NRK Meny
Normal

Brækhus vant på knockout

Kampen var omtalt som den tøffeste noensinne for Cecilia Brækhus, men bergenseren banket sin svenske motstander Mikaela Laurén både gul og blå.

Cecilia Brækhus
Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Dermed ble det en ny tittel på boksingens førstedame. Hun er nå også mester i World Professional Boxing Federation (WPBF). Fra før av har Brækhus beltene i forbundene WBO, WBA og WBC.

 • Er Brækhus verdens beste kvinnelige bokser? Ta debatten nederst i artikkelen!

- Ingen slår meg

Brækhus fikk faktisk en langt enklere reise enn mange trodde på forhånd. Hun var nemlig helt suveren mot svenske Mikaela Laurén. I den 7. runden gikk svensken i bakken, og Brækhus vant på knockout.

- Hun er en offensiv bokser, men i den formen jeg er i nå, er det ingen som kan slå meg, sier Brækhus på klingende tysk etter kampen i Rostock.

Full kontroll

Brækhus hadde vunnet alle de seks første rundene suverent, da det virkelig smalt i runde syv. En kraftfull serie fra boksingens førstedame sendte Laurén rett i canvasen, og da var det over for svensken.

- Dette var rimelig greit. Jeg hadde full kontroll. Jeg visste hun ikke hadde like god teknikk som meg, og derfor var hennes eneste sjanse å kjøre over meg. Da hun ikke gjorde det, hadde hun ikke en sjanse, sier Brækhus til Viasat Sport.

Drømmer om mestermøte

Nå drømmer hun å møte Holly «Hottie» Holmes, som i årevis har vært regnet som verdens beste. Og Brækhus møter gjerne Hottie på dennes hjemmebane i Albuquerque, USA.

- Kan noen slå deg nå? fikk Brækhus spørsmål om etter kampen.

- Nei det tror jeg ikke.

- Ikke engang Holly Holmes?

- Nei det tror jeg ikke. Jeg har veldig lyst til å møte henne neste høst, og reiser gjerne og møter henne i USA. Det er drømmen min.

Vi fulgte kampen i Rostock runde for runde:

Runde 7: Laurén går i bakken etter tunge slag fra Brækhus, som vinner på knockout!

Runde 6: Flere tunge treffere ryster Laurén skikkelig også i denne kampen, mens Brækhus knapt blir truffet i det hele tatt. Klar runde til Brækhus igjen.

Runde 5: Ny runde med flere tunge treffere fra brækhus, og det virker mer og mer tvilsomt at denne kampen vil vare i ti runder. Brækhus er fullstendig suveren, og vinner runden klart.

Runde 4: Denne kampen har ikke på langt nær vært så jevn som mange trodde på forhånd, og også denne runden går klart til Brækhus. En kombinasjon tidlig i runden ga Laurén en liten knekk i knærne, og Brækhus eier dette totalt.

Runde 3: Brækhus fortsetter å slå og danse unna, og har langt større tempo i kroppen enn sin motstander. Hver gang Laurén forsøker å angripe, får hun kombinasjoner i kropp og hode. Ny runde til mesteren Brækhus.

Runde 2: Laurén har prøvd seg litt mer offensivt i denne runden, men Brækhus er fortsatt sterkest. Flere slag treffen den svenske jenta, både i kroppen og i hodet. Klar, norsk rundeseier.

Runde 1: Brækhus får inn et par gode treffere, og Laurén har ikke fått opp guarden tilstrekkelig. Brækhus vinner runden.

* 21.07: Bokserne hilser på hverandre, nå begynner det.

* 21.05: Da starter kampen hvert øyeblikk, og NRK vil gi deg oppdatering for hver runde. Det skal bokses ti runder a to minutter.

* 21.02: Nå skal nasjonalsangene spilles, så braker det løs i Rostock.

* 21.01: Cecilia Brækhus kommer inn, uten hette på hodet, og med en veldig rolig fremtoning. Blikket er stålsatt, men hun koster på seg et lite smil idet hun entrer ringen.

* 21.00: Mikaela Laurén presenteres, og kommer inn i ringen med sort hette. Hun virker veldig fokusert.

* 20.57: Nå er den siste av "oppvarmingskampene" unnagjort, og det gjøres klart for kveldens hovedkamp i Rostock.

- Ingen skal kunne klare å ta fra meg VM-titlene mine, og i alle fall ikke hun der, sa Brækhus under innveiingen fredag.

Siste nytt

 • Ajeti-mål i Allsvenskan

  Bajram Ajeti scoret for Brommapojkarna da de tapte 1–3 mot Malmö FF i et oppgjør i Allsvenskan mandag. Det er nordmannens andre mål denne sesongen.

  Ajetis lag ligger nest sist etter én seier på de fem første kampene.

  Bajram Ajeti
  Foto: Lillestrøm Sportsklubb
 • Seriemeister etter anke-avslag

  AEK er gresk seriemeister etter at PAOK i dag tapte anken etter banestorminga i mars.

  PAOK blei trekt 3 poeng etter at klubbeigaren demonstrerte mot ei dommaravgjerd ved å storme bana med ein pistol.

  No blir poengstraffa ståande, og AEK har 8 poengs leiing på PAOK med to kampar att.

  Ivan Savvides, PAOK-eier
  Foto: HANDOUT / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal