Rasende Formel 1-stjerne demonstrerte etter tidsstraff: – Dette er ikke rettferdig

Sebastian Vettel var illsint etter at en kontroversiell tidsstraff kostet ham seieren i Canadas Grand Prix.

F1 Grand Prix of Canada

BYTTET OM: Sebastian Vettel viste akkurat hva han mente om tidsstraffen som kostet ham seieren da han byttet om skiltene foran Lewis Hamiltons bil og der hans egen bil skulle stått. Til venstre står Charles Leclercs Ferrari.

Foto: Dan Istitene / AFP

– Nei, nei, nei. Ikke på denne måten. Man må jo være fullstendig blind for å tro at man kan kjøre på gresset og deretter styre bilen. Jeg var heldig som ikke traff veggen, sa Sebastian Vettel på lagradioen etter Canadas Grand Prix, hvor en tidsstraff på fem sekunder kostet ham seieren.

– Hvor i helvete skulle jeg kjøre? Dette er en gal verden. Dette er ikke rettferdig, sa Vettel.

Det var på den 48.-runden at hendelsen som avgjorde Canadas Grand Prix i Montreal fant sted.

Vettel skled av banen og ut på gresset. På vei inn igjen skar han inn foran Mercedes-fører Lewis Hamilton, som måtte stå på bremsene og svinge ut mot muren for ikke å kjøre på 31-åringen.

Dommerpanelet mente at Vettels gjeninntreden på banen var utrygg, og dermed fikk Ferrari-føreren fem sekunders tidsstraff.

Selv om Vettel krysset målstreken først, var ikke avstanden ned til Hamilton stor nok, og dermed var det engelskmannen som vant den 50. utgaven av Canadas Grand Prix.

– Det var ikke slik jeg ville vinne, men jeg tvang ham til å gjøre en feil. Vi krasjet nesten. Det var uheldig, men slik er racing, sa Lewis Hamilton i et intervju som ble vist på Viasat etter løpet.

Natt til mandag varsler Ferrari at de tenker å anke avgjørelsen om straff. De har 96 timer på seg på å samle bevis og levere en anke, skriver arrangøren på sine hjemmesider.

Stormet av sted

Etter å ha parkert bilen skal de tre førerne som har endt på pallen egentlig la seg intervjue.

Det var en tydelig frustrert Vettel overhodet ikke interessert i å bli. Han parkerte et helt annet sted, stormet av gårde og gikk helt tilbake til Ferraris tilholdssted.

F1 Grand Prix of Canada 2

SOLIDARISK: Lewis Hamilton dro med seg Sebastian Vettel opp på det øverste trinnet på pallen under premieutdelingen.

Foto: Dan Mullan / AFP

Da han senere kom tilbake gikk han frem og byttet om på skiltene som var plassert foran bilene. Ett-tallet plasserte Vettel foran der hans egen bil skulle stått.

Regjerende verdensmester Hamilton viste senere sympati med sin konkurrent da han dro ham med seg opp øverst på pallen.

– Litt av det vi har savnet

Etter løpet ble det i sosiale medier debattert hvorvidt det var riktig å gi Vettel tidsstraff, eller om regelverket denne gangen tolket for strengt.

– Det er kanskje litt av det vi har savnet. Jeg synes det er topp at han blir «dritforbanna» og gjør litt ting etterpå. Det synes jeg denne sporten tåler, sa Stein Pettersen, Viasats Formel 1-ekspert, i Viasat-studio etter løpet.

På pressekonferansen sent søndag kveld, svarte Vettel på hvorfor han reagerte som han gjorde.

– Det føles rart å kjøre først i mål, men likevel ikke vinne løpet. Jeg føler ikke jeg kunne gjort noe annerledes, og jeg tror de fleste her er enige med meg, sa Vettel.

Siste nytt

 • – Utfordring å finne svake sider

  Casper Ruud sier det er en stor fordel å slippe kvalifiseringskampene inn mot US Open. Tirsdag møter nordmannen tyske Jan-Lennard Struff i første runde.

  – Det hjelper helt klart å unngå tre kamper i kvalifiseringen. Det er mye mer gunstig å komme rett inn i hovedturneringen, da får man trent bra og gjort seg så klar som mulig til første kamp. Det er best av fem sett, så det kan bli noen veldig tøffe kamper. Derfor er det viktig å ha overskudd og energi til de kampene. Man må prøve å finspisse formen til den første kampen.

  Casper Ruud, ranket som nummer 54 i verden, fikk en knalltøff trekning i årets turnering. I første runde venter Jan-Lennard Struff, ranket som nummer 35.

  – Det blir helt klart en tøff kamp. Han er høy, server hardt og er god fra grunnlinjen. Han har mange av de gode sidene i spillet, så det blir en utfordring å finne så mange svake sider hos han, sier Ruud.

  Skulle han slå sin tyske motstander tirsdag venter vinneren av oppgjøret mellom John Isner og Guillermo Garcia-Lopez. Isner, ranket som nummer 14 i verden, slo Ruud i tre strake sett i første runde av Wimbledon-turneringen tidligere i sommer. (NTB)

  Casper Ruud i Norge
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Brun og Standli i trøbbel

  Are Strandli og Kristoffer Brun klarte ikke å direktekvalifisere seg til kvartfinale i ro-VM. Den norske lettvektsdobbeltsculleren ble nummer fire i forsøksløpet. Kun de tre raskeste båtene tok seg direkte til VM-kvartfinale i søndagens forsøksheat i østerrikske Linz.

  Brun og Strandli hang godt med halvveis, men begynt å tape mye tid. I mål var de 15 sekunder for sent til å knipe en topp tre-plass. Dermed må den norske duoen ut i oppsamlingsheat. (NTB)

  Brun og Strandli
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Solskjær forsvarer Pogba

  Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær ber Paul Pogba om å ikke endre spillestil, til tross for balltapet i forkant av Crystal Palaces 2–1-mål lørdag. Pogba mistet ballen da gjestene scoret vinnermålet langt inn i overtiden. – Jeg synes han vokste i løpet av kampen. Han vant ballen tilbake i forkant av vårt første mål og spiller noen gode pasninger. Vi vet at han ønsker ballen å motta ballen hele tiden, sier Solskjær ifølge Manchester Evening News.

  – Kanskje vi kunne ha spilt noen flere pasninger slik at de ikke hadde kommet på oss. Men det skjedde og de scoret et fint mål, sa Solskjær etter lørdagens tap. (NTB)

  Manchester United
  Foto: Andrew Yates / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal