oppfattet sånn ute, men jeg tror vel egentlig at vi har pratet en del forbi hverandre. Det er fort gjort i iveren.

– Kunne dere vært tidligere ute med endringer og forslag til FIS?

– Det kan nok hende at vi kunne vært det. Men vi mener at dette er ting som har hendt. Nå må vi se fremover, sier Bråthen, som er overbevist om at det blir renn til vinteren.

– Vi er en gruppe som jobber hardt og intensivt for å tilfredsstille de kravene og forventningene som FIS stiller til oss.

Jobber med kostnader

Daglig leder i Vikersund hoppsenter, Bjørn Espen Hovde, forteller at man er i ferd med å gjennomføre de pålagte endringene til FIS.

Svevkurven fra 200-meterskurven til bunnen skal blant annet gjøres slakkere for at de svakeste hopperne kommer lenger ned i bakken.

Men det haster for Vikersundbakken, som også har spilt en sentral rolle i Raw Air siden oppstarten i 2017.

– Vi jobber med for å se hva dette vil koste, men vi har god tro på at vi skal komme frem til en løsning slik at det blir renn i 2019, forteller han.

– Vi vet at det skal være et møte i FIS i november, og vi må ha en avklaring før det.

Les også: Landslagssjefen om Vikersund: – Dette er berre trist

Siste nytt

 • Martial redda uavgjort for United

  Anthony Martial scora eit svært viktig bortemål for Manchester United mot Club Brügge i 16-delsfinalen i Europaligaen mot Manchester United. Den belgiske klubben starta best og tok tidleg leiinga ved Emmanuel Dennis etter 15 minutt. Solskjærs menn tok seg opp utover kampen og etter 36 minutt sette Martial iskaldt inn utlikninga. United pressa på og var nærmast sigeren mot slutten, men har likevel skaffa seg eit godt utgangspunkt for avansement før heimemøte på Old Trafford.

  Anthony Martial
  Foto: JOHN THYS / AFP
 • Jumbolaget slo Oilers

  Oslo-laget Grüner overraska heile Hockey-Noreg da dei slo serievinnar Stavanger Oilers 4-3 torsdag. Grüner ligg heilt desidert sist i serien med heile 27 poeng opp til Manglerud Star på plassen over. Likevel klarte dei altså å ta skalpen til Oilers som alt har vunne serien denne sesongen.

  Gruner
  Foto: Annika Byrde / Annika Byrde
 • Noreg til semifinale i bandy-VM

  Dei norske bandykvinnene var sjanselause mot Sverige og tapte heile 11-1 på Frogner stadion. Likevel er dei klare for semifinale fredag. Motstandar der blir Russland, som Noreg tapte 2-0 for tidlegare torsdag. Sverige møter Finland i den andre semifinalen. Noreg starta VM med siger mot USA og Finland og klarte seg også greitt mot favoritten Russland. Sverige og Russland har møtt kvarandre i alle finalane i VM sidan meisterskapet blei arrangert for fyrste gong i 2004.

  Sverige mot Noreg på Frogner stadion i bandy-VM
  Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal