Varsler full bjelleklang mot Serbia

Forbudet mot å ta med kubjeller på håndballkamp i Beograd er opphevet. – Arrangørene har vel skjønt at norske fans oppfører seg pent, sier Håndballens Venner.

Håndballens Venner

I fjor, under EM i Serbia, fikk ikke Håndballens Venner lov til å ha med seg sine karakteristiske kubjeller. Nå er forbudet opphevet.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Vi har hatt et telefonmøte med sikkerhetssjefen i Kombank Arena, og har fått beskjed om at vi får lov til å ta med oss alt vi vil av kubjeller og flagg, sier Sigvard Magelssen til NRK.

Magelssen er nestleder i supporterforeningen Håndballens Venner, samme forening som under fjorårets EM ble nektet å ta med seg kubjeller på kamp. Under Norges innledende i Zrenjanin fikk supporterne lov til å ha med seg bjeller, mens det var forbud under kampene som gikk i Novi Sad.

– I fjor fikk vi lov til å ha med ti kubjeller inn i Kombank Arena, og de måtte inspiseres og godkjennes. Jeg regner med arrangørene har sett at norske fans oppfører seg bra, sier Magelssen.

Les også: Frykter serberne vil bruke laser mot Norge

Nå varsler nestlederen at de norske supporterne vil gi den serbiske hjemmefansen har kamp på tribunen.

– Det er liksom bjellene som er vårt symbol. De har fulgt oss i tjuefem år. Det er viktigst at Norge vinner på banen, men vi skal gjøre vårt på tribunen.

Men billig blir det ikke. Mens hjemmefansen går inn for snaue femten norske kroner, må de norske ut med nærmere fem hundre norske kroner.

– Det er vel en tolv tusen serbere som går inn omtrent gratis, men vi skal gi dem kamp, avslutter Magelssen.

Siste nytt

 • Knepen Chelsea-seier

  Det så lenge vanskelig ut for Chelsea å bryte ned Fulham. Men Mason Mount reddet sine lagkamerater da han satte 1-0 sent i andre omgang.

  Fra før hadde Antonee Robinson fått rødt kort, uten at det hjalp nevneverdig for Chelsea.

  Timo Werner startet på benken, og var nære å punktere. Men alene med keeper bredsidet han ballen utenfor.

  Lampard
  Foto: Mike Hewitt / AFP
 • Frankrike vann igjen

  Frankrike slo greit Austerrike 35-28 i Norges gruppe laurdag kveld, og tok eit stort steg mot gruppesiger. Dei slo Norge 28-24 i første kamp torsdag.

  Norge møter Sveits seinare i kveld, og Austerrike måndag.

  Frankrike jubler for håndballseier
  Foto: Anne-christine Poujoulat / AFP
 • Viktig spiller ute for Norge

  Forsvarssjef Petter Øverby er ikke med i den norske kamptroppen som møter Sveits i kveld. Han sliter med mageproblemer, bekrefter lege Thomas Torgalsen til TV3.

  Landslagssjef Christian Berge sa tidligere lørdag at to spillere hadde magetrøbbel, men ville ikke si hvem. Landslagslegen sier Magnus Jøndal var den andre spilleren, men han er friskmeldt.

  – Jeg er litt overrasket over at det kommer nå. Det startet allerede på onsdag, forteller Torgalsen, og forklarer at det ikke er noen sammenheng mellom de som er syke.

  Også Christian O'Sullivan var ute med mageproblemer, men er nå tilbake. Alle spillerne har testet negativt for covid-19.

  Heller ikke Eivind Tangen, Espen Christensen og Simen Holand Pettersen er utelatt fra kveldens kamptropp.

  J2WYlSEa1qQ
  Foto: IHF / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal