Hopp til innhold

Etter 20 strake seirer – så kom fiaskoen

Han har vunnet de 20 siste konkurransene han har stilt opp i. Men torsdag klarte ikke stavhopper Renaud Lavillenie åpningshøyden og ble helt uten resultat.

Renault Lavillenie har vært verdens suverent beste stavhopper de siste årene. Men på DN-galan i Stockholm torsdag klarte han ikke åpningshøyden. Han rev tre ganger på 5,60.

Renaud Lavillenie skulle bare over åpningshøyden på for ham lette 5,60. Men det ble tre riv for storfavoritten

Lavillenie har vært verdens suverent beste stavhopper de siste årene. Men på DN-galan i Stockholm torsdag klarte han ikke åpningshøyden, og ble uten resultat for første gang i manns minne.

– Dette er sport, og man kan ikke bestille resultater. Det var ikke lett her – det var kaldt og det blåste og var ufyselig. Det behersket jeg ikke i dag, sa den franske olympiamesteren og tredoble europamesteren til NRK.

Han rev tre ganger på 5,60 – en høyde som for ham skal være lett match.

Vinner ble greske Konstantinos Filippidis – på 5,60, det samme som Lavillenie valgte som åpningshøyde.

Nylig ble han europamester for tredje gang på rad med 5,90 meter. I Diamond League har han vunnet fem konkurranser tidligere i år og har allerede vunnet suverent sammenlagt. Totalt har han vunnet 23 Diamond League-konkurranser.

Men i Stockholm var han iallfall i godt selskap – fem av de ti deltakerne rev på sine første høyder og ble stående uten resultat.

– Jeg følte at jeg gjorde mitt beste, og kan egentlig ikke forklare hvorfor det ikke gikk, sa han.

– Men sesongen er ikke over, og jeg håper å komme sterkere tilbake, sa franskmannen som tidligere i år satte verdensrekord med 6,16 meter innendørs. I år har han 5,92 utendørs.

Siste nytt

 • Gattuso ferdig som Valencia-manager

  Gennaro Gattuso er ferdig som manager for den spanske fotballklubben Valencia etter sju måneder i jobben.

  Italieneren ble ansatt i juni i fjor, og var da klubbens femte permanente trener siden september 2019.

  Italienerens kontrakt var på to år, men etter bare litt over sju måneder må klubben igjen ut på trenerjakt, opplyser Valencia på sine nettsider.

  Valencia ligger på 14.-plass etter 18 kamper med bare fem seirer. De siste sesongene har Valencia vært langt unna de fremste plasseringene i La Liga. Klubben ble sist seriemester i 2004. (NTB)

  Gattuso
  Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP
 • NHL-legenden Bobby Hull er død

  Det canadiske ishockeyikonet Bobby Hull er død, 84 år gammel. Han vant Stanley Cup med Chicago Blackhawks i 1961.

  Hull er av mange sett på som en av de beste målscorerne i NHL-historien og ble toppscorer sju ganger siden debuten i 1957. Han ledet Chicago-klubben til Stanley Cup-tittelen i 1961.

  Det var hans tidligere klubb Chicago Blackhawks som mandag opplyste om hans bortgang. Dødsårsaken er ikke kjent.

  Hull er stadig Blackhawks' toppscorer i sluttspillsammenheng med sine 62 mål. Hull ble innlemmet i Hall of Fame i 1983 og fikk sitt draktnummer 9 fredet i Blackhawks samme år.

  Han scoret over 30 mål i 13 sesonger på rad. Totalt ble det 610 mål og 560 målgivende pasninger på litt over 1000 NHL-kamper.

  Obit-Bobby Hull Hockey
  Foto: Amr Alfiky / AP
 • Danmarks håndballhelter hyllet av gigantisk folkehav

  De danske håndballstjernene som gikk til topps i VM ble mandag ettermiddag møtt av elleville tilskuere som ville ha en bit av sine helter.

  Seansen foregikk utenfor rådhuset i København, og tusenvis hadde møtt opp.

  – Det er en kjempeopplevelse, men blir «blown away», sier håndballprofil Mikkel Hansen ifølge danske TV 2.

  Danmark
  Foto: MADS CLAUS RASMUSSEN / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste