NRK Meny
Normal

Vietnameser spiller med det norske flagget på lua

Norge er representert på flere måter i Berlin. Vietnameseren Ngoc Truong Son Nguyen har spilt hele VM i hurtigsjakk med norsk flagg på lua.

Norgesvenn med lua

BRINGER LYKKE: Ngoc Truong Son Nguyen spiller alltid med norsk lue på.

– Den bringer lykke, sier han.

Norge er representert på flere måter i Berlin. Vietnameseren har spilt hele VM i hurtigsjakk med det norske flagget på lua.

Lua er på

I går spilte Ngoc Truong Son Nguyen remi mot Simen Agdestein på siste dag i VM i hurtigsjakk. På hodet hadde han lua han har brukt i hele turneringen.

Han er rangert som nummer 15 i sjakk-VM i Berlin.

– Jeg trenger å holde hodet mitt varmt for det er litt kaldt her inne, forteller han.

– Bringer den lykke?

– Ja, for jeg kjøpte denne lua som en souvenir da jeg spilte i Norge under siste sjakk-OL i Tromsø. Jeg har gode minner derifra fordi jeg vant gullmedaljen i en kamp. Så du kan si at den bringer meg lykke.

Liker Norge

Sjakkspilleren forteller at han liker Norge veldig godt og beskriver sin norske motstander Simen Agdestein som en erfaren spiller som sjelden stiller i turneringer.

– Han er veldig hyggelig som spiller. Min motstander forsvarte seg veldig bra, så jeg mener uavgjort er et rettferdig resultat, sier han.

VM i sjakk fortsetter onsdag med lynsjakk. I går sikret Magnus Carlsen seg VM-tittelen i hurtigsjakk.

Ngoc Truong Son Nguyen

NORGESVENN: Sjakkspilleren Ngoc Truong Son Nguyen.

Siste nytt

  • Curling-tap mot Sveits

    Thomas Ulsrud og hans lag tapte 6-8 for vertsnasjonen Sveits i andre kampe i curling- EM. Tidlegare i dag opna Norge med 11-3 over Russland.

    Neste kamp går mot Nederland søndag.

  • Vipers ute av mesterligaen

    Vipers Kristiansand er ute av mesterligaen i håndball for kvinner. De tapte lørdagens skjebneoppgjør i Montenegro med 23-26. Vipers-jentene går nå inn i EHF-cupen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal