Varsler full bjelleklang mot Serbia

Forbudet mot å ta med kubjeller på håndballkamp i Beograd er opphevet. – Arrangørene har vel skjønt at norske fans oppfører seg pent, sier Håndballens Venner.

Håndballens Venner

I fjor, under EM i Serbia, fikk ikke Håndballens Venner lov til å ha med seg sine karakteristiske kubjeller. Nå er forbudet opphevet.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Vi har hatt et telefonmøte med sikkerhetssjefen i Kombank Arena, og har fått beskjed om at vi får lov til å ta med oss alt vi vil av kubjeller og flagg, sier Sigvard Magelssen til NRK.

Magelssen er nestleder i supporterforeningen Håndballens Venner, samme forening som under fjorårets EM ble nektet å ta med seg kubjeller på kamp. Under Norges innledende i Zrenjanin fikk supporterne lov til å ha med seg bjeller, mens det var forbud under kampene som gikk i Novi Sad.

– I fjor fikk vi lov til å ha med ti kubjeller inn i Kombank Arena, og de måtte inspiseres og godkjennes. Jeg regner med arrangørene har sett at norske fans oppfører seg bra, sier Magelssen.

Les også: Frykter serberne vil bruke laser mot Norge

Nå varsler nestlederen at de norske supporterne vil gi den serbiske hjemmefansen har kamp på tribunen.

– Det er liksom bjellene som er vårt symbol. De har fulgt oss i tjuefem år. Det er viktigst at Norge vinner på banen, men vi skal gjøre vårt på tribunen.

Men billig blir det ikke. Mens hjemmefansen går inn for snaue femten norske kroner, må de norske ut med nærmere fem hundre norske kroner.

– Det er vel en tolv tusen serbere som går inn omtrent gratis, men vi skal gi dem kamp, avslutter Magelssen.

Sportsnyheter

Målvakt i sjokk da glassplate falt på banen: – Jeg greide ikke å reagere

Bare flaks hindret personskade da en glassplate falt ned på banen like før håndballkampen mellom Sverige og Ungarn.

Stöckl tok ansvar etter norsk kaosåpning: – Det ble for mye for meg

Daniel-André Tande ble sendt i ambulanse etter et stygt fall. Det preget landslagssjefen såpass at han gjorde en tabbe som kostet Johann André Forfang finaleomgangen.

Siste nytt

 • Ødegaard benket da Real tapte

  Martin Ødegaard har startet de to siste kampene for Real Madrid. Lørdag måtte han finne seg i å starte på benken, da Los Blancos tok imot Alavés.

  Real har ikke hatt noen drømmestart på sesongen, men kunne tette igjen luka opp til Real Sociedad og Atlético Madrid med seier lørdag.

  Slik gikk det derimot ikke. Et tidlig Alavés i hver sin omgang sørget for at hjemmelaget lå under 2–0 da Ødegaard entret banen etter 70 minutter.

  Nordmannen slo corneren som til Casemiro til slutt fikk satt i mål, men det holdt ikke. Dermed røk Real Madrid på sitt tredje tap denne sesongen, og er plassert på fjerdeplass. De har seks poeng opp til de to i tet.

  8nSAvFKcDG0
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Magnus Carlsen til finale

  Magnus Carlsen spilte 2-2 i den siste semifinaleduellen mot russiske Jan Nepomnjasjtsjij. Dermed er nordmannen klar for finale i Champion Chess Tour. Carlsen ledet foran lørdagens møte. I finalen møter han amerikanske Wesley So.

  Magnus Carlsen
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • Leeds med kruttsterk borteseier

  Nyopprykkede Leeds tok en sterk borteseier med 1-0 over Everton lørdag. Brasilianeren Raphinha avgjorde med et langskudd etter en sjansefest av de sjeldne. Leeds er etter lørdagens seier oppe på 11.-plass.

  Leeds United's Raphinha
  Foto: Jon Super / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal