Knutsen med dommertirade: – Skremmende at vi er på så ulike planeter

HamKam ledet 2–0 til pause. En halv omgang senere ledet Bodø/Glimt 4-2, men til slutt endte det uavgjort i en fotballkamp av de helt sjeldne. Etterpå raste Kjetil Knutsen.

Kjetil KNutsen

RASTE: Kjetil Knutsen.

– Det er en del andre ting som ikke er på et nivå som representerer det som skal være norsk eliteserie. Det må jeg si jeg er skuffet over, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til NRK etter kampen.

– Tenker du nå på eget lag?

– Nei, jeg er kjempefornøyd med eget lag. Men de som leder kampen i dag er på et uhyre svakt nivå.

– Hva mener du konkret at de burde grepet fatt i?

– Jeg håper jo dere ser kampen. Ser situasjonene som skjer inne i feltet på lange kast. Jeg tror hver eneste situasjon er frispark. Du må jo legge listen et sted. Det er jo ikke en krig inni der. Det er greit at vi skal konkurrere med tøffe dueller, men det må jo settes en standard for hvor tingene er, sier han, og fortsetter:

– Det er helt, helt skremmende at vi er på så ulike planeter med tanke på å i hvert fall ta de tingene som skal tas. Det synes jeg stykker opp kampen og er veldig skuffende.

Dommeren: – Veldig overrasket

Til NRK forteller hoveddommer Sigurd Smehus Kringstad at han ikke kjenner seg igjen i kritikken fra Glimt-treneren.

– Jeg blir veldig overrasket når han kommer ned i garderoben og konfronterer meg med det etter kampen. Jeg opplever ikke at det er noe som helst underveis i kampen eller at det er noe galt med lista. Det er en fotballkamp og den blir spilt på en bra måte, tenker jeg.

Kringstad fremhever at han er opptatt at de er en del av en prestasjonskultur.

– Der skal vi ha takhøyde og det er helt greit. Samtidig tenker jeg at det er lurt at vi tar en pust i bakken og møter hverandre med hvilepuls, slik at det er rom for å skape en konstruktiv dialog. Det er egentlig det viktigste.

Ifølge dommeren var det først etter kampen at han fikk tilbakemeldinger på lista i kampen.

– Det er ikke en stygt spilt kamp i det hele tatt. Derfor blir jeg veldig overrasket over den krasse kritikken som kommer.

Eliteserien 2023: Hamkam - Bodø/Glimt

KAMPENS DOMMER: Fredrik Bjørkan (venstre) var borte hos dommer Sigurd Smehus Kringstad og assistentdommer Imran Tariq etter den første omgangen.

HamKam fikk drømmestart

Etter at Viking måtte nøye seg med ett poeng mot Vålerenga lørdag, hadde Glimt mulighet til å skaffe seg en liten luke i toppen av Eliteserien.

Søndagens kamp mot HamKam ble en av de mest elleville i Eliteseriens historie.

Kun 40 sekunder var spilt da HamKam tok ledelsen. Pål Alexander Kirkevolds skudd gikk i stolpen og ut i ryggen på Glimt-keeper Nikita Haikin – og akkurat over målstreken.

Jens Martin Gammelby økte til 2–0 halvveis i omgangen og det var også stillingen til pause, til tross for enorme Glimt-sjanser mot slutten av omgangen.

– Vi har skapt nok og vi har god tid enda. Vi må ikke miste hodet og ha tro på vår retning, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen til TV 2 i pausen.

UAVGJORT: I en helt utrolig fotballkamp endte det til slutt 4–4.

Den første halvdelen av den andre omgangen ble ren Glimt-propaganda.

Amahl Pellegrino reduserte i det 49. minuttet og samme mann utlignet med et sylfrekt frispark fra spiss, spiss vinkel i kampens 61. minutt. Frisparket ble tatt bare en meter ut fra dødlinja, og Pellegrino vartet opp med en lekker lobb over alle spillerne og i mål.

– Det er bare én som tenker at det der er mulig og det er Amahl Pellegrino selv. Han prøver jo på det også. Det er det verste av alt, sa TV 2s kommentator Endre Olav Osnes

– En klassiker

Glimt ga seg ikke med det. Patrick Berg scoret med to strålende skudd i kampens 66. og 68. minutt og plutselig gikk det mot en komfortabel Glimt-seier.

– Selv etter deres skyhøye standarder er denne halve omgangen noe av det beste jeg har sett fra Bodø/Glimt. Som de spiller fotball, sa TV 2s ekspertkommentator Simen Stamsø Møller.

TO MÅL: Patrick Berg scoret to mål på tre minutter.

Kampen virket avgjort, men så fikk HamKam hjørnespark. I kampens 71. minutt reduserte Kristian Onsrud, via Glimts Brede Moe. Tre minutter senere utlignet Brynjar Ingi Bjarnason med en enkel heading inne foran mål etter et nytt hjørnespark.

– Du får jo ikke skrevet et villere manus enn det vi har sett her, sa Osnes.

– Det er 20 minutter igjen og vel så det. Det er en klassiker, supplerte Møller.

Glimt presset på og var nær en scoring i sluttminuttene, men heroisk forsvarsspill gjorde at den utrolige kampen i Hamar endte 4–4.

Fullt liv i gullkampen

Med ett poeng til hvert av lagene er Glimt tilbake på tabelltoppen, men kun foran Viking på bedre målforskjell. Med helgens runde er nå to tredeler av sesongen gjennomført for topplagene og begge de to lagene står med 45 poeng på 20 kamper.

Like bak jakter Tromsø. Det kan de blant annet takke Jakob Napoleon Romsaas for.

19-åringen vartet opp med et lekkert brassespark da han sendte Tromsø i ledelsen mot Rosenborg søndag, i en kamp som Tromsø til slutt vant 3–1.

Det gjør at Tromsø nå bare er tre poeng bak de to lagene på toppen av tabellen. Bak dem igjen vant både Molde og Brann sine kamper, som gjør at de er henholdsvis åtte og ni poeng bak Bodø/Glimt og Viking.

• Bare lettøl på Englands EM-åpning

Politiet i Gelsenkirchen tar øl-grep for å unngå bråk i EM-kampen mellom England og Serbia søndag.

De to lagenes tilhengere får kun kjøpe lettøl med alkoholprosent på 2,5 på stadion. Dessuten får hver person kun kjøpe to enheter om gangen, opplyser en talskvinne for det lokale politiet.

Avgjørelsen er tatt av sikkerhetshensyn. I tillegg sier talskvinnen at man går for lettøl i stedet for «normalt» øl med styrke på mellom 4 og 5 prosent alkohol «fordi britene er vant til det».

Tyske myndigheter har gjort omfattende forberedelser for å håndtere potensielle hooligans under sommerens fotball-EM. Blant annet har de invitert offentlig ansatte fra alle deltakerlandene til å være med på å overvåke situasjonen rundt de ulike arenaene.

Storbritannias regjering har opplyst at over 1600 fotballfans fra England og Wales er nektet innreise til Tyskland fordi de har vært involvert i tidligere stadionbråk.

I EM i 2016 barket engelske supportere sammen med Russland-fans foran en kamp mellom lagene i Marseille.

England og Serbia spiller i EM-gruppe C, der også Danmark og Slovenia er med.

(©NTB)

Mack utepils i oslo
  • Hummels ferdig i Dortmund

Mats Hummels (35) er ferdig i Borussia Dortmund og kan snappes opp gratis på overgangsmarkedet.

Den tyske midtstopperen er på utgående kontrakt, og den blir ikke fornyet. Hummels har over 13 år til sammen i Dortmund over to perioder.

Nyheten kom dagen etter at Edin Terzic ga seg som trener i Bundesliga-klubben. Ifølge tyske medier var det et svært anstrengt forhold mellom ham og Hummels i sluttfasen av sesongen.

De skal ha vært uenige om blant annet spillestil i forkant av Champions League-finalen mot Real Madrid. (NTB)

Mats Hummels
  • United bruker 700 millioner til å oppgradere treningsanlegget

Manchester United er blitt anklaget for å ha forsømt treningskomplekset på Carrington. Mandag starter opprustingen til en verdi av 50 millioner pund.

Det opplyser Premier League-klubben. Målet med prosjektet er å få alle områder av hovedbygget pusset opp og ha et «fotballanlegg i verdensklasse».

Arkitektfirmaet som tidligere har hatt ansvaret for å modernisere Wembley stadion, er hentet til å lede arbeidet.

Renoveringen går i gang allerede førstkommende mandag og forventes å vare ut 2024/25-sesongen. Midlertidige løsninger gjør at spillere og ansatte fortsatt kan oppholde seg på Carrington-området.

Prislappen blir tett på 700 millioner kroner. Jim Ratcliffe kjøpte tidligere i år en betydelig minoritetsandel i Manchester United, og med en sikret han og Ineos-konsernet seg kontrollen på alt det sportslige i klubben.

– Da vi gjorde en grundig gjennomgang av Carringtons treningsfasiliteter og møtte spillerne på herrelaget, var det tydelig at standardene hadde falt under det våre konkurrenter har, sier Ratcliffe.

Han har også stått i spissen for å utarbeide en plan for hvordan Uniteds stadion skal se ut i framtiden. Et nøkkelspørsmål er om Old Trafford skal pusses opp eller rives for å bygge nytt.