Hopp til innhold

Verdens lengste tenniskamp måtte stoppes

Wimbledon-oppgjøret mellom John Isner og Nicolas Mahut måtte stoppes etter ti timer fordi alt dagslyset forsvant.

John Isner mot Nicolas Mahut

John Isner (nærmest) får inn et poeng mot Nicolas Mahut i det som er verdens lensgste tenniskamp.

Foto: SUZANNE PLUNKETT / Reuters

Nicolas Mahut

Nicolas Mahut tar seg en pause på nettkanten i den endeløse tenniskampen.

Foto: SUZANNE PLUNKETT / Reuters
Roger Federer

Roger Federer: Dette er utrolig tennis.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Amerikaneren og franskmannen ble rett og slett ikke ferdig med det femte og siste settet, og de måtte gi seg fordi mørket gjorde det umulig å spille videre.

Tenniskampen hadde da pågått i ti timer, og den forrige rekorden på seks timer og 33 minutter ble smadret. Dermed settes det av enda en dag til å spille ferdig kampen, som allerede har strukket seg over to dager.

Faktisk er siste sett allerede lengre enn det som før var regnet som tidenes lengste tenniskamp.

Spilte for fulle tribuner

Kampen ble stoppet på stillingen 59-59 i games i det femte settet uten at en vinner ble kåret, ifølge Wimbledon sine hjemmesider.

Kampen må dermed fortsettes i morgen. Spillerne forlot banen til stående ovasjoner fra en fullpakket 782-seters arena, hvor folk ropte «We want more!» (Vi vil ha mer).

Også andre skuelystne prøvde å få et glimt av den episke kampen fra takene eller utenfor arenagjerdet.

Det skal ikke ha vært avholdt en eneste toalettpause for spillerne.

Federer sjokkert

Tennislegende Roger Federer med 16 Grand Slam-titler var sjokkert over den episke kampen.

- Dette er villere enn noe jeg noengang har sett på en tennisbane, og jeg visste ikke om jeg skulle le eller gråte da jeg så dette. Man kan bare lure på hvordan kroppene deres har det nå. Dette er utrolig tennis, og selv om en av spillerne til slutt vil tape, vil begge være vinnere.

Han sier at begge spillerne antakelig var så fokuserte på å vinne denne førsterundekampen i Wimbledon at ingen av dem ble distrahert over hvor historisk oppgjøret er.

Flere rekorder knust

- Det er nok riktig å si at dette er den lengste offisielle tenniskampen i verdenshistorien, sier talsmann Nick Imison i det internasjonale tennisforbundet, ifølge AFP.

Også rekorden for antall games i en match er knust. Det er også rekorden for flest serve-ess i en kamp.

For ordens skyld: Dette ble resultatet i de fire ferdigspilte settene: Isner vant det første 6-4, før Mahut vant to sett 6-3 og 7-6, før Isner vant det fjerde med 7-6.

Top 10 - lengste tenniskamper i historien:

  1. 10 hours (Fortsatt i gang) -- John Isner v Nicolas Mahut - 2010 Wimbledon
  2. 6 hours 33 minutes -- Fabrice Santoro slo Arnaud Clement - 2004 French Open
  3. 6 hours 22 minutes -- John McEnroe slo Mats Wilander - 1982 Davis Cup
  4. 6 hours 21 minutes -- Boris Becker slo John McEnroe - 1987 Davis Cup
  5. 6 hours 4 minutes -- Horst Skoff slo Mats Wilander - 1989 Davis Cup
  6. 5 hours 59 minutes -- Radek Stepanek slo Ivo Karlovic - 2009 Davis Cup
  7. 5 hours 46 minutes -- Arnaud Clement slo Marc Rosset - 2001 Davis Cup
  8. 5 hours 45 minutes -- Mehdi Tahiri slo Gilles Muller - 2005 Davis Cup
  9. 5 hours 31 minutes -- Alex Corretja slo Hernan Gumy - 1998 French Open
  10. 5 hours 28 minutes -- Greg Holmes slo Todd Witsken - 1989 Wimbledon

Siste nytt

  • Kollen-beslutningen er tatt: Ingen femmil i 2025

    Det blir ingen tradisjonell femmil i Holmenkollen neste vinter. I stedet skal VM-heltene fra Granåsen ut på 10 og 20 kilometer i nasjonalanlegget i Oslo.

    Det ble besluttet da langrennskomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) møttes i slovenske Portoroz onsdag.

    Verdenscuprennene i Kollen neste sesong legges til 15. og 16. mars. Det er helgen etter at VM i Trondheim er avsluttet.

    Det har vært strid rundt planene om å skrote den tradisjonsrike femmila i Holmenkollen på terminlista for 2024/25. FIS har ikke ønsket en ny og kraftkrevende femmil uka etter at løperne har vært ute på samme distanse i VM.

    Nå er beslutningen om å legge inn kortere renn i Kollen tatt.

    Lørdag 15. mars skal det gås 20 kilometer fellesstart i fri teknikk, mens det er klart for 10 kilometer klassisk med individuell start søndag 16. mars.

    – Det blir fantastisk med verdenscuphelg i Holmenkollen rett etter VM. Vi får to dager med spennende konkurranser, sier landslagssjef i langrenn, Ulf Morten Aune, til NTB. (NTB)

    Verdenscup i Holmenkollen 2024
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Skiskytterprofilen Dorothea Wierer (34) fortsetter karrieren

    Onsdag kom bekreftelsen at Dorothea Wierer fortsetter karrieren som skiskytter. Hun tok også et oppgjør med rykter i sosiale medier.

    – Jeg prøver å ikke lese for mye av sosiale medier, men noen ganger er det umulig. Det har vært mange som har sagt at jeg har vært gravid, at jeg ikke har det i meg lenger eller at gjør det for pengene. Noen har også sagt at jeg kun gjør dette for å være på TV. Alt i alt er jeg en atlet og jeg gjør alltid mitt beste i det jeg gjør, sier Wierer til NRK.

    Wierer forteller at hun har tatt to måneder pause hvor hun har trent minimalt og levd «det vanlige» livet. Nå ser hun frem til å fortsette karrieren.

    – Jeg har akkurat bestemt meg, sammen med forbundet og mine trenere, at jeg fortsatt har det i meg. Jeg vil fortsette frem til OL i 2026, sier Wierer på pressekonferansen og fortsetter:

    – Det ville vært synd å avslutte karrieren på denne måten, sier Wierer.

    Sesongen 2023/2024 ble preget av sykdom og søvnvansker for 34-åringen. Etter VM, hvor en 10.-plass på den blandede stafetten ble det beste resultatet, valgte hun å hoppe av verdenscupsirkuset for å finne tilbake til seg selv, sier hun på pressekonferansen.

    – Jeg ser frem til å fortsette, sier Wierer.

    Denne sommeren skal hun jobbe som ekspert for Eurosport/Discovery under OL i Paris.

    Dorothea Wierer
  • Bekreftet: Trener Eirik Horneland forlenget kontrakten med Brann

    Fotballklubben Brann er enig med trener Eirik Horneland og resten av hans team om nye avtaler.

    Klubben melder selv om signeringene i sine mediekanaler.

    – Vi er veldig glade for at vi har fått med hele trenerteamet på nye og lengre kontrakter. Det er et unikt fellesskap i trenergruppen, og de fungerer veldig godt sammen, sier sportslig leder i Brann, Per-Ove Ludvigsen.

    – De har komplementære ferdigheter og samarbeider godt både på det menneskelige og det faglige. Det er en ambisiøs gruppe som vi er veldig fornøyd med å ha med oss i de kommende årene, legger han til.

    Hassan El Fakiri (toppspillerutvikler), Helge Haugen (fysisk trener), Dan Riisnes (keepertrener) og Daniel Nordheim Pedersen (analyse) har i likhet med Horneland forlenget avtalen ut 2026.

    – Det er en voldsom trivsel, og det er utrolig kjekt å jobbe med alle som er i Brann. Spillere, støtteapparatet, administrasjonen og styret. I tillegg er det en enorm entusiasme rundt klubben med folk som er lidenskapelig interessert. Den entusiasmen betyr mye, og det er utrolig kjekt å jobbe med her når klubben betyr så mye for så mange, sier Horneland.

    Han har vært i Brann siden 2020, først som assistenttrener for Kåre Ingebrigtsen. Deretter fikk Horneland selv jobben som sjef.

    – Det er dyktige folk i støtteapparatet, og vi har vokst nært hverandre. Det er flinke folk, og vi utfyller hverandre, så det er en fantastisk gjeng å jobbe med, sier Horneland.

    49-åringen har tidligere ledet Rosenborg og Haugesund samt Norges G18-landslag.

    (©NTB)

    Eirik Horneland etter kamp mot Strømsgodset.
    Foto: Oddgeir Øystese / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal