Hopp til innhold

Nadal vant Wimbledon for andre gang

Rafael Nadal tok kontroll fra første stund i søndagens Wimbledon-finale. Han vant tre strake sett og tok dermed sin åttende Grand Slam-tittel.

Rafael Nadal tok sin andre Wimbledon-seier i karrieren søndag ettermiddag. Spanjolen slo Tomas Berdych fra Tsjekkia med sifrene 6-3, 7-5, 6-4.

- Dette er mer enn jeg kunne drømme om. Det er helt utrolig, sa Rafael Nadal under premieutdelingen.

- Dette troféet skal plasseres midt i huset mitt, fortsatte spanjolen.

Ingen Federer

Veien lå åpen for Nadal etter at både Novak Djokovic og Roger Federer ble slått ut før finalen.

Men før han kunne inkassere sin åttende Grand Slam-tittel måtte Nadal slå mannen som sendte Djokovic og Federer ut av turneringen, Tomas Berdych.

- Det har vært to store uker for meg, men i dag fortjente Rafael å vinne, sa Berdych etter kampen.

Les: Berdych slo Djokovic

Les: Berdych slo Federer

Sterk fra start

For kanskje hadde Berdych tatt ut det han kunne gi i de to gigantmøtene tidligere i turneringen. Nadal tok det første settet greit 6-3, og virket klart sterkere fra første stund.

Nadal vant også de neste settet, denne gangen 7-5.

Berdych har kommet tilbake fra 0-2 to ganger i karrieren, men det var ikke mot Rafael Nadal.

Tre strake til seier

I tredje sett fikk Nadal en stor sjanse på stillingen 4-5. On han brøt. ville han vinne. Spanjolen viste fram fantastisk tennis i flere av ballvekslingene, men Berdych svarte, og tok ledelsen 40-30.

Da slo Nadal til. Spanjolen vant tre strake ballvekslinger, og tok sin andre Wimbledon-tittel.

Siste nytt

 • Regjerende NBA-mestere Nuggets slått ut

  Regjerende mestere Denver Nuggets ble natt til mandag slått ut av NBA-sluttspillet. Minnesota Timberwolves er videre til sin andre semifinale noensinne.

  Gjestene fra Minneapolis lå under med 15 poeng etter at kampen var halvspilt. Ledet av Karl-Anthony Towns, som endte med 23 poeng og 12 returer, kjempet de seg tilbake i kampen. Før siste periode startet, var Nuggets' ledelse kuttet til bare ett poeng.

  Timberwolves-stjerna Anthony Edwards hadde en tøff dag på jobben og endte med bare 16 poeng og treff på 6 av 24 skudd, men stillingen endte likevel 98–90 i gjestenes favør, og Timberwolves er dermed videre til sin første semifinale siden 2004, og bare den andre i lagets historie.

  – Dette var en lagprestasjon. Når den største stjerna deres slet, så stilte resten av laget opp, sier ekspert og NBA-legende Charles Barkley om Timberwolves-seieren.

  I semifinalen i den vestlige konferansen skal Timberwolves bryne seg på Dallas Mavericks, som natt til søndag slo Oklahoma City Thunder. I den østlige konferansen skal Boston Celtics møte Indiana Pacers, som natt til mandag slo ut New York Knicks.

  m_y7fbC1hi4
  Foto: AP
 • Pacers til NBA-semifinale – knuste Knicks

  Anført av Tyrese Haliburton kjørte Indiana Pacers over New York Knicks i Madison Square Garden og tok seg til semifinale i NBA-sluttspillet.

  Med 130-109-seier er det Pacers som får møte toppseedede Boston Celtics i semifinale etter å ha gitt Knicks sjokkbehandling fra start i den 7. og avgjørende kvartfinalekampen.

  Pacers traff med 29 av 38 skudd i første halvdel. Det gir uttelling på 76,3 prosent, det høyeste i en sluttspillkamp siden statistikken først ble ført i 1997. Gjestene ledet 70-55 halvveis.

  Resten av veien dro Pacers fra hver gang Knicks prøvde å ta seg inn i kampen. Pacers er i semifinale for første gang på ti år.

  – Jeg sa til spillerne at om man vinner 7. kamp i Madison Square Garden så har man skrevet historie, sa trener Rick Carlisle.

  E0lUvz1Xp6w
  Foto: AP
 • Skuffet Ødegaard med tale til fansen

  Arsenals kaptein Martin Ødegaard takket fansen etter at det endte med en andreplass i Premier League.

  – Vi er nok alle litt skuffet nå. Vi har ventet lenge på seieren og er så nære, men jeg er så stolt av laget, alle i klubben, fansen og progresjonen vi har hatt, sier nordmannen i et intervju på stadionmatta.

  Deretter forteller han om forskjellen han opplever det har vært i klubben siden han kom til Arsenal i 2021.

  – Vi har endret klubben og jeg tror alle tror på oss nå. For å være ærlig så kan jeg ikke vente med å komme i gang igjen etter pausen, og gjøre alle dere enda gladere. Det er det store målet.

  Martin Ødegaard etter Arsenals kamp mot Everton i sesongavslutningen i Premier League. Arsenal vant 2-1, men endte på annenplass, ett poeng bak Manchester City.

Sendeplan

Kl. Program Kanal