Hopp til innhold

Løperne krever endringer i Kollen: – Direkte farlige løyper

HOLMENKOLLEN (NRK.no): Verdenscupleder Kaisa Mäkäräinen er nådeløs etter torsdagens skiskyttersprint i Holmenkollen. Hun mener løypene var farlige, og får støtte av Tora Berger.

Kajsa Mäkäräinen har nå kun seks poengs forsprang på Tora Berger i verdenscupen etter finnens 23-plass på sprinten i Holmenkollen.

Kaisa Mäkäräinen hadde lite fint å si om foholdene i Holmenkollen etter torsdagens sprint.

Den finske skiskytteren leder fortsatt verdenscupen, men tapte verdifulle poeng til Tora Berger etter en svært skuffede 23.-plass torsdag. Berger kom på andreplass.

Etter løpet var begge enige om at løypene i Holmenkollen var uakseptabelt dårlige.

– Jeg følte meg bra i dag, selv om det er de verste løypene jeg har gått i denne sesongen. Det var ikke bra preparert, det må jeg ærlig innrømme, sier Mäkäräinen til NRK.no.

Farlige utforkjøringer

Berger og Domratsjeva 2

Heller ikke Tora Berger eller Darja Domratsjeva var fornøyde med løypene i Holmenkollen under torsdagens sprint. Domratsjeva vant foran Berger. Amerikanske Susan Dunklee endte på tredjeplass.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Hun er oppgitt over sine fire bom og innrømmer at det ødela mye, men den finske skiskytterstjernen klarer ikke å la være å skylde på forholdene.

– Det var altfor bløtt i løypa. Noen av utforkjøringene var direkte farlige. Det mistet jeg mye fart på, sier Mäkäräinen oppgitt.

Tora Berger skjøt feilfritt og tok en viktig pallplass, men heller ikke hun var fornøyd med løypene i nasjonalanlegget.

– Enkelte steder var det ganske håpløst å gå på ski, innrømmer Norges beste kvinnelige skiskytter.

Den oppfatningen delte også torsdagens hviterussiske vinner Darja Domratsjeva.

– Det er de mest ekstreme forholdene denne sesongen. Det var ikke morsomt, sier Domratsjeva til NRK.no.

– Dårlig dag på jobben

Før torsdagens løp saltet arrangøren løypa i håp om å gjøre den fastere, men utover dagen ble det klart at det ikke hadde gitt noen effekt. I hvert fall ikke en ønsket effekt. For det ble bare bløtere og bløtere.

Fanny Welle-Strand Horn falt i en av de verste bakkene. Fallet kostet henne kanskje en plass på pallen.

– Jeg hektet i snøkanten. Det var fryktelig løst. Jeg tror saltemannskapene har hatt en dårlig dag på jobb for det var ufattelig ræva forhold der ute, sier Horn til NRK.no.

Berger: – Dette må ordnes

Nå forventer Tora Berger at forholdene bedres før lørdagens jaktstart. Der tar hun trolig over sammenlagtledelsen i verdenscupen, hun ligger nå bare seks poeng bak Mäkäräinen som starter over ett minutt bak Berger.

– De bør få ordnet dette. Det er mye morsommere å gå på ski når det er gode forhold enn sånn som det var i dag. Jeg regner de (arrangøren, journ.anm.) har lyst til å få orden på dette, sier Berger.

Darja Domratsjeva fra Hviterussland vant løpet foran Tora Berger og amerikanske Susan Dunklee.

Siste nytt

 • Lahm boikottar VM i Qatar

  Tidlegare Bayern München- og Tyskland-stjerne Phillip Lahm seier i eit større intervju med Kicker at han ikkje vil dra til VM i Qatar.

  Han er organisasjonsleiar for EM i Tyskland i 2024.

  – Menneskerettane bør spele ei stor rolle i tildelinga av meisterskap. Når eit land som er blant dei dårlegaste der, tek du til å tenke på kriteria som blei brukt. Det bør ikkje skje igjen i framtida, seier Lahm.

  philip lahm
  Foto: MURAD SEZER / AP
 • 18 månader utestenging for fyllekøyring

  Den koreanske skøytesprintaren Kim Min-seok (23) er utestengd frå idretten i 18 månader for å ha krasja med bil i fylla.

  Han krasja inn i betongskiljet mellom køyrebana og fortauet då han køyrde tre lagkameratar heim att frå ein fest i treningssenteret utanfor Seoul, melder nyheitsbyrået Yonhap.

  Kim tok bronse på 1500 meter i OL både i 2018 og i år, og tok også sølv i lagtempo i 2018.

  Men utestenginga er over i god tid før OL i Cortina og Milano i 2026.

  - Likevel kan ei så lang utestenging få følgjer for karrieren, seier Kim Seong-cheol, leiar i disiplinærkomiteen i forbundet.

  Landslagstrenar Kim Jin-su blei i same saka utestengd i eitt år for «ikkje å ha passa på utøvarane sine godt nok».

  Kim Min-seok
  Foto: Ashley Landis / AP
 • Tøffare kamp for Klaesson

  Leeds har forsterka stallen på keeperplass ved å hente inn rutinerte Joel Robles (32) frå Betis.

  32-åringen skreiv tysdag under på ein eittårskontrakt for Premier League-klubben. Robles' kontrakt med Betis gjekk ut etter førre sesong, og dermed kunne han hentast utan overgangssum.

  Leeds har frå før målvaktene Illan Meslier og Kristoffer Klaesson i A-stallen. Nordmannen, som har stått éin Premier League-kamp for klubben, må belage seg på hardare konkurranse med Robles på plass.

  Spanjolen har tidlegare spilt for Atlético Madrid, Rayo Vallecano, Wigan og Everton, så han er godt kjent med den engelske ligaen frå før.

  Joel Robles
  Foto: Miguel Morenatti / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste