Rasende Formel 1-stjerne demonstrerte etter tidsstraff: – Dette er ikke rettferdig

Sebastian Vettel var illsint etter at en kontroversiell tidsstraff kostet ham seieren i Canadas Grand Prix.

F1 Grand Prix of Canada

BYTTET OM: Sebastian Vettel viste akkurat hva han mente om tidsstraffen som kostet ham seieren da han byttet om skiltene foran Lewis Hamiltons bil og der hans egen bil skulle stått. Til venstre står Charles Leclercs Ferrari.

Foto: Dan Istitene / AFP

– Nei, nei, nei. Ikke på denne måten. Man må jo være fullstendig blind for å tro at man kan kjøre på gresset og deretter styre bilen. Jeg var heldig som ikke traff veggen, sa Sebastian Vettel på lagradioen etter Canadas Grand Prix, hvor en tidsstraff på fem sekunder kostet ham seieren.

– Hvor i helvete skulle jeg kjøre? Dette er en gal verden. Dette er ikke rettferdig, sa Vettel.

Det var på den 48.-runden at hendelsen som avgjorde Canadas Grand Prix i Montreal fant sted.

Vettel skled av banen og ut på gresset. På vei inn igjen skar han inn foran Mercedes-fører Lewis Hamilton, som måtte stå på bremsene og svinge ut mot muren for ikke å kjøre på 31-åringen.

Dommerpanelet mente at Vettels gjeninntreden på banen var utrygg, og dermed fikk Ferrari-føreren fem sekunders tidsstraff.

Selv om Vettel krysset målstreken først, var ikke avstanden ned til Hamilton stor nok, og dermed var det engelskmannen som vant den 50. utgaven av Canadas Grand Prix.

– Det var ikke slik jeg ville vinne, men jeg tvang ham til å gjøre en feil. Vi krasjet nesten. Det var uheldig, men slik er racing, sa Lewis Hamilton i et intervju som ble vist på Viasat etter løpet.

Natt til mandag varsler Ferrari at de tenker å anke avgjørelsen om straff. De har 96 timer på seg på å samle bevis og levere en anke, skriver arrangøren på sine hjemmesider.

Stormet av sted

Etter å ha parkert bilen skal de tre førerne som har endt på pallen egentlig la seg intervjue.

Det var en tydelig frustrert Vettel overhodet ikke interessert i å bli. Han parkerte et helt annet sted, stormet av gårde og gikk helt tilbake til Ferraris tilholdssted.

F1 Grand Prix of Canada 2

SOLIDARISK: Lewis Hamilton dro med seg Sebastian Vettel opp på det øverste trinnet på pallen under premieutdelingen.

Foto: Dan Mullan / AFP

Da han senere kom tilbake gikk han frem og byttet om på skiltene som var plassert foran bilene. Ett-tallet plasserte Vettel foran der hans egen bil skulle stått.

Regjerende verdensmester Hamilton viste senere sympati med sin konkurrent da han dro ham med seg opp øverst på pallen.

– Litt av det vi har savnet

Etter løpet ble det i sosiale medier debattert hvorvidt det var riktig å gi Vettel tidsstraff, eller om regelverket denne gangen tolket for strengt.

– Det er kanskje litt av det vi har savnet. Jeg synes det er topp at han blir «dritforbanna» og gjør litt ting etterpå. Det synes jeg denne sporten tåler, sa Stein Pettersen, Viasats Formel 1-ekspert, i Viasat-studio etter løpet.

På pressekonferansen sent søndag kveld, svarte Vettel på hvorfor han reagerte som han gjorde.

– Det føles rart å kjøre først i mål, men likevel ikke vinne løpet. Jeg føler ikke jeg kunne gjort noe annerledes, og jeg tror de fleste her er enige med meg, sa Vettel.

Siste nytt

 • Berntsen forlenger med Viking

  Bjarne Berntsen har vært trener for Viking i tre perioder. Nå er han klar for to nye år som hovedtrener for Stavanger-laget. Det bekrefter klubben på egne nettsider.

  Bjarne Berntsen
  Foto: NRK
 • Svenske ble årets NHL-nykommer

  Svenske Elias Pettersson ble kåret til årets nykommer i NHL. 20-åringen fikk prisen etter en meget god sesong for Vancouver Canucks med 66 poeng på 71 kamper.

  Han er første svenske til å vinne prisen siden Gabriel Landeskog vant i 2011/12-sesongen.

  2019 NHL Awards
  Foto: Bruce Bennett / AFP
 • Messi-straffe gav Argentina håp

  Lionel Messi utlikna på straffe og gav Argentina 1-1 mot Paraguay i Copa America. Paraguay fekk også straffe mot slutten, men Argentina-keeper Franco Armani redda.

  Argentina har berre eitt poeng på to kampar, men kan gå vidare til kvartfinale med siger over Qatar i siste gruppekamp søndag.

  Messi scorer på straffe
  Foto: Natacha Pisarenko / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal