Brækhus vant på knockout

Kampen var omtalt som den tøffeste noensinne for Cecilia Brækhus, men bergenseren banket sin svenske motstander Mikaela Laurén både gul og blå.

Cecilia Brækhus
Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Dermed ble det en ny tittel på boksingens førstedame. Hun er nå også mester i World Professional Boxing Federation (WPBF). Fra før av har Brækhus beltene i forbundene WBO, WBA og WBC.

 • Er Brækhus verdens beste kvinnelige bokser? Ta debatten nederst i artikkelen!

- Ingen slår meg

Brækhus fikk faktisk en langt enklere reise enn mange trodde på forhånd. Hun var nemlig helt suveren mot svenske Mikaela Laurén. I den 7. runden gikk svensken i bakken, og Brækhus vant på knockout.

- Hun er en offensiv bokser, men i den formen jeg er i nå, er det ingen som kan slå meg, sier Brækhus på klingende tysk etter kampen i Rostock.

Full kontroll

Brækhus hadde vunnet alle de seks første rundene suverent, da det virkelig smalt i runde syv. En kraftfull serie fra boksingens førstedame sendte Laurén rett i canvasen, og da var det over for svensken.

- Dette var rimelig greit. Jeg hadde full kontroll. Jeg visste hun ikke hadde like god teknikk som meg, og derfor var hennes eneste sjanse å kjøre over meg. Da hun ikke gjorde det, hadde hun ikke en sjanse, sier Brækhus til Viasat Sport.

Drømmer om mestermøte

Nå drømmer hun å møte Holly «Hottie» Holmes, som i årevis har vært regnet som verdens beste. Og Brækhus møter gjerne Hottie på dennes hjemmebane i Albuquerque, USA.

- Kan noen slå deg nå? fikk Brækhus spørsmål om etter kampen.

- Nei det tror jeg ikke.

- Ikke engang Holly Holmes?

- Nei det tror jeg ikke. Jeg har veldig lyst til å møte henne neste høst, og reiser gjerne og møter henne i USA. Det er drømmen min.

Vi fulgte kampen i Rostock runde for runde:

Runde 7: Laurén går i bakken etter tunge slag fra Brækhus, som vinner på knockout!

Runde 6: Flere tunge treffere ryster Laurén skikkelig også i denne kampen, mens Brækhus knapt blir truffet i det hele tatt. Klar runde til Brækhus igjen.

Runde 5: Ny runde med flere tunge treffere fra brækhus, og det virker mer og mer tvilsomt at denne kampen vil vare i ti runder. Brækhus er fullstendig suveren, og vinner runden klart.

Runde 4: Denne kampen har ikke på langt nær vært så jevn som mange trodde på forhånd, og også denne runden går klart til Brækhus. En kombinasjon tidlig i runden ga Laurén en liten knekk i knærne, og Brækhus eier dette totalt.

Runde 3: Brækhus fortsetter å slå og danse unna, og har langt større tempo i kroppen enn sin motstander. Hver gang Laurén forsøker å angripe, får hun kombinasjoner i kropp og hode. Ny runde til mesteren Brækhus.

Runde 2: Laurén har prøvd seg litt mer offensivt i denne runden, men Brækhus er fortsatt sterkest. Flere slag treffen den svenske jenta, både i kroppen og i hodet. Klar, norsk rundeseier.

Runde 1: Brækhus får inn et par gode treffere, og Laurén har ikke fått opp guarden tilstrekkelig. Brækhus vinner runden.

* 21.07: Bokserne hilser på hverandre, nå begynner det.

* 21.05: Da starter kampen hvert øyeblikk, og NRK vil gi deg oppdatering for hver runde. Det skal bokses ti runder a to minutter.

* 21.02: Nå skal nasjonalsangene spilles, så braker det løs i Rostock.

* 21.01: Cecilia Brækhus kommer inn, uten hette på hodet, og med en veldig rolig fremtoning. Blikket er stålsatt, men hun koster på seg et lite smil idet hun entrer ringen.

* 21.00: Mikaela Laurén presenteres, og kommer inn i ringen med sort hette. Hun virker veldig fokusert.

* 20.57: Nå er den siste av "oppvarmingskampene" unnagjort, og det gjøres klart for kveldens hovedkamp i Rostock.

- Ingen skal kunne klare å ta fra meg VM-titlene mine, og i alle fall ikke hun der, sa Brækhus under innveiingen fredag.

Sportsnyheter

Martin Ødegaard

Ødegaard på godt og vondt: Scoret og ble syndebukk

Martin Ødegaard ble syndebukk da Manchester United fikk straffe og til slutt slo Arsenal. Kampen var full av dramatikk.

Siste nytt

 • Friidrettstopp Lamine Diack er død

  Den mangeårige internasjonale friidrettspresidenten Lamine Diack, som i fjor ble dømt til fengselsstraff for korrupsjon, er død, 88 år gammel.

  Det opplyser hans sønn til nyhetsbyrået Reuters.

  FILE PHOTO: President of International Association of Athletics Federations (IAAF) Diack answers a question at a news conference in Beijing,
  Foto: Jason Lee / Reuters
 • Zuccarello-assist da Wild vant

  Mats Zuccarello noterte seg for en assist da hans Minnesota Wild slo New Jersey Devils 5-2 torsdag.

  Nordmannen var tilbake i aksjon etter å ha stått over to kamper grunnet en skade i fingeren.

  Zuccarello
  Foto: DARRYL DYCK / AP
 • Kleveland best i Big Air-kvalik

  Snowboardkjører Marcus Kleveland vant kvalifiseringen til lørdagens verdenscuprenn i Big Air med dagens beste poengsum. Også Mons Røisland er finaleklar.

  Det er også Hanne Eilertsen i kvinneklassen. Hun var eneste norske deltaker i den kvalifiseringen og tok den åttende og siste finaleplassen med 82,00 poeng i første forsøk.

  Marcus Kleveland
  Foto: Terje Hong / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal