Løperne krever endringer i Kollen: – Direkte farlige løyper

HOLMENKOLLEN (NRK.no): Verdenscupleder Kaisa Mäkäräinen er nådeløs etter torsdagens skiskyttersprint i Holmenkollen. Hun mener løypene var farlige, og får støtte av Tora Berger.

Kajsa Mäkäräinen har nå kun seks poengs forsprang på Tora Berger i verdenscupen etter finnens 23-plass på sprinten i Holmenkollen.

Kaisa Mäkäräinen hadde lite fint å si om foholdene i Holmenkollen etter torsdagens sprint.

Den finske skiskytteren leder fortsatt verdenscupen, men tapte verdifulle poeng til Tora Berger etter en svært skuffede 23.-plass torsdag. Berger kom på andreplass.

Etter løpet var begge enige om at løypene i Holmenkollen var uakseptabelt dårlige.

– Jeg følte meg bra i dag, selv om det er de verste løypene jeg har gått i denne sesongen. Det var ikke bra preparert, det må jeg ærlig innrømme, sier Mäkäräinen til NRK.no.

Farlige utforkjøringer

Berger og Domratsjeva 2

Heller ikke Tora Berger eller Darja Domratsjeva var fornøyde med løypene i Holmenkollen under torsdagens sprint. Domratsjeva vant foran Berger. Amerikanske Susan Dunklee endte på tredjeplass.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Hun er oppgitt over sine fire bom og innrømmer at det ødela mye, men den finske skiskytterstjernen klarer ikke å la være å skylde på forholdene.

– Det var altfor bløtt i løypa. Noen av utforkjøringene var direkte farlige. Det mistet jeg mye fart på, sier Mäkäräinen oppgitt.

Tora Berger skjøt feilfritt og tok en viktig pallplass, men heller ikke hun var fornøyd med løypene i nasjonalanlegget.

– Enkelte steder var det ganske håpløst å gå på ski, innrømmer Norges beste kvinnelige skiskytter.

Den oppfatningen delte også torsdagens hviterussiske vinner Darja Domratsjeva.

– Det er de mest ekstreme forholdene denne sesongen. Det var ikke morsomt, sier Domratsjeva til NRK.no.

– Dårlig dag på jobben

Før torsdagens løp saltet arrangøren løypa i håp om å gjøre den fastere, men utover dagen ble det klart at det ikke hadde gitt noen effekt. I hvert fall ikke en ønsket effekt. For det ble bare bløtere og bløtere.

Fanny Welle-Strand Horn falt i en av de verste bakkene. Fallet kostet henne kanskje en plass på pallen.

– Jeg hektet i snøkanten. Det var fryktelig løst. Jeg tror saltemannskapene har hatt en dårlig dag på jobb for det var ufattelig ræva forhold der ute, sier Horn til NRK.no.

Berger: – Dette må ordnes

Nå forventer Tora Berger at forholdene bedres før lørdagens jaktstart. Der tar hun trolig over sammenlagtledelsen i verdenscupen, hun ligger nå bare seks poeng bak Mäkäräinen som starter over ett minutt bak Berger.

– De bør få ordnet dette. Det er mye morsommere å gå på ski når det er gode forhold enn sånn som det var i dag. Jeg regner de (arrangøren, journ.anm.) har lyst til å få orden på dette, sier Berger.

Darja Domratsjeva fra Hviterussland vant løpet foran Tora Berger og amerikanske Susan Dunklee.

Siste nytt

 • Første seier på over tre år

  Mark Cavendish spurtet ned Jasper Philipsen og vant den andre etappen av Tour of Turkey. Dermed tok briten sin første seier på over tre år, og viste takter av gammelt slag.

  35-åringen som står med blant annet 30 etappeseire i Tour de France, har slitt de siste årene med sykdom og skade, og hans forrige seier kom under etapperittet Dubai Tour i februar i 2018.

  Før sesongen signerte han for det belgiske laget Deceuninck-Quick Step, laget han syklet for i perioden fra 2013 til og med 2015.

  Også det norske profflaget Uno-X Pro Cycling er med i det tyrkiske etapperittet. Kristoffer Halvorsen ble nummer to på søndagens åpningsetappe, og Søren Wærenskjold passerte som nummer ti over målstreken på mandagens etappe.

  Cavendish
  Foto: David Stockman / AFP
 • Godsets nye trener: – Klovneklubb

  Strømsgodsets nye trenerduo Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen møtte i dag pressen utenfor Marienlyst. «BP» Ingebretsen var ærlig på at den siste uka har vært utfordrende for alle med hjertet i Drammen.

  – Det har ikke vært noen god situasjon. Jeg har ikke vært direkte involvert, men for meg, sett utenfra så er Strømsgodset nå en klovneklubb. Så det er det vi må ta tak i nå. Samle spillerne som vi sier. Vi starter med dette i dag. Hva hver enkelt spiller kan bidra med. Nå må vi stå sammen, alle sammen, sier han til NRK.

  Wibe-Lund var assistenttrener under Henrik Pedersen, mens Ingebrigtsen er tidligere hovedtrener i klubben.

  Wibe-Lund sier at han tok jobben på én betingelse: At «BP» også sa ja. Nå ser han framover.

  – Første pri er å bygge det opp igjen. For meg hadde det vært veldig vanskelig å tro på dette uten å ha med de folka som jeg vet har kapasiteten og det riktige verktøyet til å begynne den prosessen som Godset skal gjennom nå. Om det blir et lengre perspektiv vil tiden vise, sier han.

  Eliteserien fotball, menn (1. Runde): Strømsgodset - Haugesund (3-2)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Rekker ikke PSG

  Bayern Münchens stjernespiss Robert Lewandowski gjennomførte mandag sin første trening med løp etter kneskaden som har satt ham ut av spill en stund.

  Lewandowski pådro seg kneskaden under landslagsoppholdet for Polen mot Ungarn 25. mars.

  Bayern München opplyser ikke om når toppscoreren i Bundesliga kan spille igjen, men at han ikke er aktuell til tirsdagens returmøte i mesterligaen borte mot Paris Saint-Germain. Det franske laget vant det første møtet i München 3–2.

  Lewandowski har vært ute i de tre siste kampene. Lørdag møter Bayern München tredjeplasserte Wolfsburg i Bundesliga. (NTB)

  Robert Lewandowski
  Foto: Christof Stache / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal