Etter 20 strake seirer – så kom fiaskoen

Han har vunnet de 20 siste konkurransene han har stilt opp i. Men torsdag klarte ikke stavhopper Renaud Lavillenie åpningshøyden og ble helt uten resultat.

Renault Lavillenie har vært verdens suverent beste stavhopper de siste årene. Men på DN-galan i Stockholm torsdag klarte han ikke åpningshøyden. Han rev tre ganger på 5,60.

Renaud Lavillenie skulle bare over åpningshøyden på for ham lette 5,60. Men det ble tre riv for storfavoritten

Lavillenie har vært verdens suverent beste stavhopper de siste årene. Men på DN-galan i Stockholm torsdag klarte han ikke åpningshøyden, og ble uten resultat for første gang i manns minne.

– Dette er sport, og man kan ikke bestille resultater. Det var ikke lett her – det var kaldt og det blåste og var ufyselig. Det behersket jeg ikke i dag, sa den franske olympiamesteren og tredoble europamesteren til NRK.

Han rev tre ganger på 5,60 – en høyde som for ham skal være lett match.

Vinner ble greske Konstantinos Filippidis – på 5,60, det samme som Lavillenie valgte som åpningshøyde.

Nylig ble han europamester for tredje gang på rad med 5,90 meter. I Diamond League har han vunnet fem konkurranser tidligere i år og har allerede vunnet suverent sammenlagt. Totalt har han vunnet 23 Diamond League-konkurranser.

Men i Stockholm var han iallfall i godt selskap – fem av de ti deltakerne rev på sine første høyder og ble stående uten resultat.

– Jeg følte at jeg gjorde mitt beste, og kan egentlig ikke forklare hvorfor det ikke gikk, sa han.

– Men sesongen er ikke over, og jeg håper å komme sterkere tilbake, sa franskmannen som tidligere i år satte verdensrekord med 6,16 meter innendørs. I år har han 5,92 utendørs.

Siste nytt

 • Zucca er ett tap unna sesongslutt

  Mats Zuccarello og hans Minnesota Wild tapte 0-3 for Vancouver Canucks i NHL-sluttspillet etter svakt overtallsspill. Ett tap til, så er sesongen over.

  Wild vant den første kampen i førsterundeoppgjøret i best av fem, men har nå tapt de to siste. Torsdag scoret Brock Boeser Canucks' ledermål i overtallsspill i midtperioden. Antoine Roussel doblet ledelsen tidlig i 3. periode, mens Elias Pettersson satte punktum med et nytt overtallsmål i sluttminuttene.

  NHL: Western Conference Qualifications-Vancouver Canucks at Minnesota Wild
  Foto: Perry Nelson / Reuters
 • Wolves møter Sevilla i kvartfinalen

  Wolverhampton er klare for kvartfinale i europaligaen. Der møter de Sevilla, som vant sin kamp mot Roma tidligere torsdag kveld. Kvartfinalebilletten fikk de etter at de vant 2–1 sammenlagt over Omar Elabdellaouis Olympiakos.

  Laget scoret tidlig mot den greske seriemesteren og sto senere imot et til dels voldsomt press fra Elabdellaoui og hans lagkamerater. Laget fikk også hjelp fra VAR-dommerne da Olympiakos fikk ballen i mål.

  Åttedelsfinalen mellom Basel og Eintracht Frankfurt ble spilt samtidig, og den endte 4–0 sammenlagt. Dermed er Basel også videre. De møter Sjakhtar Donetsk i kvartfinalen.

  Britain Soccer Europa League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Søderlund ble tomålsscorer

  Alexander Søderlund ble tomålsscorer og matchvinner da Häcken vant 2-1 over Norrköping.

  Det første målet kom etter 16 minutter og det andre scoret han 63 minutter ut i kampen.

  Alexander Söderlund innehar 5. plass med 21. poeng etter 13. spilte kamper. Norrköping ligger på 2. plass med 25. poeng.

  C6is
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg

Sendeplan

Kl. Program Kanal